<![CDATA[gcdewildeman]]> http://www.gcdewildeman.be/feed Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000 info@gcdewildeman.be Zend_Feed http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[do 12 september 2013, 14u00 - Danny Fabry & Jacky Lafon - Lachen is gezond show]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/456/lachen-is-gezond-show/danny-fabry-jacky-lafon 456 Danny Fabry staat al meer dan 40 jaar op de planken en wordt met zijn 7 gouden singles en
ontelbare optredens en nr. 1-hits nog altijd de showman van België genoemd. Wie verleden jaar in de Warotzaal was, kan daarvan getuigen.

Jacky Lafon is bij het grote publiek vooral bekend als Rita Van den Bossche uit de populaire VTM-soap 'Familie'. Een rol die ze nog altijd met veel plezier en liefde vertolkt. Behalve in 'Familie' is ze vandaag nog altijd actief als zangeres, presentatrice, en brengt ze humor en ambiance.

U krijgt een namiddagvullend programma voorgeschoteld met veel muziek, sketches en leuke grappen.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 20 september 2013, 20u30 - Voice Male (try-out) - Big Bang!]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/453/big-bang-/voice-male-try-out- 453 BIG BANG! - een avond a capella voor darwinisten en creationisten. Voice Male beoefent het oudste beroep van de wereld: zingen! Holbewoners, Vikings, Zonnekoningen en Wallstreetyuppies, gezongen hebben ze allemaal. Over hun leven, hun liefdes, hun angsten en hun wensen. Muziek die de tijdsgeest weerspiegelt en hele generaties beïnvloedt.

 

In hun nieuwe theaterprogramma gaat de Belgische a-capellagroep op zoek naar nummers die gelinkt zijn aan belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis of ontwikkelingen die ons leven grondig hebben veranderd, of gewoon wat leuker hebben gemaakt. Waterloo, 1999, Rock me Amadeus, New year’s day, Rasputin… u voelt het al komen. Voice Male maakt zijn eigen tijdslijn en voorziet de evolutietheorie op zijn eigen wijze van een soundtrack. Niet altijd even waarheidsgetrouw, maar wel fun, ontroerend, knap en soms confronterend. Voice Male herschrijft de geschiedenis.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 27 september 2013, 20u30 - Grungblavers - Erik Goossens, Jean-Bosco Safari, Luc Caals, Boogie Boy, Johny Voners, ...]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/457/erik-goossens-jean-bosco-safari-luc-caals-boogie-boy-johny-voners-/grungblavers 457 Grungblavers, dat zijn evergreens, maar dan in de taal van Rubens en Wannes.

U kent onwaarschijnlijk veel evergreens. Van Sinatra tot Stevie Wonder en Michael Jackson. Liedjes die eeuwig jong blijven. Liedjes die we nog elke dag uit volle borst meezingen met de radio in een of andere file.
Maar weet u ook wat ze betekenen? Dat Strangers in the Night geen gruwelverhaal is over een achtervolging in een gevaarlijke buurt, maar een love story over een eeuwig durende liefde op het eerste gezicht? Dat Please Release Me eigenlijk een verzoek is om de valiezen te pakken, want hij heeft allang een ander lief? Wist u dat Tie a Yellow Ribbon gaat over een man die net uit de gevangenis komt en Green Green Grass of Home over een die er nog lang zal inzitten?

 

Een avond met de Grungblavers leert u dit en nog veel meer. Auteur Guillaume Van der Stighelen, bekend van zijn reclameverleden, vier succesvolle boeken en zijn wekelijkse bijdrage in Gazet Van Antwerpen, vertaalde meer dan vijftig evergreens in zijn moedertaal, het Antwerps. Hij bleef daarbij zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke betekenis van het lied. En het resultaat is verrassend.

 

Begeleid door het combo van Steven Mintjens, bekend van talloze Studio100-producties, zingen bekende Antwerpenaren als Erik Goossens, Jean Bosco Safari, Luc Caals, Boogie Boy, Johny Voners, Ludovic, Dirk-The Voice-Cassiers de avond in Herent vol. Het geheel wordt meesterlijk aan elkaar gepraat en gezongen door ATV-presentator Marc Fransen.

 

Eén avond met de Grungblavers en u zult nooit meer op dezelfde manier naar uw lievelingsliedjes luisteren.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[za 28 september 2013, 14u30 - Beiaardconcert - Carl Van Eyndhoven & Jean-Pierre Van Hees]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/459/carl-van-eyndhoven-jean-pierre-van-hees/beiaardconcert 459 Wie heeft er nu een beiaard in zijn tuin? Wel in Veltem bestaat er zo’n tuin!

 

Als openingsconcert van onze 'Vijfsterrenreeks' zal dit unieke instrument worden bespeeld door Carl Van Eyndhoven. Hij laat ons laten genieten van composities van M. Van den Gheyn, J.H. Fiocco, beiden 18de eeuwse componisten uit onze regio die echte pareltjes voor beiaard hebben gecomponeerd. Jean-Pierre Van Hees laat op musette en doedelzak leuke composities horen uit het 'Beiaardboek van Frans de Prins'. Deze bundel met composities dateert uit dezelfde periode en werd onlangs herontdekt in het archief van de Leuvense Sint-Geertrui-abdij. De musette staat hierbij als stem van de salon-bourgeois en de doedelzak als vertolker van het meer volkse repertorium.

 

Na dit uitzonderlijke concert kunnen we nog verder genieten van een lekker vieruurtje met taart en koffie.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 04 oktober 2013, 20u30 - Histrylogie - History of Folk (try-out)]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/460/history-of-folk-try-out-/histrylogie 460 Wat is folk? Waar komt het vandaan? Hoe klonk folk toen en hoe klinkt het vandaag? Kent folkmuziek een revival dankzij de boombals en de vele festivals zoals Labadoux en Dranouter? Laïs en Bob Dylan kent vrijwel iedereen, maar wie zijn Rum en Malicorne nu ook weer?

 

Wouter Mattelin, de enthousiaste presentator van het programma Allez Allez op Radio1 en folkliefhebber, neemt het publiek mee langs een aantal legendarische ankerpunten binnen het belichte genre. Naast hem een folkformatie die zorgt voor de muzikale illustratie: Eva De Roovere, een van de stemmen van dit project, begon haar carrière bij de Folkgroep Kadril. Een blij weerzien dus met Hans Quaghebeur [ook ex-Kadril], bezield bespeler van zowat elk folkinstrument. Tom Theuns, eveneens folkkunstenaar en oprichter van Ambrozijn, mocht hier niet ontbreken.
Maandacht heeft al een uitgebreide Histrylogiereeks naar de zalen gestuurd: History of Singersongwriters, Jazz, Soul, One Hit Wonders en A Song for my Love. En omdat succes om traditie vraagt, voegen we aan deze rij graag History of Folk toe. De wereld van de folk zoals u hem nog nooit had bekeken!

 

Wouter Mattelin: verteller / Eva De Roovere: zang / Tom Theuns: zang, banjo, folkgitaar, sitar / Hans Quaghebeur: draailier, doedelzak, fluit, accordeon... / Tim Vandenbergh: contrabas / Seraphine Stragier: viool, harp, cello...

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[za 05 oktober 2013, 20u30 - Tom Vanstiphout (première) - Guitars & Vocal]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/461/guitars-vocal/tom-vanstiphout-premiere- 461 Zijn allergrootste fan Bart Peeters formuleert het zo: 'Tom Vanstiphout is de smaakvolste, veelzijdigste en volgens mij ook gewoon de beste gitarist van het land. Dat heeft voordelen. Van Milow en Clouseau tot Kommilfoo, iedereen wil Tom! -Maar ook nadelen. Tom is een prachtige songwriter en een erg goeie zanger maar zijn solowerk raakte wat op de achtergrond. Geen tijd heet dat dan. Maar nu maakt hij tijd! Het leven is muzikale prioriteiten stellen. In dit concert brengt hij naast eigen songs ook een wisselende greep uit de [soms vergeten] parels van het wereldrepertoire, van Wannes Van De Velde tot Daniel Lanois, van Tom Waits tot Paul Simon.'

 

Omdat hij veel muzikanten kent, neemt hij naar elk concert 1 collega [én wat voor één!] mee, met wie hij
mooie dingen doet… Laat u hierdoor vooral verrassen! Geen enkele show is daarom hetzelfde en de voorstelling
zal ook in de winter lentefris zijn... Van kleine schoonheid en ontroering naar feest en ambiance.

 

Tom Vanstiphout – gitaar/zang
Kobe Proesmans – drums/percussie
Evert Verhees – bas/gitaar/toetsen

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[za 12 oktober 2013, 20u30 - De Luister van Winksele - Brabants-Chodische muziekavond]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/462/brabants-chodische-muziekavond/de-luister-van-winksele 462 Kan het nog mooier zulke jubilea te vieren dan met een muzikaal festijn, en dan nog wel met muzikanten en zangers die er 25 en 35 jaar geleden mee gestart zijn..?

 

Om zijn 35-jarige jubileum te vieren, brengt het Brabants Volksorkest u een heel nieuw programma, dat onlangs verschenen is op zijn jongste CD ‘Aan het volksbal ontsnapt’. Ook Hubert Boone, de stichter van ons orkest, zal zijn medewerking aan dit feestelijk concert verlenen. Traditioneel, maar toch ook vernieuwend en ‘eeuwig’ jong. Vernieuwend, maar toch niet meegezogen door nieuwe trends of hypes. Met violen, dwarsfluit, altfluit en piccolo,
hakkebord, klarinet en basklarinet, contrabas, vlier, diatonisch accordeon, kleppers en ander klein slagwerk: een programma met verrassingen...

 

Voor zijn 10-jarige bestaan had het Brabants Volksorkest een Italiaans-Tsjechisch festival georganiseerd. Dit was de start van de Luister van Winksele. Die viert dus dit jaar zijn 25-jarig jubileum met o.a. het traditionele mannenkoor Haltravan uit Chodsko of het Chodenland [Tsjechië] uit het stadje Klenci pod Cerchovem, waarmee Herent al enkele keren verbroederd heeft. Haltravan stond op het eerste podium van de Luister van Winksele, 25 jaar geleden...
Konradyho Dudacka Muzika uit Domazlice [Chodsko] is het internationaal vermaardste en wellicht beste volksorkest van Bohemen. Deze acht muzikanten, stuk voor stuk grootmeesters, brengen een wervelend programma met zeer gevarieerde dansmelodieën -en liederen uit het Chodenland. Instrumentarium: dudy, draailier, contrabas, klarinet, vozembouch, fanfrnoch, viool, slagwerk en zang. Een festijn voor oor en oog...

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 18 oktober 2013, 20u30 - Bruno Brel & Micheline Van Hautem - l'Esprit de Jacques]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/463/l-esprit-de-jacques/bruno-brel-micheline-van-hautem 463 De Vlaamse Micheline Van Hautem en de Picardiër Bruno Brel brengen met L’esprit de Jacques een ode aan de muziek van Jacques Brel. De dynamische, speels-duivelse Micheline Van Hautem naast de rustige en robuuste Bruno Brel, neef van de meester zelf; dat belooft een passionele reis te worden en een avond om niet te missen. In de geest van Jacques. In een intieme setting. Zoals Brel het zou hebben gewild. Met de fenomenale Guus Westdorp aan de piano.

 

Micheline & Bruno behouden en eren de kern van Brels liederen, maar interpreteren ze door er hun eigen emoties en elan aan toe te voegen. L’esprit de Jacques brengt bovendien een aantal eigen geschreven Franse songs ten gehore. Vijfendertig jaar geleden overleed Jacques Brel. Le Grand Jacques is echter alles behalve vergeten sindsdien. Zijn universele poëzie en melodieën raken nog immer ieders hart.

 

Zijn passionele liederen zijn na al die tijd nog even krachtig, groots en meeslepend. Amsterdam, Marieke, Bruxelles, Voir un ami pleurer; de chansons van Brel blijken tijdloos en worden al decennia lang door een groot publiek gekoesterd. Een absoluut geschenk voor de zanger en zangeres die zijn onsterfelijke repertoire met
zoveel verve weten te brengen. Kortom, laat u meevoeren met klassiekers als Mathilde, Mijn vlakke land en Au suivant.

 

Micheline Van Hautem trad met Mich en Scène op, en tegenwoordig met haar eigen band in Nederland, België, Schotland, Australië, Nieuw-Zeeland en New York. Bruno Brel tourt al jaren in en buiten Frankrijk waarbij hij zowel zijn eigen repertoire brengt als dat van zijn oom.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[do 24 oktober 2013, 20u30 - Raf Walschaerts - Jongen toch (try-out)]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/464/jongen-toch-try-out-/raf-walschaerts 464 Raf Walschaerts doet eindelijk haarfijn uit de doeken wat er gebeurd is die nacht van 14 op 15 oktober 2008 [toen hij wakker werd in een bos, in zijn ondergoed, vastgebonden aan een boom]. Hij vertelt dit keer ZIJN versie van de feiten. Schaamteloos gekleurd door zijn eigen bril, dat wel. Met oogkleppen om u tegen te zeggen, dat ook. Lachwekkend, pathetisch en grotesk, dat zeker, maar wél uit het hart gegrepen. Jongen toch. [een persoonlijk relaas van een persoonlijk leven].

 

Raf Walschaerts maakt al jaren lang unieke voorstellingen met Kommil Foo. Ook deze solo bevindt zich weer op het kruispunt van cabaret, toneel en concert. Een piano, een gitaar, een lijf dat gemaakt lijkt om te vertellen.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 25 oktober 2013, 20u30 - Wim Opbrouck & Servé Hermans - Rood]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/454/rood/wim-opbrouck-serve-hermans 454 New York, juni 1958. Mark Rothko tekent een miljoenencontract voor de creatie van een schilderijencyclus. Deze is bestemd voor de Four Seasons, een restaurant in de gloednieuwe Seagram Building, het duurste en meest prestigieuze hoogbouwproject in het toenmalige New York. De dan 55-jarige Rothko engageert een jonge assistent, met wie hij in zijn atelier in het verpauperde downtown NY gedurende bijna twee jaar aan de Seagram Murals werkt. De doeken zullen hun bestemming nooit bereiken. Na een bezoek aan de Four Seasons beslist de kunstenaar op het laatste moment om het contract te verbreken en de doeken te houden. ‘Anybody who will eat that kind of food for those kind of prices will never look at a painting of mine.’

Een daad van verzet tegen de opzichtige oppervlakkigheid van het grote geld? De onverzoenbaarheid met de New Yorkse cultuur van een ontwortelde inwijkeling? De ultieme controledrift van een narcist? Of de zoektocht van een man om trouw te blijven aan zichzelf?

