<![CDATA[gcdewildeman]]> http://www.gcdewildeman.be/feed Sat, 30 May 2015 22:18:49 +0000 info@gcdewildeman.be Zend_Feed http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[vr 15 augustus 2014, 11u00 - Jan Smed - Aperitiefconcert]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/721/aperitiefconcert/jan-smed 721 Jan Smed is één van de weinige écht traditionele volksmuziekgroependie nog actief zijn in ons land. Het gezelschap is ontstaan eind van dejaren 1960. Een aantal jonge groepen bliezen de traditionele muziekvan eigen bodem nieuw leven in. Toen, vijf piepjonge muzikantenvan veertien tot zeventien jaar oud uit de wijk Rodebeek in Sint-Lambrechts–Woluwe. Thans, diezelfde zeer gedreven muzikanten, maardan wel iets ouder.

 

Trouw blijven ze echter aan hun vooropgesteld doel: vrijwaring,instandhouding en verspreiding van een muzikaal erfdeel dat zogoed als uitgestorven was. Jan Smed speelt vooral dansmuziek uitMidden-Brabant en de Antwerpse Kempen: contradansen, walsen,polka’s, schottischen en traditionele ‘klein danskes’. De groepdoorkruiste heel het land maar was ook met succes te gast in talvan Europese landen op festivals, academische zittingen, concerten,bals… Kortom, Jan Smed speelt muziek waar je blij van wordt!

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 28 augustus 2014, 21u00 - Film in het bos - Rio]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/722/rio/film-in-het-bos 722 Trek je stapschoenen aan en zet je campingstoel al klaar. Voor éénkeer vormen we de mollekensberg om tot een openluchtcinéma. Deanimatiefilm RIO zal in dit decor zeker tot de verbeelding spreken.Je bent welkom vanaf 19 uur om samen met de gidsen van natuurpuntde wondermooie holle wegen met hun typische fauna en flora teontdekken. Leer meer over de overgang van laag naar midden België ophet plateau van de Mollekensberg, met zicht op Leuven en omgeving.Vanaf 20 uur staan we klaar met hapjes en drankjes zodat de we defilm om 21 uur bij ondergaande zon kunnen starten.

 

Locatie: Mollekensberg, Herent, parkeren in de KouterstraatInschrijven: Inschrijven kan via www.bosplus.be, last minute beslisserszijn echter ook meer dan welkom!Start wandeling om 19 uur.Welkom voor de film vanaf 20 uur.Start film om 21 uur.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 11 september 2014, 20u30 - Barbara Dex & Gunter Verspecht - Dollymentaire: The Tennessee Waltz (try-out)]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/725/dollymentaire-the-tennessee-waltz-try-out-/barbara-dex-gunter-verspecht 725 Augustus 1983. Er slaat een vonk over tussen Kenny Rogers en DollyParton. In 1980 scoort Kenny Rogers een nummer 1-hit met Lady, in1981 doet Dolly Parton dat met 9 to 5. Twee jaar later is het bingo voorhun duet Island in the Stream. Tot op vandaag zijn beide countrysterrengoed voor een slordige 200 hitnoteringen en een kwart miljardverkochte LP’s/cd’s.Origineel een R&B-song geschreven door de gebroeders Gibb voorMarvin Gaye, is Island in the Stream een legendarische versmelting vancountry en pop en een dito hit voor beide iconen.

 

We schrijven 2013, 30 jaar later dus. Diep in mij – Ode aan Yasmineontroert avond aan avond de Vlaamse culturele centra of festival. Ener slaat een vonk over tussen Barbara Dex en Gunther (Stash) Verspecht.Hij kruipt wel eens in de huid van Kenny Rogers, zij schurkthaar stembanden wel eens tegen die van Dolly Parton aan.Gevolg: een programma groeit met de strafste songs uit het oeuvrevan Rogers en Parton, een heuse dollymentaire.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 12 september 2014, 20u30 - Begijn Le Bleu - Ontploft!]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/726/ontploft-/begijn-le-bleu 726 Ontploft! is een meeslepende vertelling over de Eerste Wereldoorlog.Het verhaal volgt Pol de Smet, een Vlaamse plattelandsjongen, dienoodgedwongen moet strijden tegen ‘Den Duitsch’. Het brengt hemnaar Antwerpen, Calais, Suffolk en de loopgraven in de Westhoek. Metde Eerste Wereldoorlog op de achtergrond krijgen we zijn persoonlijkverhaal met hier en daar een humoristische knipoog.De voorstelling wordt begeleid door een soundscape die je meevoertnaar ‘14-’18. Dit historisch verhaal is ontstaan op basis vangetuigenissen en in samenwerking met ‘In Flanders Fields’ en wintaan actualiteit in het kader van het 100-jarig bestaan van de EersteWereldoorlog.