De Amerikaanse auteur John Logan is een bekende in zowel theater als film. Bij het grote publiek maakte hij naam met scripts voor blockbusters als Gladiator, Sweeney Todd en Aviator, maar ook met een stuk als Rood, dat leest als een film. Dit kunstenaarsportret over de in Letland geboren en in de VS opgegroeide Mark Rothko werd meermaals bekroond. Rood speelt tegen de achtergrond van het Seagram incident en de opkomst van de pop art, en is gebaseerd op biografische en kunsthistorische teksten van en over Rothko. Een karakterstudie van een van de belangrijkste namen uit de naoorlogse kunst in de VS. Maar ook een stuk over het gevecht van elke mens met zichzelf: de eigen eindigheid erkennen is openstaan voor wat nieuw is.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[zo 27 oktober 2013, 11u00 - American Songs - Jeroen D'hoe & Annelies Van Gramberen]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/465/jeroen-d-hoe-annelies-van-gramberen/american-songs 465 Annelies Van Gramberen en Jeroen D’hoe blazen met 'American Songs' de traditie van het Amerikaanse kunstlied nieuw leven in. Ze nemen je mee langsheen deze traditie met eigenwijze interpretaties van folksongs, klassieke songs en grensverleggende opera-en musicalsongs. Onder meer werk van Aaron Copland, George Gershwin, Leonard Bernstein en Bob Dylan passeren de revue.

 

Voor de gelegenheid schreef Jeroen, die zelf vijf jaar in New York woonde, ook een aantal nieuwe liederen op teksten van Emily Dickinson. Deze reeks songs vormt een gevarieerd muzikaal verhaal. Een intrigerende en verrassend toegangelijke muzikale reis, met als rode draad de boeiende artistieke wisselwerking tussen genres binnen de Amerikaanse muziek.

 

Na het concert bieden we u met plezier een glas wijn aan.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[wo 30 oktober 2013, 11u00 - De Jongen - Figurentheater De Maan]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/466/figurentheater-de-maan/de-jongen 466 Op een West-Vlaamse geitenboerderij zien een jongetje en een lammetje op hetzelfde moment het levenslicht. De twee worden boezemvrienden, hartsverwanten, beste vrienden voor 'het leven'. Wannes en Frieda zijn onafscheidelijk.

 

Maar de tijd staat niet stil. En is hun vriendschap bestand tegen de tijd? Van piepjong tot stokoud. Door een sober kartonnen scènebeeld heen, en met meer dan 100.000 verschillende kartonnen figuren, vertelt DE JONGEN het
relaas van een ongewone vriendschap tussen een mens en een dier.

 

DE JONGEN is een speelse en grappige voorstelling die bij momenten droevig, maar vooral vertederend uit de hoek komt. Door haar originaliteit en heldere verhaallijn weet ze zowel kinderen als volwassenen te prikkelen en uit te dagen.

 

'Een intiem stukje figurentheater, met plezier vertolkt en vol innemende visuele vondsten.' - De Standaard
'Kinderen juichten het vertellerduo luidkeels toe. Ouders genoten stilletjes mee.' - Gazet van Antwerpen

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[wo 30 oktober 2013, 14u30 - De Jongen - Figurentheater De Maan]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/469/figurentheater-de-maan/de-jongen 469 Op een West-Vlaamse geitenboerderij zien een jongetje en een lammetje op hetzelfde moment het levenslicht. De twee worden boezemvrienden, hartsverwanten, beste vrienden voor 'het leven'. Wannes en Frieda zijn onafscheidelijk.

 

Maar de tijd staat niet stil. En is hun vriendschap bestand tegen de tijd? Van piepjong tot stokoud. Door een sober kartonnen scènebeeld heen, en met meer dan 100.000 verschillende kartonnen figuren, vertelt DE JONGEN het
relaas van een ongewone vriendschap tussen een mens en een dier.

 

DE JONGEN is een speelse en grappige voorstelling die bij momenten droevig, maar vooral vertederend uit de hoek komt. Door haar originaliteit en heldere verhaallijn weet ze zowel kinderen als volwassenen te prikkelen en uit te dagen.

 

'Een intiem stukje figurentheater, met plezier vertolkt en vol innemende visuele vondsten.' - De Standaard
'Kinderen juichten het vertellerduo luidkeels toe. Ouders genoten stilletjes mee.' - Gazet van Antwerpen

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[wo 06 november 2013, 20u30 - Matt Schofield - Bluesconcert]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/472/bluesconcert/matt-schofield 472 Britse bluesgitarist/zanger Matt Schofield wordt alom beschouwd als een van de meest getalenteerde en sensationele bluesgitaristen die de UK in de afgelopen decennia heeft voortgebracht. Hij werd reeds opgenomen in de 'Top10 van Beste Britse Blues Gitaristen Allertijden', samen met iconen als Eric Clapton en Peter Green. Tevens is er een DVD van Matt Schofield, gepubliceerd door de prestigieuze publisher Hal Leonard, waarmee hij naast namen als Eric Johnson, Buddy Guy, Robben Ford en Joe Bonamassa is komen te staan.

 

In 2010 werd hij bekroond met de British Blues Award als ‘Blues Guitarist and Album of the year’. In 2011 kwam zijn nieuwste studioplaat 'Anything But Time' uit, die wereldwijd lovende recensies kreeg. Matt speelde in Nederland onder meer op het hoofdpodium van North Sea Jazz 2011. Ook de Verenigde Staten blijken Matt Schofield in de armen gesloten te hebben. Met maandenlange tours en spetterende optredens op vele grote festivals in de VS op zak lijkt gitaarwonder Matt Schofield zijn naam als de absolute vaandeldrager van de Britse Blues keer op keer te onderstrepen.

 

Het is een staand concert waar er drank geschonken wordt.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[do 07 november 2013, 20u30 - Bart Cannaerts - Wanneer gaan we nog eens bowlen? (try-oyt)]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/470/wanneer-gaan-we-nog-eens-bowlen-try-oyt-/bart-cannaerts 470 Bart Cannaerts komt terug naar De Wildeman om twee avonden zijn gloednieuwe voorstelling uit te testen.

 

Het wordt een voorstelling over de zinloosheid van het bestaan en hoe daar welgemutst mee om te gaan.
Niemand vindt bowlen écht leuk. Maar heel af en toe sta je toch op zo’n baan met zo’n gekke bal aan je vingers. Je bestelt je drinken via een microotje en probeert die schoenen heel normaal te vinden. Je balt je vuist als je alles omgooit en op het scherm begint er een kegel te dansen. Bowlen is als het leven. Het is een belachelijk tijdverdrijf, maar af en toe een strike gooien houdt ons recht.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 08 november 2013, 20u30 - Bart Cannaerts - Wanneer gaan we nog eens bowlen? (try-oyt)]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/471/wanneer-gaan-we-nog-eens-bowlen-try-oyt-/bart-cannaerts 471 Bart Cannaerts komt terug naar De Wildeman om twee avonden zijn gloednieuwe voorstelling uit te testen.

 

Het wordt een voorstelling over de zinloosheid van het bestaan en hoe daar welgemutst mee om te gaan.
Niemand vindt bowlen écht leuk. Maar heel af en toe sta je toch op zo’n baan met zo’n gekke bal aan je vingers. Je bestelt je drinken via een microotje en probeert die schoenen heel normaal te vinden. Je balt je vuist als je alles omgooit en op het scherm begint er een kegel te dansen. Bowlen is als het leven. Het is een belachelijk tijdverdrijf, maar af en toe een strike gooien houdt ons recht.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[zo 10 november 2013, 11u00 - Lieven Tavernier & United Brass - De fanfare van honger en dorst]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/516/de-fanfare-van-honger-en-dorst/lieven-tavernier-united-brass 516 De fanfare van honger en dorst – heruitgevonden.

Lieven Tavernier en brassband United Brass stellen cd voor.

Dit concert is een organisatie van United Brass.

Lieven Tavernier en United Brass brengen samen 10 nummers op cd uit, onder meer Eerste Sneeuw, Molenstraat, Engel, De klokken van Sint-Baafs en natuurlijk het titelnummer.

Het is geen fanfare die Lieven Tavernier begeleidt zoals de titel zou kunnen vermoeden. De Molenstraat is het eerste nummer van het album ‘De Fanfare van Honger en Dorst’ van Lieven Tavernier. Voor deze cd werkte de Gentse singer-songwriter samen met United Brass, een brassband uit het Leuvense. De typische sound van dit orkest voegt een bijzondere dimensie toe aan het werk van de zanger.De typische sound van dit orkest voegt een bijzondere dimensie toe aan het werk van de zanger.De typische sound van dit orkest voegt een bijzondere dimensie toe aan het werk van de zanger.e typische brassband klankkleur daarentegen weet een extra dimensie toe te voegen aan het werk van Lieven Tavernier. Yves Meersschaert maakte verrassende nieuwe arrangementen en Frank Vantroyen, dirigent van dienst, orkestreerde ze voor zijn brassband.

Het succes van een reeks gezamenlijke concerten in 2010 inspireerde Lieven om een stapje verder te gaan: begin juni 2013 dook hij samen met United Brass de studio in voor de opname van een nieuwe cd.

Lieven Tavernier: “Het was voor mij een hele aanpassing om met een volledig orkest te werken. We zijn er nochtans in geslaagd om de sfeer van de nummers goed te bewaren. Het is fijn samenwerken met deze band.”

“Voor onze brassband is het een unieke gelegenheid om deze orkestvorm onder de aandacht van een breder publiek te brengen. Dit project is een mooie ruggensteun voor de vele uitstekende hafabraorkesten die ons land telt”, zegt Frank Vantroyen.

De Molenstraat is het eerste nummer van het album ‘De Fanfare van Honger en Dorst’ van Lieven Tavernier. Voor deze cd werkte de Gentse singer-songwriter samen met United Brass, een brassband uit het Leuvense. De typische sound van dit orkest voegt een bijzondere dimensie toe aan het werk van de zanger.

Meer informatie: Christine De Pauw - 0476 46 90 17

www.lieventavernier.be  & Facebook/Lieven Tavernier www.unitedbrass.be & Facebook/United Brass

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[zo 10 november 2013, 15u00 - Lieven Tavernier & United Brass - De fanfare van honger en dorst]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/517/de-fanfare-van-honger-en-dorst/lieven-tavernier-united-brass 517 De fanfare van honger en dorst – heruitgevonden.

Lieven Tavernier en brassband United Brass stellen cd voor.

Dit concert is een organisatie van United Brass.

Lieven Tavernier en United Brass brengen samen 10 nummers op cd uit, onder meer Eerste Sneeuw, Molenstraat, Engel, De klokken van Sint-Baafs en natuurlijk het titelnummer.

Het is geen fanfare die Lieven Tavernier begeleidt zoals de titel zou kunnen vermoeden. De Molenstraat is het eerste nummer van het album ‘De Fanfare van Honger en Dorst’ van Lieven Tavernier. Voor deze cd werkte de Gentse singer-songwriter samen met United Brass, een brassband uit het Leuvense. De typische sound van dit orkest voegt een bijzondere dimensie toe aan het werk van de zanger.De typische sound van dit orkest voegt een bijzondere dimensie toe aan het werk van de zanger.De typische sound van dit orkest voegt een bijzondere dimensie toe aan het werk van de zanger.e typische brassband klankkleur daarentegen weet een extra dimensie toe te voegen aan het werk van Lieven Tavernier. Yves Meersschaert maakte verrassende nieuwe arrangementen en Frank Vantroyen, dirigent van dienst, orkestreerde ze voor zijn brassband.

Het succes van een reeks gezamenlijke concerten in 2010 inspireerde Lieven om een stapje verder te gaan: begin juni 2013 dook hij samen met United Brass de studio in voor de opname van een nieuwe cd.

Lieven Tavernier: “Het was voor mij een hele aanpassing om met een volledig orkest te werken. We zijn er nochtans in geslaagd om de sfeer van de nummers goed te bewaren. Het is fijn samenwerken met deze band.”

“Voor onze brassband is het een unieke gelegenheid om deze orkestvorm onder de aandacht van een breder publiek te brengen. Dit project is een mooie ruggensteun voor de vele uitstekende hafabraorkesten die ons land telt”, zegt Frank Vantroyen.

De Molenstraat is het eerste nummer van het album ‘De Fanfare van Honger en Dorst’ van Lieven Tavernier. Voor deze cd werkte de Gentse singer-songwriter samen met United Brass, een brassband uit het Leuvense. De typische sound van dit orkest voegt een bijzondere dimensie toe aan het werk van de zanger.

Meer informatie: Christine De Pauw - 0476 46 90 17

www.lieventavernier.be  & Facebook/Lieven Tavernier www.unitedbrass.be & Facebook/United Brass

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[di 12 november 2013, 10u00 - Marleen Rosiers - Piratenschool]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/510/piratenschool/marleen-rosiers 510 In deze vertelsessie genieten de kinderen van woord, beeld en fantasie!
Ahoy, hey, ho!
Piratenmanieren leer je zo.

 

Maak je geen zorgen want in ieder van ons zit een stukje piraat verborgen… Tijdens een interactieve vertelling worden kinderen voorgesteld aan de geheime piratenschool. Kinderen verkleden zich, leren allerlei piratenweetjes en gaan op zoek naar dat stukje piraat in zichzelf. Doorheen de vertelling worden enkele voorleesmomenten ingelast zodat kinderen ook kennis kunnen maken met Jim, Ondina, Anton, Stuurboord & Bakboord die tevens de hoofdpersonages zijn van de boekenreeks “De
Piratenschool”.

 

Deze voorstelling is voorzien van humor, spanning en vooral veel piraterij!

 

i.s.m. boekhandelpardoes.be (kinder -en jeugdboeken)

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[ma 18 november 2013, 10u00 - Picalili - Oogappel]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/506/oogappel/picalili 506 Oogappel is een visuele en sprookjesachtige voorstelling over de magische wereld in een muziekdoosje voor iedereen vanaf 2,5 jaar.

 

OVER...
Open en gesloten
Luid en stil
Lachen en huiveren
Omhoog en Omlaag
Dansen en bevriezen
Vierkant en rond

 

Reinette’s merkwaardige appels brengen haar in de wonderlijke wereld van het muziekdoosje. Daar botst ze op Do en Remi, 2 bizarre figuurtjes die enkel ‘notentaal’ spreken. De komst van de sprookjesachtige ballerina haalt het gesmeerde leven van Do en Remi helemaal ondersteboven...