 

Begijn Le Bleu is vooral bekend van zijn cabaretvoorstellingen. In2005 won hij de jury-en publieksprijs van het prestigieuze cabaretfestivalCameretten in Rotterdam. In 2010 werd zijn avondvoorstelling'Flamingo's in de Polder' uitgezonden door CANVAS. In hetnieuwe seizoen van VTM speelt hij mee in de humorreeks 'FouteVrienden'. Met Ontploft! komt de verhalenverteller pur sang aanbod.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 18 september 2014, 20u30 - Mich Walschaerts - Duizend man sterk (try-out)]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/727/duizend-man-sterk-try-out-/mich-walschaerts 727 Mich Walschaerts (kommil foo) zingt.Zijn favoriete songs, in het Nederlands, Frans en Engels.Hij vertelt. Schrijnende, hilarische verhalen.Hij speelt. De meest kwetsbare, pijnlijk herkenbare personages.En hij wordt muzikaal begeleid door enkele zeer straffe gasten.

 

Over leven en liefde, over alles of niks.Absoluut autobiografisch alsook volledig uit de duim gezogen.Over duizend man sterk zijn.Of net niet.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 19 september 2014, 20u30 - Belgium SwingJazz Orchestra - Muziek uit het interbellum]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/728/muziek-uit-het-interbellum/belgium-swingjazz-orchestra 728 BSJO (10 musici) brengt (akoestisch!) Belgische jazz van tussen detwee wereldoorlogen en iets erna, met heel af en toe een anachronistischmuzikaal knipoogje. The Belgian Swingjazz Orchestra brengt muziekvan Belgische musici/componisten als Peter Packay, Fud Candrix,Frank Engelen, Stan Brenders, David Bee, Gus Deloof, Robert De Kers,Jean Omer, Django Reinhardt, Ivon De Bie, Jean Delahaut, e.a.De vroegste werken refereren aan de Dixielandjazz die vanaf het tweededecennium van de 20ste eeuw in Engeland en Europa aanspoelt enwaar ook Belgische muzikanten gretig opspringen.

 

Daarna worden boogie-woogie en swingjazz (in kleinere en groteensembles) aandachtig gevolgd in de jaren '30 en '40, evenals deopkomst van de bebop, die hier en daar in het swingspel en deswingarrangementen binnensluipt. De opkomst van de rock&rollin de jaren '50 probeert men te bezweren door zelf boogieachtigestukken te brengen.Ondanks het feit dat de meeste musici uit dit collectief vooralbekend zijn om hun bijdragen aan de moderne jazzvormen, speeltiedereen van dit ensemble zittend op het puntje van zijn stoel.Met inleveringsvermogen en overtuiging gespeeld, is de muziek swingend en avontuurlijk! En dus zeker niet gedateerd.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[za 27 september 2014, 20u00 - Kugoni Trio - Classic Revisited]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/718/classic-revisited/kugoni-trio 718 Temperamentvolle muziek van Astor Piazzolla, impressionistische klanken van Jean-Luc Defontaine, een gevoelige Cantilène met een uitdagende Dans, muziek van de Vlaamse componist Erik Desimpelaere en een streepje Shostakovich. Laat u betoveren door de energie van het Kugoni Trio, een ongewone combinatie van viool, piano en saxofoon. Of toch niet zo ongewoon want Mr.Adolph Sax (1814-1894: 2014 Saxjaar!), vond de saxofoon uit om zowel strijkers als blazers te kunnen nabootsen.
Kugoni Trio is laureaat van Supernova 2013-14. 

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[di 30 september 2014, 20u30 - Viona Westra, Kontrarie, Dauwgard, De Hommel - Jan was een fline jongen... nooit meer oorlog]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/729/jan-was-een-fline-jongen-nooit-meer-oorlog/viona-westra-kontrarie-dauwgard-de-hommel 729 Met sketches, verhalen, gedichten, liederen drukt Viona Westra uit hoeabsurd oorlog is voor het oplossen van conflicten en hoe de herdenkingvan de Groote Oorlog dreigt gekaapt te worden door commercie.

 

Viona Westra vertelt en zingt, John Snauwaert speelt sax, Jean Van Lintcontrabas en Filip Verneert gitaar.Dit programma vullen we aan met liederen door Strijdkoor Kontrarie enhet koor Dauwgard, en met sfeerbeelden uit de musical hART.De Hommel zorgt voor muzikale animatie vóór en na.