Oogappel is een visuele en muzikale voorstelling, die niet enkel de allerkleinsten boeit, maar door de achterliggende boodschappen, diepgaande emoties en grappige woordspelingen ook oudere kinderen en volwassenen mee op sleeptouw neemt!

 

Deze voorstelling won de prijs van beste kleutervoorstelling op het Kindertheaterfestival Spekken 2010 in Gent!

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[di 19 november 2013, 10u00 - Picalili - Oogappel]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/507/oogappel/picalili 507 Oogappel is een visuele en sprookjesachtige voorstelling over de magische wereld in een muziekdoosje voor iedereen vanaf 2,5 jaar.

 

OVER...
Open en gesloten
Luid en stil
Lachen en huiveren
Omhoog en Omlaag
Dansen en bevriezen
Vierkant en rond

 

Reinette’s merkwaardige appels brengen haar in de wonderlijke wereld van het muziekdoosje. Daar botst ze op Do en Remi, 2 bizarre figuurtjes die enkel ‘notentaal’ spreken. De komst van de sprookjesachtige ballerina haalt het gesmeerde leven van Do en Remi helemaal ondersteboven...

Oogappel is een visuele en muzikale voorstelling, die niet enkel de allerkleinsten boeit, maar door de achterliggende boodschappen, diepgaande emoties en grappige woordspelingen ook oudere kinderen en volwassenen mee op sleeptouw neemt!

 

Deze voorstelling won de prijs van beste kleutervoorstelling op het Kindertheaterfestival Spekken 2010 in Gent!

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[do 21 november 2013, 14u00 - De Romeo's - Dansnamiddag]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/473/dansnamiddag/de-romeo-s 473 De meest aanstekelijke juke-box met de grootste hits. De tofste covers in een vlot maatpak. Een bruisende live band.

 

Meer dan 9 jaar houden ze dit reeds vol... Een aangepast, onuitputtelijk repertoire staat weer klaar om Vlaanderen en zelfs tot ver daarbuiten, te overspoelen. 'Good Feeling' hits van de bovenste plank! En wacht maar, want er is nog meer, nog veel meer...! Met Romeo's DeLuxe bewijzen De Romeo's dat ze nog lang niet op hun lauweren rusten. Levi, Gilles en Van Tongelen, bijna dagelijks op het scherm in de populaire VTMseries 'Familie' en 'Wittekerke'. En binnenkort op het podium in De Warotzaal! De Romeo's zijn dé partyband bij uitstek.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 22 november 2013, 20u30 - Joost Van Hyfte - Kok]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/474/kok/joost-van-hyfte 474 In een tijd waarin kookprogramma’s en hobbykoks weliger tieren dan maden in een Sardijnse snobkaas en kookboeken sneller over de toonbank vliegen dan zoete broodjes op een suikerfeest, vindt Joost van Hyfte het hoog tijd om voor eens en altijd – en onverbiddelijker dan een chef de rang die het drinkgeld verdeelt – af te rekenen met keukenmythes die hardnekkiger standhouden dan het sex-appeal van Sergio Herman.

 

Dat doet de ex-restauranthouder door u – op een bedje van flauwekul, met meer dan een mespunt mensenkennis en afgewerkt met een royale toets zelfrelativering – een heel nieuw genre te presenteren: culinaire comedy.

 

Kok-komiek Joost bereidt in zijn voorstelling een lekkere maaltijd voor een koppel gelukkige toeschouwers dat hij lukraak uit het publiek plukt. Tijdens het koken serveert hij anekdotes en grappen uit het keukenleven zoals het écht is: nu eens rauw, dan weer aangebrand, afwisselend verfijnd en losgeslagen als een verse sabayon, maar altijd spannender dan de schort rond de pens van Peter Goossens, resoluut van eigen kweek en nooit belegen.

 

Kortom: (h)eerlijk verteltheater om eens smakelijk mee te lachen.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[do 28 november 2013, 20u30 - Living Hero - Tom Pintens, Guy Swinnen, Jan De Campenaere, Tom Theuns]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/475/tom-pintens-guy-swinnen-jan-de-campenaere-tom-theuns/living-hero 475 Negen topmuzikanten grasduinen door het rijke oeuvre van Tom Waits. Stuk voor stuk hebben ze hun eigen strepen al verdiend, maar nu is het tijd om hun grote held te eren!

 

Sommige songs van Waits kent iedereen bij naam, zoals Martha of het wondermooie I Hope I don't fall in Love with You. Andere songtitels zorgen pas voor een grote ‘aha’ als je ze hoort zoals Ol’55 of Tom Traubert's Blues [ofte Waltzing Mathilda]. Nog andere, ook meer up-tempo, nummers zorgen voor de verrassing. Met 4 verschillende zangers wordt dit garanti een boeiende en afwisselende show: Guy Swinnen kent iedereen van The Scabs, Tom Pintens van zijn solo werk of Zita Swoon, Jan De Campenaere is de man achter Venus in Flames en Tom Theuns is de singersongwriter van folkgroep Ambrozijn. Zij worden omringd door een bont muzikantengezelschap van o.a. Think of One en Admiral Freebee. Samen brengen ze het beste van Tom Waits in twee sets.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 29 november 2013, 20u30 - De Luister van Winksele - Russisch-Italiaanse muziekavond]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/476/russisch-italiaanse-muziekavond/de-luister-van-winksele 476 Zolotoj Plyos [Rusland] was reeds te gast op de Luister van Winksele in 2000. Dit meestertrio met de virtuozen Elena Sadina, Sergey Gratchev en Alexander Solovov brengt niet alleen een zeer gevarieerd programma met nummers uit de Russische instrumentale traditie, maar ook bekende en onbekende liederen uit hun onmetelijke land. Totaal verschillende genres komen aan bod: historische ballades, krijgsliederen, liederen voor de familiekring e.a. De muziek wordt uitgevoerd op traditionele instrumenten: bayan, harmonica, balalaïka, domra, zjaleika, panfluit, houten lepels... En het concert wordt geopend met een feestelijk klokkenspel...

 

I Müsetta stond nog nooit op het podium van de Luister van Winksele. Het is een van de groepen die de revival van de traditionele muziek in Italië in de zeventiger jaren van vorige eeuw nieuw leven inblies. Het gezelschap brengt enerzijds levendige dansmelodieën (alessandrina,  monferrina, giga, bisagnaperigordino, polka, mazurka en  wals) en anderzijds (straat)liederen en airekes die bij het dagelijkse boerenleven horen, maar ook feestliederen voor trouwpartijen, processies en stoeten. Hun repertoire hebben ze bijeengesprokkeld in de provincie Piacenza  en in het bijzonder in het achterliggende hoogland: de Quattro province, waar de provincies Piacenza, Genua, Alessandria en Pavia samenkomen, een streek met een heel eigen cultuur, ook op muzikaal vlak.

I Müsetta is zeer vaak te gast op de meest prestigieuze folkfestivals in Italië, maar was ook reeds te gast in Spanje, Ierland, Frankrijk, Zwitserland, Nederland en Groot-Brittannië...

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[zo 01 december 2013, 11u00 - Een prikkelend Talenten-Rijk voor 2,5 jaar en ouder! - Kinderhoogdag]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/518/kinderhoogdag/een-prikkelend-talenten-rijk-voor-2-5-jaar-en-ouder- 518  

U kunt niet meer reserveren voor de kinderhoogdag. Op 1 december kunt u vanaf 10u aan het onthaal van De Kouter nog een polsbandje aanschaffen. Dit polsbandje is geldig voor het doorlopend aanbod en alle workshops en voorstellingen dat nog niet zijn uitverkocht. Hopelijk tot zondag!
 

De Kinderhoogdag is een wervelende culturele verwendag voor kinderen van 2,5 tot 9 jaar, jongeren van 10 tot 12 jaar en hun [groot-]ouders, familie en vrienden. We beloven een sprankelende mix van verrassende voorstellingen, bijzondere workshops, ludieke animaties, talentenparcours, spectaculaire parken straatacts en nog zoveel meer op kindermaat!

 

Circus, theater, film, muziek en dans, om naar te kijken of om zelf aan deel te nemen. We zetten de vensters en deuren van alle publieke plaatsen in Herentcentrum wagenwijd open om alle jonge cultuuravonturiers en hun familie feestelijk te ontvangen!

 

Deze dag sluiten we om 17u af met een spetterende vuurshow van Patrupoli
waarvan je mond openvalt en je adem stop van de spanning.

 

[vvk: 5 euro / kassa: 7 euro]
[Herent-centrum]
[inschrijven kan via www.gcdewildeman.be vanaf 6 november 2013]

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[za 07 december 2013, 20u30 - Laïs - Midwinter tales (première)]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/477/midwinter-tales-premiere-/lais 477 De dames van Laïs zijn al lang geen onbekenden meer: verscheidene gesmaakte CD’s, voorprogramma’s van onder meer Luka Bloom en Sting, platgespeelde festivalweiden van Pinkpop, Werchter, Dranouter en vele andere in binnen- en buitenland. Na de tournee 'Songs we embrace' i.s.m. Maandacht smaakte deze samenwerking naar méér! Daarom volgt er in de winter een intieme Laïs-kerktour.

 

Annelies, Nathalie en Jorunn brengen u warmte tijdens de koude winterdagen en laten zich hiervoor begeleiden door de sfeervolle klanken van hammond, cello en harp. Bekende Laïsnummers, covers uit 'Songs we embrace', nieuw materiaal in verschillende talen, het zijn de ideale ingrediënten voor een gezellige avond in een uniek decor.

 

Drie engelachtige stemmen, uw garantie voor een hartverwarmende avond.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[ma 09 december 2013, 10u00 - De Nietjesfabriek - Vergiet]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/513/vergiet/de-nietjesfabriek 513 Een oude man zou zijn herinneringen graag sorteren. Momenten om bij te houden en om weg te gooien. Maar een hoofd valt niet te besturen. Wat als je geheugen lekt? Met Vergiet pakt het jeugdtheatergezelschap De Nietjesfabriek de thematiek dementie aan. Een voorstelling om nooit meer te vergeten.

 

Vergiet werd met de Kaas&Kappes-prijs bekroond tot beste jeugdtheatertekst uit Nederlands-Duits taalgebied. Uit het juryrapport: “Liefdevol en poëtisch geschreven. Origineel en fantasievol opgebouwd. Met veel gevoel voor humor en theatraliteit komt de verwarring en de eenzaamheid die bij dementie horen helder aan bod. (...) Deze muzikale tekst leest als een tedere partituur. (...) ‘Vlaamse Frisheid’ en een prijs waard.”

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[di 10 december 2013, 10u00 - De Nietjesfabriek - Vergiet]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/514/vergiet/de-nietjesfabriek 514 Een oude man zou zijn herinneringen graag sorteren. Momenten om bij te houden en om weg te gooien. Maar een hoofd valt niet te besturen. Wat als je geheugen lekt? Met Vergiet pakt het jeugdtheatergezelschap De Nietjesfabriek de thematiek dementie aan. Een voorstelling om nooit meer te vergeten.

 

Vergiet werd met de Kaas&Kappes-prijs bekroond tot beste jeugdtheatertekst uit Nederlands-Duits taalgebied. Uit het juryrapport: “Liefdevol en poëtisch geschreven. Origineel en fantasievol opgebouwd. Met veel gevoel voor humor en theatraliteit komt de verwarring en de eenzaamheid die bij dementie horen helder aan bod. (...) Deze muzikale tekst leest als een tedere partituur. (...) ‘Vlaamse Frisheid’ en een prijs waard.”

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 13 december 2013, 20u00 - NAYM - Stanton - Concert]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/478/concert/naym-stanton 478 No Angry Young Man speelt pop muziek met klassieke instrumenten zoals cello, viool, hobo en klarinet. De band speelde zijn eerste concert in 2006 en nam sindsdien 2 studio albums op. In 2010 won No Angry Young Man de Exposure Music Awards [in de categorie singersongwriter]. Hun laatste album 'Paris Rains' werd geproduced door Werner Pensaert [zie Hooverphonic, U2, K’s Choice, …] en David Poltrock [De Mens, Arid, …]. Het album werd gereleased in het voorjaar van 2013 en kreeg sindsdien lovende recensies in de pers.

 

No Angry Young Man staat bekend om zijn sterke live reputatie. Na meer dan 150 shows in de BeNeLux sinds 2009 wordt de band vooral geapprecieerd om de energieke live set en vele improvisaties op het podium. In overeenstemming met de waarden van de band bouwen ze hun reputatie 'the old fashioned way'. Ze verdienen ze.

 

www.naym.be

 

Met Stanton brengt zanger-gitarist Geert Hellings [vaste gitarist van o.a. Guido Belcanto, The New Radio Kings, BRZZVLL, Helmut Lotti] een eigen repertoire van sterke, stomende, maar ook licht weemoedige songs. Inspiratie vond hij zowel in traditionele als hedendaagse Amerikaanse rootsmuziek en bij grootheden zoals Bob Dylan, Neil Young en Steve Earle. Met doorvoelde, persoonlijke teksten en een stevige sound weet Stanton resoluut een unieke plaats in te nemen binnen de huidige country-revival, zonder zich te bekeren tot één enkel genre. In gitaar en stem weerklinken echo's van de rollende roots-blues van J.J. Cale, maar ook de rauwe kracht van de vroege blueszangers.

 

De debuutplaat van Stanton werd geproduced door Amerikaans alt-country icoon Jim White, met wie Hellings reeds verschillende keren op concerttournee trok door Nederland en Groot Brittanië. In Stanton wordt hij bijgestaan door Bert Huysentruyt [drums], Jan Blieck [gitaar], Nicolas Rombouts [bas], Stoffel Verlackt [gitaar] en Laura Huysmans [backing vocals].

 

www.stantonline.be

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 20 december 2013, 20u00 - Kerstconcert - Samen Kerst zingen]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/479/samen-kerst-zingen/kerstconcert 479 Kom, luister en zing mee want het is Kerstmis!

 

Kerstmis, verguisd en volprezen, commercie en religie, kil-wit als een led lichtje of gezellig warm als een gloeilamp..?

 

Zeker is dat we dit feest niet kunnen wegdenken uit onze boeiende wereld en cultuur! Mensen komen samen om te vieren, dat staat buiten kijf, of het nu om midwinter is of om een religieus, kerkelijk feest...
Ook wij komen bijeen om samen te zingen; onze kerstliederenschat is zo enorm rijk!. Daarom is het goed dat we het mooie en boeiende kerstverhaal tijdens onze zangavond in herinnering brengen. Om onze kersttraditie in stand te houden frissen we eerst onze liederen op om ze daarna, begeleid door professionele muzikanten, mee te zingen.

 

Zowel voor koren als voor individuele zangers, voorkennis niet vereist.
Na het concert bieden we u graag glühwein en warme chocomelk aan.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 10 januari 2014, 20u30 - Bart Van Loo & Eddy et Les Vedettes - Chanson. Une belle histoire (try-out)]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/480/chanson-une-belle-histoire-try-out-/bart-van-loo-eddy-et-les-vedettes 480 Het stond in de sterren geschreven dat Bart Van Loo en Eddy et Les Vedettes op een dag de handen in elkaar zouden slaan. Met zijn bestseller 'Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk' en de gelijknamige radioreeks brak Van Loo met veel succes een lans voor het Franse lied. Eddy et les Vedettes groeiden de voorbije jaren uit tot dé ideale vertolkers van swingende Franse muziek. Toen ze elkaar aan het werk zagen, sprong de vonk over en nu presenteren ze een gloednieuwe theatershow: 'Chanson. Une belle histoire.' Een avondvullend programma waar woord en muziek hand in hand gaan, waar ontroering, nostalgie en goede verhalen op de eerste plaats komen.

 

Rasverteller Van Loo en het ijzersterke Eddy et les Vedettes nodigen u uit voor een avond zingend flaneren over de Parijse Pont Neuf om zo via Karel de Grote bij France Gall uit te komen. Die leidt op haar beurt naar Claude François, maar ook naar Lodewijk XIV en Charles Aznavour. Van ‘Alexandrie Alexandra’ over ‘Route Nationale 7’ tot ‘La Bohème’. En natuurlijk zingen we allemaal mee met Michel Fugain. 'Une belle histoire' brengt het Franse chanson zoals het in Vlaanderen nog nooit te bewonderen viel.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[ma 13 januari 2014, 00u00 - Theater Froe Froe - Ikiloliki]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/508/ikiloliki/theater-froe-froe 508 De zwierige blauwe aap speelt met zijn rode bal.
De mooie witte vogel zweeft boven het publiek.
Een floepswit visje en de rode bal versmelten.

Ikiloliki: waarin blauw met rood speelt en wit en rood een roze baby wordt.

Daar waar de roze baby witte vleugeltjes krijgt en een blauwe
staart en zal wegvliegen met de blauwe aap en de witte vogel.
Patrick Maillard is “onbekend” als de acteur onder De Grote Boze Wolf of in Bumba.

 

Hij maakte speciaal voor zijn zoontje Emiel en voor iedereen van 2,5 tot 5 jaar een kleine voorstelling.
Met eigengemaakte hummende muziekjes en twinkelende melodieën swingen de aap, de baby, de vis en de vogel over het podium, meesterlijk gehanteerd in een verrassend absurd verhaaltje waarbij ze onze allerkleinste toeschouwertjes een zalig theatermomentje bezorgen.

 

Van en met: Patrick Maillard

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[di 14 januari 2014, 00u00 - Theater Froe Froe - Ikiloliki]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/509/ikiloliki/theater-froe-froe 509 De zwierige blauwe aap speelt met zijn rode bal.
De mooie witte vogel zweeft boven het publiek.
Een floepswit visje en de rode bal versmelten.

Ikiloliki: waarin blauw met rood speelt en wit en rood een roze baby wordt.

Daar waar de roze baby witte vleugeltjes krijgt en een blauwe
staart en zal wegvliegen met de blauwe aap en de witte vogel.
Patrick Maillard is “onbekend” als de acteur onder De Grote Boze Wolf of in Bumba.

 

Hij maakte speciaal voor zijn zoontje Emiel en voor iedereen van 2,5 tot 5 jaar een kleine voorstelling.
Met eigengemaakte hummende muziekjes en twinkelende melodieën swingen de aap, de baby, de vis en de vogel over het podium, meesterlijk gehanteerd in een verrassend absurd verhaaltje waarbij ze onze allerkleinste toeschouwertjes een zalig theatermomentje bezorgen.

 

Van en met: Patrick Maillard

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[za 18 januari 2014, 20u30 - MANdolinMAN - Invites Guido Belcanto, Lennaert Maes & Stefan Bracaval]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/481/invites-guido-belcanto-lennaert-maes-stefan-bracaval/mandolinman 481 De concerten van MANdolinMAN beginnen in Herent stilaan een traditie te worden. Voor het derde jaar op rij staat het mandolinekwartet – met twee Herentenaren in hun rangen - in GC De Wildeman!

 

Derde keer, goede keer dachten ze. Daarom komen ze nu twee dagen na elkaar en brengen ze drie artiesten mee die net zoals zijzelf steeds hun eigen zin zijn blijven doen en authenticiteit hoog in het vaandel dragen. Leuvenaar Lennaert Maes, bekend van Lenny & de Wespen en winnaar van het Leids Cabaret Festival 2011, zal van de partij zijn. Verder is er Stefan Bracaval, een van de beste fluitisten in de wereld van de Belgische jazz. En als kers op de taart doet ook niemand minder dan Guido Belcanto mee. Belcanto hoeven we u natuurlijk niet meer voor te stellen. Hij zal op deze avond naast eigen werk ook enkele Portugese en Spaanse liederen brengen. Het wordt een unieke en overgetelijke avond, met vier mandolines, een dwarsfluit, twee stemmen en een karrenvracht aan goede songs.

 

Dit concert is enkel en alleen in De Wildeman te zien!

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[zo 19 januari 2014, 20u30 - MANdolinMAN - Invites Guido Belcanto, Lennaert Maes & Stefan Bracaval]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/482/invites-guido-belcanto-lennaert-maes-stefan-bracaval/mandolinman 482 De concerten van MANdolinMAN beginnen in Herent stilaan een traditie te worden. Voor het derde jaar op rij staat het mandolinekwartet – met twee Herentenaren in hun rangen - in GC De Wildeman!

 

Derde keer, goede keer dachten ze. Daarom komen ze nu twee dagen na elkaar en brengen ze drie artiesten mee die net zoals zijzelf steeds hun eigen zin zijn blijven doen en authenticiteit hoog in het vaandel dragen. Leuvenaar Lennaert Maes, bekend van Lenny & de Wespen en winnaar van het Leids Cabaret Festival 2011, zal van de partij zijn. Verder is er Stefan Bracaval, een van de beste fluitisten in de wereld van de Belgische jazz. En als kers op de taart doet ook niemand minder dan Guido Belcanto mee. Belcanto hoeven we u natuurlijk niet meer voor te stellen. Hij zal op deze avond naast eigen werk ook enkele Portugese en Spaanse liederen brengen. Het wordt een unieke en overgetelijke avond, met vier mandolines, een dwarsfluit, twee stemmen en een karrenvracht aan goede songs.

 

Dit concert is enkel en alleen in De Wildeman te zien!

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 24 januari 2014, 20u30 - Delrue - Theatertour (try-out)]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/483/theatertour-try-out-/delrue 483 Klaas Delrue [Yevgueni] kruipt meer dan ooit in de huid van chansonnier tijdens zijn solotrip met geschreven nummers in het Frans, aangevuld met bestaande chansons die hem inspireerden. Het is uiteindelijk de liefde voor romantische rebel Renaud die hem zelf naar de gitaar deed grijpen. Maar de grote droom – schrijven en optreden in het Frans – krijgt nu pas vaste vorm met een Franstalig soloalbum, tot stand gekomen onder de deskundige leiding van Wouter Van Belle [Axelle Red, Gorky, Noordkaap, Flip Kowlier, Yevgueni…].

 

Op het podium brengt Delrue, zowel met zijn eigen nummers als met weldoordachte covers, één lange ode aan zijn helden: van Brassens en co via Renaud tot Noir Désir, Louise Attaque en nog recentere parels, vaak onbemind wegens onbekend. Met sober, nog steeds aarzelend, maar efficiënt gitaarspel begeleidt Delrue zijn intussen bekende, maar in het Frans nog fluisterender stemgeluid. En passant vertelt Delrue enthousiast over hoe het chanson [en de chansons in kwestie] zijn leven is binnengesijpeld, misschien wel in de stille hoop de vonk te doen overslaan.

 

Met: Klaas Delrue, Patrick Steenaerts, Ad Cominotto

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[wo 29 januari 2014, 14u30 - Volta - Cirkanto]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/484/cirkanto/volta 484 Visueel circustheater met live muziek en poppenspel, voor iedereen vanaf 4 jaar. Juan Trukyman is een zingende levensgenieter. Madam bezoekt, als toeriste, Juan's exotische wereld vol zon en muziek. Ze leren elkaar kennen, spelen samen en worden dikke vrienden, die elkaar al grappend plagen. Maar dan komt het moment dat Madams vakantie erop zit. Trukyman laat Madam niet zomaar gaan en wil met haar meereizen. Aan de grens loopt het mis. Blijkbaar kan niet iedereen zo maar reizen. Bij elkaar blijven en gaan en staan waar je wil, daarvoor heb je de juiste papieren nodig. Een grenzeloze vriendschap botst op een wereld met grenzen.

 

Een voorstelling zonder woorden, met veel humor en gecreëerd op basis van een echt gebeurd verhaal.

 

Kom alvast in de smaak met dit promofilmpje.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 31 januari 2014, 20u30 - Guga Baul - Maestroloog]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/485/maestroloog/guga-baul 485 Guga Baúl schept in zijn allereerste volavond-theatershow een parallel universum waarin de BV’s misschien dezelfde zijn, maar zichzelf overstijgen. Als Guga in de huid kruipt van Sergio Herman, Jan Becaus of Geert Hoste, allemaal meesters in hun vakgebied, verheft hij bewonderen tot een heuse stiel. Die stiel bestaat erin ‘zichzelf te verplaatsen in het denken van die meester en zodoende zijn gedragingen en stem over te nemen.’

 

Ziedaar de definitie van maestroloog, een kunst die Guga, toevallig de bedenker ervan, tot in de diepste vezels van zijn wezen beheerst. Vraag dat maar aan mevrouw Gunter Lamoot: ‘Met het licht uit’, bloosde ze, ‘zou ik niet weten of nu de echte Gunter of de andere naast me in bed ligt.’

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[za 01 februari 2014, 14u00 - Volksdanscursus - Perfecte voorbereiding op het volksbal]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/520/perfecte-voorbereiding-op-het-volksbal/volksdanscursus 520 Op de dag van ons jaarlijkse volksbal organiseren we een initiatiecursus volksdansen.  Kom (op live muziek van Jowan Merckx!) al de belangrijkse danspasjes te weten van topdansers Stephan Kohen en Micheline Neujean.

De cursus duurt 3 uur.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[za 01 februari 2014, 20u30 - Volksbal - Het Brabants Volksorkest & Amerant]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/486/het-brabants-volksorkest-amerant/volksbal 486 Volksbal... of... aan het volksbal ontsnapt?
Een grap, die titel van zijn nieuwe cd?
Of gewoon aan rages en hypes ontsnapt?

 

Het Brabants Volksorkest speelt gewoon, zoals altijd, zijn volksbal: traditionele dansmuziek van bij ons, fris en vernieuwend in opvatting en uitvoering, en met respect voor de traditie... Laat u meeslepen op walsen, polka’s, schottischen, redova’s, mazurka’s, wandelingen en andere dansen uit Brabant en andere streken van ons land! Omdat het BrabantsVolksorkest al wel eens vreemd durft te gaan komen soms enkele nummers uit het buitenland aan bod. 


Amerant is een folkgroep samengesteld uit mensen afkomstig van Zuid Holland, Friesland en Wallonië. De bron van hun muziek komt voornamelijk uit de lage landen, uit handschriften zoals uit Maastricht, Oude en Nieuwe Hollandse boerenlieties en contradansen van rond 1700. Ze spelen dansen op akoestische instrumenten zoals violen, gitaar, piano, doedelzak en trekharmonica.  De groep staat onder de leiding van Gregori Sarolea violist en zangleider die sommigen onder jullie zich zullen herinneren als de jonge zanger die de sessie samenzang  op de stage te Gooik met succes op zijn schouders nam – toen  grootmeester Wannes Vandevelde deze taak te zwaar begon te vinden.

 

Die dag bieden we ook een volksdanscursus aan.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[do 06 februari 2014, 20u00 - Wereldfilm - The Patience Stone]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/503/the-patience-stone/wereldfilm 503 Ergens in een land verscheurd door een gruwelijke oorlog - het kon Afghanistan wel zijn - waakt een jonge vrouw bij haar man. Hij ligt al lange tijd in coma, getroffen door een kogel in de nek. De vrouw staat er moederziel alleen voor, haar familie heeft haar aan haar lot overgelaten. Op een dag begint ze tegen het verlamde lichaam te vertellen over het wrede lot van vele vrouwen in dit land.

 

Zij zelf werd mishandeld door haar vader en tegen haar wil uitgehuwelijkt aan een onbekende oudere man, de nu comateuze echtgenoot, die haar minachtte en haar enkel als seksueel object beschouwde. Ze vertrouwt hem haar verlangens, frustraties en verwijten toe, alsof hij de steen is, die volgens de Perzische mythologie aandachtig en geduldig je zorgen aanhoort.

 

THE PATIENCE STONE is een aangrijpende, confronterende film met een glansrol van Golshifteh Farahani, bekend van o.a. ALL ABOUT ELLY. De regisseur Atiq Rahimi verfilmde hier zijn eigen roman"Syngué sabour, Pierre de patience", waarmee hij in 2008 de prestigieuze Prix Concourt won (Nederlandse vertaling "Steen van Geduld").

 

i.s.m. Davidsfonds, KWB en Femma Herent

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[do 13 februari 2014, 20u00 - Wereldfilm - Et maintenant, on va où?]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/504/et-maintenant-on-va-ou-/wereldfilm 504 Een dorpje ergens in het Midden-Oosten, dat als gevolg van een kapotte brug van de buitenwereld is afgesneden. In een begrafenisstoet dragen in het zwart geklede vrouwen foto’s van hun overleden mannen en zonen voor zich uit, allemaal slachtoffers van een schijnbaar nooit eindigend conflict tussen moslims en christenen. Op het kerkhof gaan de vrouwen uiteen. Moslims en christenen. Elk naar hun eigen kant om te rouwen. Maar deze vrouwen zijn het beu om hun mannen en zonen te begraven. Zij willen alles doen om het tij te keren, om de verschillen weg te werken en te doen vergeten. Ze snijden draden door van het radio – en televisietoestel want dan zien of horen hun mannen het nieuws niet meer. Ze betalen Oekraïense meisjes om hun mannen op te vrolijken.

 

Deze charmante film met lichte toon en oprechte vredesboodschap is een verfrissende mix van pathos, komedie en musical. De originele muziek en liedjes van Khaled Mouzanar geven de film een bruisende energie.

 

Lees op de redactie.be meer over deze film

 

i.s.m. Davidsfonds, KWB en Femma Herent

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 14 februari 2014, 20u30 - Moi Non Plus - Ann Ceurvels, Tania Poppe & Ianka Fleerackers]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/488/ann-ceurvels-tania-poppe-ianka-fleerackers/moi-non-plus 488 Wat is een liefdesmaand zonder een knap stukje erotiek ?

Madame MOI, Madame NON en Madame PLUS denken dat het erbij hoort. Maar is erotiek wel voor iedereen hetzelfde, vragen ze zich kreunend af ? En zijn deze drie opwindende vrouwen wel wie ze lijken te zijn? In deze vuurrode voorstelling word je ondergedompeld in de geur, de kleur en de smaak van wat het vlees zo graag voelt en wat de geest zo hard wil.

 

Drie lezende vrouwen, die over de letters heen het publiek laten meegenieten van hun kirrende kronkels en hun verborgen verlangens. Twee glurende muzikanten die beats beuken en slepende dreunen toveren op het trillende vel van hun drie leading ladies.

 

Tania Poppe, Ianka fleerackers en Ann Ceurvels nodigen je met 'aandrang' uit op deze februarivoorstelling vol passioneel gelezen en stomend gefluiterde literatuur. Tim Visterin en Dries Verhaert proberen zich al musicerend staande te houden tussen al dat prikkelend lekkers.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[za 15 februari 2014, 20u30 - De Luister van Winksele - Sardische-Engelse muziekavond]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/489/sardische-engelse-muziekavond/de-luister-van-winksele 489 Sas Bator Colonnas is een van de jongste a-capella zanggroepen in Sardinië die de traditie van de canto a tenore in vierstemmige polyfone stijl in ere blijft houden! De zangers zingen in een cirkel als symbool voor de kracht en de sociale cohesie. Onlangs brachten de vier tenores hun eerste prachtige CD ‘Antigos Trazos’ uit. De Sardische, meer dan 2000 jaar oude zangstijl is gebaseerd op natuurgeluiden die dikwijls worden omgezet in onomatopeeën. De bas, die een keelzangtechniek toepast zoals de Toeva in Siberië, kan twee tonen tegelijk aanhouden. Kenmerkend is de nogal ruige en indringende klankkleur. De Sardische zangkunst is een van de boeiende muzieksoorten in het Middellandse-Zeegebied. De Sardische gezangen van Anitogu Milia, Francesco Fodde, Stefano Desogos en Antonia Carboni zijn gewoonweg fascinerend...

 

www.facebook.com/sasbatorcolonnas

 

Coope, Boyes & Simpson hebben niet alleen in Groot-Brittannië, maar ook in ons land, vooral in de Westhoek voor de Passendale Vredesconcerten, én wereldwijd hun sporen verdiend. Dit trio is als een schitterende ster in de jarenlange traditie a-capellabands op de Engelse folkscène. Deze zangers gaan verder dan hun voorgangers in de traditie. De bijzonder diepe basstem van Jim Boyes, de erg hoge stem van Barry Coope en de tussendoor laverende stem van Lester Simpson wisselen de patronen voortdurend. Elk groepslid kan de leiding nemen, wat een grote afwisseling in de sound brengt. Hun repertoire is ronduit indrukwekkend! Naast eigen werk vertolken ze ook traditionals en werk van grootmeesters als John Tams, Bill Caddick en Richard Thompson. Dit concert is Engelse folk ‘grand cru’...

 

www.coopeboyesandsimpson.co.uk

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[wo 19 februari 2014, 20u30 - Pieter Embrechts - Apenbloed en Engelengezang (try-out)]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/490/apenbloed-en-engelengezang-try-out-/pieter-embrechts 490 Het Nederlandstalige werk van Pieter Embrechts als songsmid groeit al jaren op eigenzinnige manier. In 2004 verscheen zijn eerste Nederlandstalige album 'MAANZIN'. Wat door pers en publiek zeer warm onthaald werd: Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan en Pieter is als veelzijdig maker een man met vele liefdes: Theater [oa. de kakkewieten] ,TV reeksen [Canvas ‘Man Over woord’, Ketnet ‘W@=D@’ en ‘Mijn sport is top’], muziek [El Tattoo del Tigre].

 

De voorbije jaren speelde Pieter met zijn prachtige ‘little bigband’ 'THE NEW RADIO KINGS' met groot succes op vele Vlaamse podia. Maar steeds keerde diezelfde vraag van het publiek weer: 'Wanneer ga je nog eens op tour met je Nederlandstalige repertoire?' Het leek er voor alsnog niet van te komen ook al is het schrijven van Nederlandstalige songs nooit stilgevallen. Zo schreef Pieter in tussentijd songs voor oa. Radio één 'Een Nieuw Lied' en 'Kleur in E Mineur' en voor de organisatie TE GEK waarmee hij reeds twee maal op tournee ging met 'TE GEK VOOR WOORDEN.'

 

Maar nu is het zo ver! In het voorjaar van 2014 wil Pieter samen met een bende weergaloze, bezielde muzikanten- vrienden zijn oud en nieuw Nederlandstalige repertoire weer leven in blazen op de Vlaamse podia. Dat het een een prachtige avond zal worden hoeven we u niet te vertellen.  Niet te missen!

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[do 20 februari 2014, 20u00 - Wereldfilm - Het vijfde seizoen]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/505/het-vijfde-seizoen/wereldfilm 505 Het vijfde seizoen – Peter Brosens & Jessica Woodworth – België 2013 – 90’

 

Wanneer de natuur niet meer voorziet in de behoeften van de mens, gebeuren er vreemde dingen en gaat men op zoek naar een zondebok... De cyclische gang van de natuur wordt verstoord. Na de winter zou de lente alles moeten laten bloeien, maar die lente blijft uit. De koeien geven geen melk meer, alle bijen zijn weg en niets groeit nog in de dorre aarde. In een klein dorpje in de Ardennen hebben drie kinderen elk hun eigen problemen en manieren om ermee om te gaan. De volwassenen in het dorp gaan op hun beurt op zoek naar een zondebok die zal boeten voor het leed dat de natuur hen aangedaan heeft.

 

i.s.m. Davidsfonds, KWB en Femma Herent

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[za 22 februari 2014, 20u00 - Filip Jordens & Hagenkoor - Musicult]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/491/musicult/filip-jordens-hagenkoor 491 De combinatie van een Herentse amateurkunstenvereniging met een professionele artiest in één avondvullend programma heeft in het verleden al veel leuke voorstellingen opgeleverd. Dit seizoen daagt de cultuurraad het Hagenkoor uit om samen met dé Jacques Brel vertolker Filip Jordens een avond vol chanson te brengen. Het wordt een avond waar zowel het koor en Filip Jordens apart maar ook samen op het podium zullen staan.

 

Filip Jordens toert al jaren met zijn programma Hommage à Brel. Jordens kent het werk van Brel wellicht als geen ander en toont zich op het podium even energiek als onvermoeibaar.

 

Het Hagenkoor is een gemengd meerstemmig koor met uiteenlopende interesses. Hun repertoire varieert van polyfonische pareltjes tot romantische en hedendaagse koormuziek, van gospel of volksmuziek tot musical. Onder leiding van Guy Verfaillie willen ze een hoge kwaliteit bereiken in een ontspannen, vriendschappelijke sfeer. En altijd gaat het om de essentie van musiceren: samen vreugde beleven aan bezield zingen.

 

Benieuwd wat deze combinatie zal brengen?

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[zo 23 februari 2014, 15u00 - Filip Jordens & Hagenkoor - Musicult]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/492/musicult/filip-jordens-hagenkoor 492 De combinatie van een Herentse amateurkunstenvereniging met een professionele artiest in één avondvullend programma heeft in het verleden al veel leuke voorstellingen opgeleverd. Dit seizoen daagt de cultuurraad het Hagenkoor uit om samen met dé Jacques Brel vertolker Filip Jordens een avond vol chanson te brengen. Het wordt een avond waar zowel het koor en Filip Jordens apart maar ook samen op het podium zullen staan.

 

Filip Jordens toert al jaren met zijn programma Hommage à Brel. Jordens kent het werk van Brel wellicht als geen ander en toont zich op het podium even energiek als onvermoeibaar.

 

Het Hagenkoor is een gemengd meerstemmig koor met uiteenlopende interesses. Hun repertoire varieert van polyfonische pareltjes tot romantische en hedendaagse koormuziek, van gospel of volksmuziek tot musical. Onder leiding van Guy Verfaillie willen ze een hoge kwaliteit bereiken in een ontspannen, vriendschappelijke sfeer. En altijd gaat het om de essentie van musiceren: samen vreugde beleven aan bezield zingen.

 

Benieuwd wat deze combinatie zal brengen?

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[zo 23 februari 2014, 20u00 - Filip Jordens & Hagenkoor - Musicult]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/493/musicult/filip-jordens-hagenkoor 493 De combinatie van een Herentse amateurkunstenvereniging met een professionele artiest in één avondvullend programma heeft in het verleden al veel leuke voorstellingen opgeleverd. Dit seizoen daagt de cultuurraad het Hagenkoor uit om samen met dé Jacques Brel vertolker Filip Jordens een avond vol chanson te brengen. Het wordt een avond waar zowel het koor en Filip Jordens apart maar ook samen op het podium zullen staan.

 

Filip Jordens toert al jaren met zijn programma Hommage à Brel. Jordens kent het werk van Brel wellicht als geen ander en toont zich op het podium even energiek als onvermoeibaar.

 

Het Hagenkoor is een gemengd meerstemmig koor met uiteenlopende interesses. Hun repertoire varieert van polyfonische pareltjes tot romantische en hedendaagse koormuziek, van gospel of volksmuziek tot musical. Onder leiding van Guy Verfaillie willen ze een hoge kwaliteit bereiken in een ontspannen, vriendschappelijke sfeer. En altijd gaat het om de essentie van musiceren: samen vreugde beleven aan bezield zingen.

 

Benieuwd wat deze combinatie zal brengen?

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[di 25 februari 2014, 10u00 - Theater I-luna - Donderkop]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/515/donderkop/theater-i-luna 515 Er zijn van die dingen die je van z’n leven niet vergeet, al word je zo oud als wij. Daarom hoeft er nog niet over gepraat te worden. Wij vertellen niets. Soms wisselen wij een blik. Er valt een half woord. Iemand legt de vinger op de lippen. Wij zwijgen.
We gaan bijna 100 jaar terug in de tijd. De oorlog smeult nog na. Het dorp ziet er anders uit dan voor de Duitsers kwamen. Sommige mensen zijn gevlucht naar Frankrijk. De meester schrijft een boek over de oorlog. Er is een meisje met een hoofd vol verhalen. Er is een jongen van hier. Er is een jongen van elders, een donkerkop. Er is de meester die vertelt over geheime gangen. Er is onweer.

 

Een verhaal over het dagelijkse leven van kinderen, tijdens en na Wereldoorlog I.

 

De Standaard over Donderkop (het boek): “Het is dus ook een boek over de macht van de verhalen die je als kind bedenkt. Hoe die een eigen leven gaan leiden en in je reële leven kunnen ingrijpen. (...) Donderkop is toegankelijk en goed. (...) Wie Vanden Heedes boeken Wok van de wilden, De huid van de beer en Sporen las, ziet met Donderkop bevestigd dat ze meer in haar mars heeft dan het Vos en Haasidee waaraan ze haar naam te danken heeft.”

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[za 01 maart 2014, 19u00 - Jong en lokaal muzikaal talent - Wild in't Park Rock Rally]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/521/wild-in-t-park-rock-rally/jong-en-lokaal-muzikaal-talent 521 Voor het tweede jaar op rij organiseren we in zaal 'den ouden tijd' de Wild in't Park Rock Rally We doen dat om het beste aanstormend talent van de regio op ons WIPpodium te krijgen. Die avond maken we ook het programma van WIP 2014 bekend en komen we al in de sfeer met een gratis van Stella!Kom dat zien!

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[wo 05 maart 2014, 14u30 - Pietje Puk - Het pannenkoekenspook]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/494/het-pannenkoekenspook/pietje-puk 494 In Keteldorp gaat alles zijn rustige ketelgangetje. Burgemeester Bazeman maakt een praatje met Agent Langdraad, Kapper Scherpeschaar knipt het haar van Juffrouw Penneveer, Bakker Fijnebol bakt een verjaardagstaart voor Gert Gazon, en Pietje Puk stopt brieven en kaarten in de brievenbussen.

 

Maar 's nachts als iedereen slaapt...spookt het in Keteldorp. En het is een spook dat héééél graag pannenkoeken lust! Pietje Puk en het Pannenkoekenspook is een gloednieuw spannend avontuur van Pietje Puk en zijn vrienden, met natuurlijk ook: Krikkie, de sprekende papegaai!

 

Een voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[do 13 maart 2014, 14u00 - Mariska Bé & Ive Renaarts - ...van Tura en Marva...]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/495/-van-tura-en-marva-/mariska-be-ive-renaarts 495 Mariska Bé, Ive Renaarts & 5-koppig live orkest zingen alle hits van Will Tura & Marva! Deze 2 jonge artiesten voelen zich al heel hun leven aangetrokken tot de Vlaamse muziek. Zoals sommige leeftijdgenoten hun vrije tijd in discotheken en fuiven doorbrengen, schuimen zij de Vlaamse dorpjes af op zoek naar entertainment van eigen bodem. En hoewel ze Marva niet zelf aan het werk zagen [zij gaf haar carrière op in de jaren ’80] vinden ze dat repertoire nog altijd de moeite waard, en niet alleen uit nostalgie ….

 

Will Tura bewijst al 50 jaar dat hij de ongekroonde keizer is van het Vlaamse lied en het is dan bijna vanzelfsprekend dat dit repertoire ook door ‘jonge’ artiesten zeer gesmaakt wordt.

 

Mariska & Ive hebben de handen in elkaar geslagen en samen met een 5-koppige live band brengen zij een namiddag- of avondvullend programma vol liedjes van….Tura & Marva!

 

Niet te missen én met een zéér hoog meezinggehalte!

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[za 15 maart 2014, 20u30 - De Luister van Winksele - Muziek en dans uit Armenië]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/496/muziek-en-dans-uit-armenie/de-luister-van-winksele 496 Eriwan [Jerevan] is de naam van een folkensemble dat in 2006 opgericht werd door vier professionele musici van het Komitas-conservatorium in Jerevan, de hoofdstad van Hayastan of Armenië. Het ensemble brengt zowel pure traditionele folk als gecomponeerde muziek. Zeker is dat Anush Kirakosyan op kanun, Tigran Avetisyan op duduk, Hakob Khalatyan op de kamantsja en Mushegh Harutyunyan op dhol en tamboerijn ons onderdompelen in een oosterse, soms rustig-mystieke en soms zeer intens-vinnige sfeer. Men noemt de Armeniërs soms ‘de Europeanen van Azië. Met deze muziek worden we a.h.w. meegesleurd in een bevreemdende maar boeiende muzikale windhoos...

 

Sevan is de dansgroep [40 dansers] van de Vereniging van de Armeense democraten van België, met zetel in Brussel. Enok Stepanyan, dans- en balletmeester, stichtte dit ensemble in 2001. De jeugdige dansers tussen 14 en 20 jaar brengen onder de bezielende leiding van hun dansmeester een schitterend staaltje Armeens danskunst: traditionele dansen uit alle regio’s van Armenië, van ‘werkdansen’ tot humoristische dansen. Soms echt duizelingwekkend! Met zijn ensemble heeft Enok Stepanyan zo’n hoog niveau bereikt dat Sevan niet alleen in ons land, maar ook in Nederland, Duitsland en Frankrijk vaak te gast is op festivals. Kom en kijk: hartverwarmend!

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[do 20 maart 2014, 19u30 - Film - De Nieuwe Wildernis]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/522/de-nieuwe-wildernis/film 522 i.s.m. Natuurpunt Herent

Natuur van bij ons zoals je ze nooit eerder zag


In een uitgestrekt moeras scheert een majestueuze zeearend over de boomtoppen. Denderend trekt een kudde van duizenden wilde paarden voorbij. Twee volwassen edelherten leveren strijd om in de gunst van een hinde te komen. Dit is pure, woeste natuur, zoals je ze nooit eerder zag. En gewoon gefilmd in de lage landen. 

Circle of life

De hoofdrolspelers van De Nieuwe Wildernis zijn geen acteurs, maar dieren: de extraverte konikspaarden, oogverblindende ijsvogels en een jong vossengezin. Soms aangrijpend maar ook vertederend en op andere momenten humoristisch en ontroerend. Zij worden door de seizoenen heen gevolgd op hun levenspad. De dieren moeten samenleven in één gebied. Duizenden onhandige ganzenkuikens vormen een eenvoudige prooi voor hongerige vossen en roofvogels. Kadavers van overleden grazers zijn een smakelijk maaltje voor aaseters. Maar er wordt ook samengewerkt op het grasland. Spreeuwen en konikpaarden blijken de beste maatjes. De winter nadert, de sfeer wordt grimmiger. De plek die in de zomer een paradijs vormt, wordt nu massaal verlaten. Mist, stilte en leegte nemen de regie over. De winter eist veel levens en de vossen en raven vechten om de kadavers. Leven en dood waren nog nooit zo onafscheidelijk verbonden. Dan, na een periode van honger en kou, is er sprake van een wedergeboorte; een konikveulen komt ter wereld in een koud, leeg landschap en de ‘Circle of Life’ kan opnieuw beginnen.

Portret van de Serengeti van de lage landen

Duizenden jaren geleden verliep het leven hier overal zo. Nu zijn het riet, water, de ruige grasvlaktes en de wilde dieren van de Oostvaardersplassen niet alleen uniek voor de lage landen, maar voor heel Europa. EMS Films heeft als eerste exclusief toestemming gekregen om het leven in het 6.000 hectare grote gebied ter hoogte van Amsterdam in beeld te brengen. De kwaliteit van de beelden kan wedijveren met de grote producties van de BBC. 
Na opnames van twee jaar komt de langspeelfilm uit. In Nederland is de film dé publiekstrekker van het najaar.  Ook in Vlaanderen vonden al bijna 20.000 kijkers hun weg naar de film.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 21 maart 2014, 20u30 - L'Amour Monstre - Rudolf Hecke, Eric Melaerts, Piet Van den Heuvel, Ad Cominotto & Lien Moris]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/497/rudolf-hecke-eric-melaerts-piet-van-den-heuvel-ad-cominotto-lien-moris/l-amour-monstre 497 Sinds ze in 1985 oog in oog stonden, is Rudolf Hecke gepassioneerd door Serge Gainsbourg. Hij begon een zoektocht naar alles wat over de mens en de artiest geschreven is. Dat resulteerde in het swingend geschreven boek: ‘Gainsbourg’, dat al veel losmaakte in onze lokale muzikantenwereld.

 

Rond en vanuit dit grootse boek zetten niemand minder dan Eric Melaerts, Piet Van den Heuvel [Bart Peeters, Clouseau] en Ad Cominotto [Arno, Stijn Meuris] samen met auteur Rudolf Hecke het muziektheaterproject ‘L’ AMOUR MONSTRE – het verhaal van Gainsbourg’ op. MUZIEK, want songs en sferen van Gainsbourg domineren de voorstelling. THEATER, want de bizarre, meeslepende en choquerende anekdotes uit het ongelooflijk verlopen leven van Gainsbourg passeren de revue. Het boek komt tot leven. Gainsbourg komt tot leven. Als ‘ange mystique’ duikt de prille zangeres Lien Morris op, 'sensuelle et sans suite...’ Deze voorstelling is geen ‘ode aan’, geen luchtig ‘coverprogramma’, geen ‘concert’, maar een enthousiast totaalconcept, een wervelwind die door het bizarre leven van de getormenteerde Gainsbourg raast, onderweg verteerd door de hevigste emoties, flamboyante liefdesaffaires, onwaarschijnlijke mediastunts en spitante seksschandalen. Duistere maar ook bloedgeestige verhalen en anekdotes die de ziel blootleggen van een groot artiest die zijn eigen destructieve weg ging, maar op dat donkere pad vooral ontroering en schoonheid naliet.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[za 22 maart 2014, 20u30 - Lankmoed - Stilt]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/498/stilt/lankmoed 498 Lankmoed. Eén van de mooiste woorden uit de Nederlandse taal, waarvan iedereen vergeten is wat
het betekent. Lankmoedig is barmhartig, edelmoedig, zeer geduldig, genadig, meegaand, tolerant,
verdraagzaam en zacht. Maar af en toe vergeet ook Lankmoed wat het zelf is en laat het zich gaan in zijn tegengestelde.

 

Lankmoed, dat zijn Jan Geubbelmans en Peter Van Ewijk. Twee dertigers, de een al wat 'dertiger' dan de andere, met elk hun zeer specifieke visie op het leven. Dat verschil komt ook tot uiting op het podium, en zorgt voor een unieke dynamiek van tekst en muziek.

 

In 'Stilt' weigeren Jan Geubbelmans en Peter van Ewijk met de huidige maatschappij mee te versnellen. Ze verliezen zichzelf liever in hun eigen spel, en houden daarbij enkel rekening met hun eigen regels. En terwijl ze zo spijbelen in het leven, proberen ze zich - kinderlijk naïef - een beeld
te vormen van de normen en waarden van een hysterische beschaving. Met 'Stilt' brengt Lankmoed muzikaal totaalcabaret.

 

'Lankmoed gaat onbevreesd voor inhoud en originaliteit.' – De Standaard naar aanleiding van de
première van ‘Stilt’

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[do 27 maart 2014, 10u00 - Jaap Robben en Benjamin Leroy - De Zuurtjes]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/512/de-zuurtjes/jaap-robben-en-benjamin-leroy 512 Harry en Huibert zijn twee norse, vrekkige broers. Ze zijn zo zuur dat zelfs het bloemetjesbehang ervan verwelkt. De Zuurtjes vullen hun dagen met stoepzuigen, witlofthee drinken en voetballen lek prikken.

 

Voor het maken van hun boek De Zuurtjes werkten schrijver Jaap Robben en tekenaar Benjamin Leroy zeer intensief samen. Tekst en beeld kunnen niet zonder elkaar. In hun voorstelling laten ze daar iets van zien. Jaap leest voor uit het boek en vertelt over het leven van de twee ongezellige broers Harry en Huibert Zuur terwijl Benjamin tekent en de broers op zijn meegenomen tekentafel laat ontstaan. Via een beamer is alles levensgroot te zien. Hoe de broers met tegenzin op hun jaarlijkse vakantie gaan, wekelijks ruzie maken en vasthouden aan hun leventje van ongezelligeheid. Maar waarom zijn ze zo zuur? Is er misschien een reden waarom de broers zo zijn geworden?

 

Een vrolijke voorstelling over twee ongezellige mensen.

Georganiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 28 maart 2014, 10u00 - Jaap Robben en Benjamin Leroy - De Zuurtjes]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/511/de-zuurtjes/jaap-robben-en-benjamin-leroy 511 Harry en Huibert zijn twee norse, vrekkige broers. Ze zijn zo zuur dat zelfs het bloemetjesbehang ervan verwelkt. De Zuurtjes vullen hun dagen met stoepzuigen, witlofthee drinken en voetballen lek prikken.

 

Voor het maken van hun boek De Zuurtjes werkten schrijver Jaap Robben en tekenaar Benjamin Leroy zeer intensief samen. Tekst en beeld kunnen niet zonder elkaar. In hun voorstelling laten ze daar iets van zien. Jaap leest voor uit het boek en vertelt over het leven van de twee ongezellige broers Harry en Huibert Zuur terwijl Benjamin tekent en de broers op zijn meegenomen tekentafel laat ontstaan. Via een beamer is alles levensgroot te zien. Hoe de broers met tegenzin op hun jaarlijkse vakantie gaan, wekelijks ruzie maken en vasthouden aan hun leventje van ongezelligeheid. Maar waarom zijn ze zo zuur? Is er misschien een reden waarom de broers zo zijn geworden?

 

Een vrolijke voorstelling over twee ongezellige mensen.

Georganiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 04 april 2014, 20u00 - Wouter Vercruysse trio - Folies de Flandre]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/499/folies-de-flandre/wouter-vercruysse-trio 499 Cellist Wouter Vercruysse vroeg aan 2 bevriende componisten, Armand Coeck en Robrecht Kessels, om elk 3 werken te schrijven waarin de cello een prominente rol speelt. Bovendien komt Wouter Vercruysse voor het eerst zelf naar buiten met eigen composities, een triptiek getiteld ‘Folies de Flandre’.

 

Dat gitaar en cello wondermooi samenklinken bewezen Armand Coeck en Wouter Vercruysse in hun eerste gezamenlijke CD-project Nightbird [dat we een paar jaar geleden al in de Vijfsterrenreeks hebben kunnen beleven ]. Coeck is een ware grootmeester van de klassieke gitaar, en laat haar nu ook weer schitteren aan de zijde van de cello. Gitaristen Micheline Dumortier en haar uitmuntende oudleerling Joris D’Haene zorgen voor het fijne gitaarspel.

 

In opdracht van Klara schreef Vercruysse de Triptiek Folies de Flandre. Dit drieluik voor cello solo maakt gebruik van de rijke traditie van Vlaamse volksmelodieën en vormt een hedendaagse reflectie op Vlaanderen, een regio met een grote culturele diversiteit. Doorheen de 3 werken schemeren Perzische, Indische en Scandinavische invloeden.

 

 

Na het concert bieden we u met plezier een glas wijn aan.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[za 05 april 2014, 20u30 - Met de ogen dicht - Leo Van der Elst & Ruben Van Gucht]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/500/leo-van-der-elst-ruben-van-gucht/met-de-ogen-dicht 500 De legende van Mexico ontrafeld!

 

‘Met de ogen dicht’ is een buitenbeentje, een voorstelling die niet zo makkelijk onder één noemer te catalogeren valt. Centraal staat het verhaal van de Rode Duivels: de huidige, talentvolle generatie maar vooral de gouden, succesvolle generatie van 1986. De legende van Mexico wordt helemaal in een nieuw jasje gestoken. De voorstelling mikt niet alleen op de vele mensen die het succesverhaal in 1986 bewust hebben meegemaakt. Ook jongeren worden nauw betrokken in dit verhaal. De link met de prestaties van de huidige Rode Duivels wordt flink in de verf gezet.

 

'Met de ogen dicht' is een voorstelling met frisse, verrassende elementen waarbij inventief omgesprongen wordt met legendarisch archiefmateriaal. Het is een turbulent verhaal, met ups en downs, met veel anekdotes en nooit vertelde verhalen. Dat alles is in een theatershow gegoten met een centrale rol voor strafschopnemer Leo Van der Elst en sportjournalist Ruben Van Gucht. Het publiek wordt meegenomen op een rollercoaster van emoties, gaande van euforie tot humor en van verdriet tot hoop. De hele theatervoorstelling wordt geregisseerd door Stijn Meuris.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 11 april 2014, 20u30 - Kiki de Montparnasse - Le boeuf sur le toit]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/487/le-boeuf-sur-le-toit/kiki-de-montparnasse 487  

Deze voorstel wordt wegens ziekte afgelast.

 

Een musicologe en een pianiste werken aan een project rond componiste Germaine nTailleferre [1892–1983]. Wanneer ze op het spoor komen van Kiki de Montparnasse, variétézangeres maar ook en vooral muze voor veel Parijse kunstenaars uit de jaren 1920, krijgt het onderzoek een heel andere wending. Het project verzeilt in de legendarische club ‘Le Boeuf sur le toit’ ... Is het mogelijk dat ‘La Reine de Montparnasse’ er ooit Germaine Tailleferre of ‘La dame des Six’ heeft ontmoet?

 

Een voorstelling over twee bijzondere vrouwen, die elk op hun manier en tegen de stroom in, hun eigen weg zijn gegaan. Met muziek van Germaine Tailleferre en andere leden van Le groupe des Six.

 

 

Met:
Veerle Peeters: piano, spel
Helena Van den Berge: spel
Liesbet Vereertbrugghen: tekst en regie
Jan Boon: video

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[za 19 april 2014, 20u30 - Fonkelvogel - Peter Chand]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/501/peter-chand/fonkelvogel 501 Peter Chand is een van de grootste vertellers van Europa en heeft zijn verhalen al over heel Groot-Brittannië verteld, en in vele andere landen zoals Frankrijk, Denemarken, Signapore, Canada en Ierland. Peter is afkomstig uit Punjab, India, en staat vooral bekend om zijn schrandere en wijze verhalen. hij heeft al met mensen van verschillende leeftijd en achtergrond gewerkt. Hij geeft ook tweetalige vertelworkshops in het Engels en het Punjabi. Peter heeft een groot repertoire aan verhalen uit het Indische subcontinent en vertelde dezeverhalen al in theaters, scholen, universteiten, kunstencentra, natuurreservaten, op festivals en culturele evenementen over heel Groot-Brittannië en ver daarbuiten. Hij leidt ook praktische vertelworkshops voor alle leeftijdscategorieën en was betrokken in vele lokale vertelprojecten. Een groot deel van zijn werk bestaat uit het doorgeven van verteltechnieken aan studenten, leraren, bibliothecarissen, aan uiteenlopende plaatselijke projecten en aan beginnende vertellers.

 

Peter is ook één van de organisatoren van het Internationale vertelfestival 'Festival at the Edge', het langstlopende vertelfestival in Engeland. 'Hij vormt een brug tussen twee culturen en twee generaties. Met zijn guitige lach, rijke stem en ironie betoverde hij me helemaal.'

 

Voorvertelling van Tom Van Outryve.

 

www.chandstory.com

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[za 26 april 2014, 20u30 - Amorroma - Cd Voorstelling 'Merci Jules']]> http://www.gcdewildeman.be/programma/524/cd-voorstelling-merci-jules-/amorroma 524 Voor deze nieuwe cd met eigen dansmelodieën haalde AmorromA de mosterd bij de Brabantse balmuziek van rond 1900, zoals we die kennen uit het opgetekende repertoire van Hubert Boone. Eén van Huberts belangrijke bronnen was de Boortmeerbekenaar JulesWauters, dorpsgenoot van Jowan...

vandaar de titel: 'Merci, Jules'.Jowan speelde als opgroeiende snotneus vele jaren samen met diens zoon Maurice in dedorpsfanfare. Bij vele gelegenheden werden hier op 'onbewaakte momenten' uit de lossepols walsen, polka’s en meer van dat moois tevoorschijn getoverd. Deze deuntjes en ritmeshaakten zich vast in zijn systeem en bleken 45 jaar later terug te komen opborrelen en deinspiratie te vormen voor nieuwe melodieën.

 

Huberts recent verschenen boek en de frisseinterpretatie van MandolinMan, Het Brabants Volksorkest en Limbrant zijn hier zeker ookniet vreemd aan.'Merci, Jules' betekent voor AmorromA een terugkeer naar de bron, de bron van de eerstemuzikale kriebels, de bron van het pure speelplezier,... harp en fluit,... kan het intiemer?

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 09 mei 2014, 18u30 - Zornik, Gorki, CpeX, Clouseau, Les Truttes, Willow, ... - Wild in't Park 2014]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/525/wild-in-t-park-2014/zornik-gorki-cpex-clouseau-les-truttes-willow- 525 Wild in’t Park pakt uit met ijzersterke affiche

In december 2013 lanceerde Wild in’t Park ‘www.wipapart.be’, een nieuw evenement dat op zondag 11 mei Clouseau naar het Wildemanspark brengt.

 Maar Wild in’t Park heeft uiteraard niet stil gezeten en het festivalweekend, dat traditioneel begin mei plaatsvindt, belooft een knaller van formaat te worden.

Deze (reeds!) zevende editie pakken we uit met een ijzersterke line-up en een aantal leuke nieuwigheden, maar blijven we onze succesformule van een klein en gezellig buurtfestival, absoluut behouden. Onder de slagzin ‘toegankelijk voor iedereen’ blijven we inzetten op een toegankelijk festival zodat ook mensen met een handicap er zorgeloos van kunnen genieten en proberen we de toegangsprijs zeer democratisch te houden.

 Ijzersterk?

Naast CLOUSEAU verwelkomen we ook ZORNIK, GORKI 25 jaar, CLEMENT PEERENS EXPLOSITION, LES TRUTTES, WILLOW, THE SKADILLACS, THE FUCKULELES …

 We bieden ook podium aan lokaal talent. Zo openen de drie winnaars van onze Rock Rally het festival, hebben we een gelegenheidsband met Herentse gastzangers en komt de Leuvense soulgroep Okon & The Movement.

 Nieuw?

Niet alleen de grote namen, de extra festivaldag, maar ook een andere tent en een andere indeling van het terrein zullen deze editie kenmerken. Daardoor is het park iets groter en kunnen we het Wild in’t Park café (waar we drank in glas schenken) uitbreiden.

 

Vanaf dit jaar kun je ook ‘Vriend van WIP’ worden en zo je favoriete festival ondersteunen.

Op onze website vind je er al de nodige informatie over.

 Praktisch!

Tickets vanaf 1 maart op www.wildintpark.be of www.wipapart.be of via de ticketbalie in De Kouter (016 85 30 20), Spoorwegstraat 6 in Herent.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[zo 11 mei 2014, 20u00 - in't Wildemanspark - Clouseau]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/519/clouseau/in-t-wildemanspark 519 Na een muzikale sabbatperiode van bijna drie jaar maakt Clouseau dit najaar hun muzikale comeback. Nadat ze in 2013 een nieuwe single en een nieuw album uitbrachten, gaan ze in 2014 op een nieuwe tournee.

Dit jaar gaat de werkgroep van wild in 't park nog verder: in samenwerking met

GC De Wildeman brengen we een wel heel speciale, derde dag muziek naar ons Herentse park. Onder de naam WIPAPART halen we Clouseau op zondag naar Herent.

De platen van Clouseau gingen al meer dan drie miljoen keer over de toonbank en ze stonden al met elf concertreeksen in het Sportpaleis. Clouseau is ongetwijfeld een van de populairste Nederlandstalige bands aller tijden! We zijn dan ook trots dat we ze in het Wildemanspark mogen verwelkomen..

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 23 mei 2014, 20u00 - Fonkelvogel - Een avond vol warme (glim)lachverhalen]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/526/een-avond-vol-warme-glim-lachverhalen/fonkelvogel 526 Het zachte blozen van de pluizenbol
in de avondzon. Ik blies hem kaal
en verwierf honderd levensjaren.
Eddy Van Vliet

 

Een avond met warme verhalen, glimlachverhalen.

Vertellingen licht als pluisjes die zweven in het oneindige rood en oranje van een ondergaande zon.

Een avond om in op te gaan, mee te zweven op de vleugels van prachtige verhalen.

 Hilde Rogge en Fred Versonnen vertellen hun mooiste vertelsels in het

“Huis van Mihr”. Een plek om te delen, een huis van vriendschap.

Praktisch

Waar: Huis van Mihr, Mechelsesteenweg 690 - 3020 Herent

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 21 maart 2014, 00u00 - Concert 'Le Boeuf sur le toit' afgelast]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/96/concert-le-boeuf-sur-le-toit-afgelast 96 Het concert van 11 april 'Le Boeuf sur le toit' is afgelast wegens ziekte van de muzikante.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[ma 03 maart 2014, 00u00 - Wild in't Park 2014]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/95/wild-in-t-park-2014 95 De zevende editie van Wild in't Park zal knallen! Op de affiche niemand minder dan o.a. Zornik, Gorki, Les Truttes, CpeX, Willow en Clouseau.

Al de info en meer op www.wildintpark.be  

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[wo 05 februari 2014, 00u00 - De Nieuwe Wildernis]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/94/de-nieuwe-wildernis 94 Op donderdag 20 maart organiseren we samen met Natuurpunt de film: De Nieuwe Wildernis.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[wo 11 december 2013, 00u00 - Clouseau op 11 mei in Wildemanspark]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/93/clouseau-op-11-mei-in-wildemanspark 93 kom alles te weten via www.wipapart.be 

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[di 01 oktober 2013, 00u00 - Nieuwe datum Matt Schofield]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/91/nieuwe-datum-matt-schofield 91 Door weiziging in de tournee van Matt Schofield gaat het concert in Herent door op woensdag 6 november ipv 13 november.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[do 19 september 2013, 00u00 - Bart Peeters is special guest van Tom Vanstiphout]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/90/bart-peeters-is-special-guest-van-tom-vanstiphout 90 Niemand minder dan BART PEETERS komt tijdens de première van Tom zijn nieuwe theatertour een paar nummer meespelen....

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[di 10 september 2013, 00u00 - Acteur Jan Van Looveren is toegevoegd aan de line-up van de Grungblavers]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/89/acteur-jan-van-looveren-is-toegevoegd-aan-de-line-up-van-de-grungblavers 89 Naast Erik Goossens, Dirk Cassiers, Guillaume Van der Stighelen, Jean Bosco Safari, Luc Caals, Ludovic, Marc Fransen, Johny Voners en Boogie Boy zal ook Jan Van Looveren komen meezingen in De Wildeman!

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[ma 26 augustus 2013, 00u00 - Morgen start verkoop van losse tickets]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/88/morgen-start-verkoop-van-losse-tickets 88 Morgen start de verkoop van de losse tickets. Via www.gcdewildeman.be (9 uur) kan je makkelijk kaarten bestellen voor een individuele voorstelling en voor zoveel mensen als je wil :)

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[za 24 augustus 2013, 00u00 - Start voorverkoop]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/87/start-voorverkoop 87 De verkoop van Wildemanspassen is vlot verlopen. U kunt nog t.e.m. maandag uw abonnement samenstellen. Dinsdag starten we met de verkoop van losse tickets.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 05 juli 2013, 00u00 - Wildemanspas kan voor 3 personen!]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/86/wildemanspas-kan-voor-3-personen- 86 Wie voor volgend seizoen een Wildemanspas wil bestellen kan dat voor 3 personen i.p.v. 2 personen. Let wel: deze drie personen moeten elk naar 4 voorstellingen komen.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[wo 03 juli 2013, 00u00 - Download nu de nieuwe seizoensbrochure]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/85/download-nu-de-nieuwe-seizoensbrochure 85 De seizoensbrochure is bijna in druk maar download nu alvast de digitale versie.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[do 16 mei 2013, 00u00 - Della Bosiers & Ben van der Linden komen zieke Dimitri Van Toren vervangen]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/83/della-bosiers-ben-van-der-linden-komen-zieke-dimitri-van-toren-vervangen 83 Het concert van Bart Herman en Dimitri Van Toren van vrijdag 24 mei zal doorgaan met Della Bosiers. Ze zal Dimitri, die wegens ziekte niet kan optreden, vervangen.  Bart Herman komt uiteraard wel nog naar De Wildeman.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[di 12 februari 2013, 00u00 - The Julliet Letters afgelast wegens ziekte]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/82/the-julliet-letters-afgelast-wegens-ziekte 82  

Wegens ziekte van een artiest moeten we de voorstelling van morgen, 'The Julliet Letters' met Gène Bervoets & Amaryllis, aflassen. 

We kunnen de voorstelling niet naar een andere datum verzetten dus betalen we uw tickets uiteraard terug.

Gelieve uw ordernummer en rekeningnummer door te mailen naar wildeman@herent.be

Excuses voor het ongemak

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[ma 10 december 2012, 00u00 - Concert van SIOEN verzet naar 26 januari 2013]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/81/concert-van-sioen-verzet-naar-26-januari-2013 81 Slecht nieuws voor de fans van SIOEN. Het concert van aanstaande zaterdag, 15 december, zal niet doorgaan wegens ziekte.  Samen met het management hebben we een nieuwe datum gezocht en gevonden!  Op zaterdag 26 januari komt hij (gezond en wel) naar Gc De Wildeman.


Mensen die een ticket hebben en niet vrij zijn op 26/01 krijgen hun ticket terugbetaald.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[di 04 december 2012, 00u00 - Extra: zes tickets voor uitverkochte concert van FRANK BOEIJEN]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/80/extra-zes-tickets-voor-uitverkochte-concert-van-frank-boeijen 80 Er zijn nog 6 tickets vrijgekomen voor het concert van Frank Boeijen op 7 december in GC De Wildeman.  Een ticket kan je best online bestellen.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[ma 26 november 2012, 00u00 - Start verkoop Wereldfilms]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/79/start-verkoop-wereldfilms 79 Vanaf vandaag kunt u tickets kopen voor de wereldfilms in februari 2013.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[wo 24 oktober 2012, 00u00 - Extra: drie tickets Marleen Merckx]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/78/extra-drie-tickets-marleen-merckx 78 Er zijn drie kaarten vrijgekomen voor de uitverkochte voorstelling 'leven in een krabbenmand' met Marleen Merckx....

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[di 23 oktober 2012, 00u00 - Extra voorstelling voor Cirq'ulation Locale]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/77/extra-voorstelling-voor-cirq-ulation-locale 77 Omdat de voorstelling van 14 uur bijna is uitverkocht organiseren we om 16 uur nog een voorstelling van Cirq'ulation Locale.  Echt de moeite om deze supervisuele voorstelling vol stunts en acrobatie te komen bewonderen met de hele familie!

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[ma 15 oktober 2012, 00u00 - Recensie Hans Theessink @ CC Leopoldsburg 10/10/12]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/76/recensie-hans-theessink-cc-leopoldsburg-10-10-12 76 Woensdagavond gaf Nederlander Hans Theessink, thans geworteld in Wenen, een soloconcert genre ‘blues Delta Time’ met alleen het gezelschap van drie gitaren, mondharmonica en voetritmes. Daar hij geen beroep kon doen op backing koortjes, de harmonieën van de Insingizi uit Zimbabwe, op muzikant Terry Evans of andere Gospelzingende vrienden bedeelde hij die rol aan het publiek dat telkenmale spontaan op Hans' uitnodiging inging om mee te zingen zoals bij ‘Let Me Ride On The Slow Train’, een voor hem meergelaagde song. Een cultuurcentrum is ideaal om de interactie tussen zanger/gitarist en de toeschouwers te laten open bloeien. Het publiek leek ook grotendeels bekend met de songschat van de songwriter die uit meer dan twintig albums kan putten. In 2008 vierde hij nog zijn zestigste verjaardag, maar zijn carrière begon al zeer vroeg als teenager in het plaatsje Enschede.

Een concert van Hans Theessink bijwonen is als hem vergezellen op een dwarsdoorsnede van zijn verleden, begonnen toen hij zijn eerste plaat met eigen geld kocht en deze ceremonieel uitpakte. Daarna leerde hij zichzelf gitaar spelen. Geen video, cassettes of instructieboeken konden hem destijds wegwijs maken, maar Big Bill Broonzy werd zijn grote held en rolmodel waaraan hij zich spiegelde. Hans vertelde over de belangrijke ontmoetingen tijdens zijn reizen doorheen Europa, Scandinavië en Amerika en hield afwisselend halt in Mississippi, op de trappen van de Kathedraal in Salzburg, op een bluescruise van Florida naar de Bahama’s, in een vliegtuig op weg naar een begrafenis en in een museum waarin Broonzy’s gitaar werd tentoon gesteld. Ook zijn verjaardagsfeest met een rits bekende muzikanten als gasten maakte hij aanschouwelijk. Met zijn voetritmes leek hij als een aandrijvend wiel het traject aan te geven voor de cadans van zijn nimmer eindigde verkenningsreis doorheen het land van de blues, waarin figuren als Blind Willie McTell, Leadbelly en Mississippi John Hurt bij hem hun mark achter lieten. Diens laatste ‘Pay Day’ met slidegitaar was een van de hoogtepunten.


Het mooiste was nog hoe hij de blueshelden, banjospelers of andere kleurrijke figuren uit het verleden opnieuw gestalte gaf aan de hand van zowel een typerende beschrijving als hun songs. Zo bracht hij zowel James ‘Son’ Thomas, bluesman en grafdelver, met zijn angstaanjagende sculpturen opnieuw tot leven als veteraan Rufus Thomas met zijn excentrieke outfit. Ook Derroll Adams, wiens begrafenis hij bijwoonde, kreeg hulde. Hij vertolkte van hem het ontroerende ‘Freight Train Blues’, een ander hoogtepunt. Als fictieve diaplaatjes herrezen alle legendarische figuren via zijn anekdotische verhalen, vaak met humor gelardeerd. Zo situeerde de troubadour telkens de song in een historisch perspectief. Hij linkte ‘Wayfaring Stranger’ aan een ontmoeting met het koppel Johnny Cash en June Carter met wie hij dezelfde kleedkamer deelde. ‘St. James Infirmary’, door zowel Engelsen als Schotten als het hunne geclaimd, vertolkte hij improviserend urenlang tijdens een cruiseoptreden. Bij ‘Build Myself A Home’ refereerde hij naar Terry Evans waarmee hij twee albums opnam. Maar hij wijdde ook een gedachte aan muzikale vrienden die heengingen zoals Charles Brown - met wie hij ‘Love Sweet Love’ zong - en banjospeler Barney McKenna, de laatste overgebleven ‘Dubliner’ die drie jaar geleden nog op zijn verjaardagsfeest was.


Maar Theessink is in de eerste plaats een virtuoos gitarist en een zanger die met zijn warme diepe stem de Delta blues nieuw leven inblaast. Hij zette in met ‘Key To The Highway’ van zijn held Big Bill Broonzy om veel later in de bis af te sluiten met Rufus Thomas’ ‘Walking The Dog’. Bij zijn gevarieerd gitaarspel bleef het telkens muisstil. Als je bedenkt dat hij alles op zijn eentje moest uitproberen dan besef je pas welk meesterschap hij zich eigen maakte. Ook wat inspiratie betreft laaft hij zich aan bronnen die blijkbaar nooit opdrogen. De bluesthema’s kunnen van overal komen aanwaaien zoals ‘Johnny & The Devil’ tijdens een Midzomernacht of het thema van het Middeleeuws mysteriespel ‘Elckerlyc’, de man die met enkele gezellen zijn laatste reis aanvatte, waarna Hans zeer toepasselijk Tom Waits’ ‘Way Down In The Hole’ inzette. Zoals de zanger/gitarist het zelf uitdrukte: het gaat om de beat, de hartslag, de pols, de pulsering en de groove en uiteraard ook de soul van een bluesman. En ook dat hij een enkele keer op Broonzy’s gitaar mocht spelen, o.m. in de Green Mill, kleeft nog aan zijn vingers en ziel.

‘… You can have my soul if you give me your guitar

Make her laugh, make her mourn and weep…’

bron: www.rootstime.be

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[ma 08 oktober 2012, 00u00 - Nog kaarten voor 'Steph Goossens' in Tildonk]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/75/nog-kaarten-voor-steph-goossens-in-tildonk 75 Voor de voorstelling 'Opgejaagd en Wild' van Steph Goossens zijn er in GC De Wildeman nog maar vier tickets beschikbaar. Op 19 en 20 oktober speelt Steph in zaal de Familia in Tildonk en voor die twee voorstellingen zijn wel nog tickets te verkrijgen.

vrijdag 19-10-2012 om 20 uur (deuren 19.30 uur)
zaterdag 20-10-2012 om 20 uur (deuren om 19.30 uur)
 
Tickets zijn te verkrijgen bij:
Van Kerckhoven Paula, lipsestraat 19, 3150 Tildonk, tel. 016/60.19.61
Hamels Anny, klein Eikeblok 25, 3150 Tildonk,  tel. 016/20.29.94
 
Prijs is 17 euro.
De voorstelling gaat door in zaal “Familia”  kruineikestraat 2  3150 Tildonk.
]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[wo 19 september 2012, 00u00 - 15 extra tickets voor de voorstelling van Marleen Merckx]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/74/15-extra-tickets-voor-de-voorstelling-van-marleen-merckx 74 Voor de voorstelling 'leven in een krabbenmand' die we organiseren i.h.k.v. de dag van de armoede i.s.m. Acw, Welzijnszorg en huis Marant biedden we nog 15 extra tickets te koop aan... Wees er snel bij!

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[ma 27 augustus 2012, 00u00 - Comedy scoort goed!]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/73/comedy-scoort-goed- 73 De voorstellingen van Alex Agnew, Wouter Deprez en Wim Helsen waren al snel uitverkocht.  Wie graag comedy ziet kan nog tickets kopen voor The Line-Up en Jeroen Leenders.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[ma 30 juli 2012, 00u00 - De brochure is op de post]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/72/de-brochure-is-op-de-post 72 Vandaag hebben we de seizoensbrochure op de post gedaan.... loop dus vanaf morgen maar vol spanning richting uw brievenbus!

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 06 juli 2012, 00u00 - De seizoensbrochure is bij de drukker]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/70/de-seizoensbrochure-is-bij-de-drukker 70 We zijn de seizoensbrochure officieel gaan 'droppen' bij de drukker.  We proberen ze zo snel mogelijk op de post te doen.

Wenst u een brochure te ontvagen? Klik dan hier

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 06 juli 2012, 00u00 - Start voorverkoop Wildemanspassen]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/71/start-voorverkoop-wildemanspassen 71 Op zaterdag 25 augustus, vanaf 10 uur, start de onlinevoorverkoop via onze onlinemodule voor de Wildemanspas, de abonnementsformule van GC De Wildeman.


Voor elke persoon in het abonnement moet u minstens 4 verschillende voorstellingen reserveren, met een maximum van 2 tickets voor eenzelfde
voorstelling. Deze 2 personen moeten wel aan de abonnementsvoorwaarden voldoen en moeten dus dezelfde 4 of meer voorstellingen reserveren.


Na een correcte reservatie krijgt u een overzicht van de bestelde tickets en de betalingsmogelijkheden. Na de betaling van uw reservatie ontvangt u in uw mailbox
de gereserveerde tickets. Die print u af en brengt u mee naar de voorstelling. Op elk e-ticket staat een unieke barcode. Bij het binnenkomen wordt deze code
gescand. In het nieuwe systeem kunt u ook vaste plaatsen te reserveren.

Op dinsdag 28 augustus, vanaf 9 uur, start de verkoop van losse tickets.
Losse tickets kunt u zowel online, telefonisch [016 85 30 20] of aan de balie van De Kouter [Spoorwegstraat 6] reserveren. U kunt per persoon zoveel losse tickets
reserveren als u wenst.


Wat is een Wildemanspas?
De Wildemanspas is de eenvoudige abonnementsformule van GC De Wildeman. U kunt de ‘pas’ gratis bestellen vanaf zaterdag 25 augustus, 10 uur, via het onlineticketingsysteem
[zie boven]. Voor de Wildemanspas hanteren we geen aparte prijzen meer. Door een Wildemanspas – vanaf 25 augustus online – te bestellen kunt u
wel al op voorhand voorstellingen reserveren. Elke voorstelling in het abonnement staat in in deze brochure, zoals reeds gezegd, aangeduid met 'wildemanspas'.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[wo 14 maart 2012, 00u00 - Wild in't Park start met de voorverkoop]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/69/wild-in-t-park-start-met-de-voorverkoop 69 Feest: Wild in’t Park mag dit jaar 5 kaarsjes uitblazen en dat doen ze in stijl!

 

Op 4 en 5 mei zal het Wildemanspark weer ‘the place to be’ zijn voor elke muziekliefhebber.

De gezellige locatie, ronkende namen en lokaal talent zijn de ingrediënten voor het eerste festival van de zomer!

Als u digitaal op de hoogte wilt blijven..... surf dan naar www.wildintpark.be en klik door naar onze facebookpagina.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[ma 05 maart 2012, 00u00 - Sam Vloemans in De Laatse Show!]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/68/sam-vloemans-in-de-laatse-show- 68 Vanaf maandag 5 maart tot en met donderdag 8 maart is Sam Vloemans de muzikale weekgast bij Michiel De Vlieger in De Laatste Show.

Daar stelt hij zijn album 'Otrabanda' voor (release eind september 2011) alsook begeleidt hij samen met zijn band de muzikale gasten en zorgt hij voor een eigen bewerking van een Belgische nummer.

Enkele recensies in de media over zijn album :
Digg.be
Het bezit de cool van Miles Davis, maar swingt zoals men dat enkel in Latijns-Amerika kan. Een album dat bijzonder complementair is aan zwoele zomers of broeierige feestjes. Vloemans' muziekuitingen voelen bijzonder authentiek aan, dankzij een modern en gevarieerd geluid en een volstrekt unieke setting.

Jazzmozaïek
Het geheel is een knappe collage van stijlen Smaakvol, swingend, een mengeling van veel
stijlen...knap werk Sam Vloemans is binnenkort ook te gast in het Radio 1 programma 'Muzikantenklap'.

Vloemans werkte in het verleden al samen met onder andere Gabriel Rios, Dez Mona, Pieter Embrechts, Hannelore Bedert, Flip Kowlier en Hautekiet & de Leeuw. Hij componeerde en arrangeerde ook muziek voor beeldend kunstenaar Hans op de Beeck en het klassiek ensemble Houthandel Antwerpen.

www.samvloemans.be]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[ma 20 februari 2012, 00u00 - Jef Neve - Try-out]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/67/jef-neve-try-out 67 Op dinsdag 12 juni komt Jef Neve opnieuw naar De Wildeman met 7 topmuzikanten en een gloednieuw project.  Kom dat zien!

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[ma 13 februari 2012, 00u00 - Start voorverkoop hART]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/66/start-voorverkoop-hart 66 Morgen start om 9 uur de voorverkoop van hART de musical.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[ma 06 februari 2012, 00u00 - Nieuwe datum: Chris Dusauchoit]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/65/nieuwe-datum-chris-dusauchoit 65 Geacht publiek

Vrijdag hebben we door de plotse sneeuwval en in overleg met het management, de voorstelling Wild van Afrika van Chris Dusauchoit geannuleerd.

We hebben zo snel mogelijk iedereen telefonisch proberen in te lichten.  Op vraag van velen hebben we een nieuwe datum gezocht en gevonden!

Op zaterdag 3 maart 2012 om 20 uur kunt u komen kijken en luisteren naar ‘Wild van Afrika’.  De tickets blijven geldig en kunt u dus gewoon meebrengen.

Als de datum niet past, moet u uw coördinaten en uw rekeningnummer doorgeven via wildeman@herent.be en dan betalen we u het ticket terug.   Let wel: die vrijgekomen plaatsen komen direct terug in de verkoop.

Excuses voor het ongemak en tot dan in De Wildeman.

 

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 03 februari 2012, 00u00 - Chris Dusauchoit]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/64/chris-dusauchoit 64 De voorstelling 'Wild van Afrika' kan deze avond niet doorgaan.  Chris Dusauchoit kan wegens de hevige sneeuwval niet tijdig in Herent raken.  We gaan proberen een nieuwe datum te zoeken.  We houden iedereen die een ticket had via mail op de hoogte.  We zijn nu ook iedereen telefonisch aan het contacteren.  Dank voor uw begrip.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[vr 13 januari 2012, 00u00 - Nog een paar tickets Bart Cannaerts beschikbaar!!!]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/63/nog-een-paar-tickets-bart-cannaerts-beschikbaar- 63 Er zijn nog een paar tickets voor Bart Cannaerts beschikbaar! Snel zijn is de boodschap!

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[wo 11 januari 2012, 00u00 - 4 extra tickets try-out KOMMIL FOO]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/61/4-extra-tickets-try-out-kommil-foo 61 Er zijn 4 extra tickets vrijgekomen voor de uitverkochte try-out van KOMMIL FOO in GC De Wildeman.  Wie snel is kan enkel via deze link de tickets kopen.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[do 08 december 2011, 00u00 - Voorverkoop Kinderhoogdag is gestopt]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/59/voorverkoop-kinderhoogdag-is-gestopt 59 De voorverkoop van de polsbandjes is gestopt.  U kunt zich zondag nog aanmelden aan het onthaal (oude bibliotheek, schoolstraat 20) om te polsen of er nog plaatsen beschikbaar zijn.  

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[di 29 november 2011, 00u00 - Philip Catherine wint Klara-Carrièreprijs]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/57/philip-catherine-wint-klara-carriereprijs 57 Deze klasbak kunt u in De Wildeman aan het werk zien op 27 januari 2012.  Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt. Lees het artikel.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[ma 21 november 2011, 00u00 - De cultuurdienst is verhuisd...]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/56/de-cultuurdienst-is-verhuisd- 56 Vandaag is de cultuurdienst verhuisd naar 'De Kouter' aan de het station in Herent.  Voor tickets kunt terecht aan het onthaal, op 016 85 30 20 en uiteraard op deze website.  De voorstellingen gaan wel nog door in GC De Wildeman.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[ma 07 november 2011, 00u00 - Start voorverkoop Kinderhoogdag]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/55/start-voorverkoop-kinderhoogdag 55 Woensdag 9 november (09 uur) start de online voorverkoop (www.gcdewildeman.be) van de Kinderhoogdag.  Deze editie toveren we heel Herent centrum om tot een middeleeuws dorp. Op www.kinderhoogdag.be/herent vindt u de hele programmatie.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000
<![CDATA[di 18 oktober 2011, 00u00 - Extra concert - Steven De Bruyn & Eugene Chadbourne (USA)]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/54/extra-concert-steven-de-bruyn-eugene-chadbourne-usa- 54 Soms laten we bij het samenstellen van ons programma enkel ons buikgevoel spreken. Over de vraag van Steven De Bruyn (El Fish / The Rhythm Junks) of hij samen met een unieke muzikant naar De Wildeman kon komen hebben we geen minuut getwijfeld.

Kom en laat u samen met ons verrassen door twee topmuzikanten.

]]>
Thu, 17 Apr 2014 15:27:22 +0000