 

Dit concert kadert in de Vlaamse Vredesweek van 21 september tot2 oktober. Met dit jaar als thema : ‘Geen haatboodschappen, maardialoog in de publieke ruimte’ onder de slogan ‘Stop haat, praat!’Met een werkgroep van de GROSH (Gemeentelijke Raad OntwikkelingssamenwerkingHerent) samen met vele sociale en cultureleverenigingen combineren wij dit thema met de herdenking vanWereld oorlog I. Ons het leed van mensen herinneren en wegenzoek om te werken aan vrede.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 03 oktober 2014, 20u30 - An Nelissen - De Mannenmonoloog (try-out)]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/730/de-mannenmonoloog-try-out-/an-nelissen 730 Mannen zijn met uitsterven bedreigd! Binnen 5 miljoen jaar zijn ze helemaalverdwenen! De man is dus een uitstervende diersoort en daarom doet AnNelissen in haar 10de soloproductie een warme oproep om de man te redden.Kortom: een nieuwe soloshow waar de stukken vanaf zullen vliegen!

 

5 miljoen jaar is natuurlijk nog een hele tijd voor de mannen effectiefzullen verdwijnen, maar An kijkt graag vooruit en zegt “laat ons leren omte genieten van de mannen nu ze er nog zijn en laat ons vooral proberenom een reddingsprogramma op poten te zetten zodat we tenminste enkelezeldzame exemplaren kunnen bewaren in een dierentuin of zo...” Ja, mannen:het is zover, een feministe neemt het voor jullie op. Dat we dat nogmogen meemaken!

 

An Nelissen maakt na een vruchtbare carrière in het repertoiretheateren op televisie, sinds 1997 boeiende solovoorstellingen voor nieuwsgierigemannen en vrouwen die graag lachen. Met haar spraakmakende“Vaginamonologen”, “Menopauzemonoloog” en “Moedermonoloog”lokte ze tienduizenden toeschouwers naar de zalen en deedze de mensen lachen met taboe-onderwerpen en situaties. Dankzijherkenbare en zeer persoonlijke verhalen slaagt zij er keer op keer inom een verrassende kijk op het leven te bieden.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[ma 13 oktober 2014, 20u30 - Wouter Deprez - Slijk (try-out)]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/731/slijk-try-out-/wouter-deprez 731 Wouter groeide op in het decor van de Eerste Wereldoorlog.Verblind door de meisjes en door de schaapachtigheid van zijn jeugdmerkte hij er jarenlang nauwelijk iets van op.Maar op een dag moet een man graven naar zijn wortels.Nu keert Wouter terug en kijkt het verleden in de ogen.Hij vertelt wat die Groote Oorlog hem in het oor fluistert.Hij graaft bommen, botten en verhalen op.Hij zoekt uit waarom zijn grootvaders nooit gedecoreerd werden.Hij zingt de symfonie van de artillerie.Hij gaat het onmogelijke gevecht aan.Hoe maak je comedy van het ergste?

 

Tekst en spel : Wouter DeprezCompositie muziek en live begeleiding : Kristof RoseeuwIn samenwerking met GoneWest, het artistieke programma van deProvincie West-Vlaanderen ter herdenking van de eerste wereldoorlog.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[di 14 oktober 2014, 20u30 - Wouter Deprez - Slijk (try-out)]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/732/slijk-try-out-/wouter-deprez 732 Wouter groeide op in het decor van de Eerste Wereldoorlog.Verblind door de meisjes en door de schaapachtigheid van zijn jeugdmerkte hij er jarenlang nauwelijk iets van op.Maar op een dag moet een man graven naar zijn wortels.Nu keert Wouter terug en kijkt het verleden in de ogen.Hij vertelt wat die Groote Oorlog hem in het oor fluistert.Hij graaft bommen, botten en verhalen op.Hij zoekt uit waarom zijn grootvaders nooit gedecoreerd werden.Hij zingt de symfonie van de artillerie.Hij gaat het onmogelijke gevecht aan.Hoe maak je comedy van het ergste?

 

Tekst en spel : Wouter DeprezCompositie muziek en live begeleiding : Kristof RoseeuwIn samenwerking met GoneWest, het artistieke programma van deProvincie West-Vlaanderen ter herdenking van de eerste wereldoorlog.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 17 oktober 2014, 20u30 - Eriksson Delcroix - For Ever]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/733/for-ever/eriksson-delcroix 733 Bjorn Eriksson (Zita Swoon, Admiral Freebee) en Nathalie Delcroix (Laïs)leren elkaar kennen, beginnen samen te zingen en worden verliefd. Ofbeter: worden verliefd, beginnen samen te zingen en leren elkaar kennen.In 2012 neemt filmregisseur Felix Van Groeningen contact op metBjorn. Hij zoekt de juiste man voor het verzorgen van de soundtrackvan zijn nieuwe film 'The Broken Circle Breakdown'. Meer uitleg waser niet nodig om Bjorn filmmuziek-geschiedenis te laten schrijven...De soundtrack stond maanden op 1 in de charts, The Broken CircleBluegrass-band speelt letterlijk het land plat en in Bjorns vitrinekastprijkt een Ensor.

 

Na dit bluegrassfeest wordt het ten huize Eriksson Delcroix dringendtijd om terug samen te zingen. En wat is een betere naam voor ditduo dan hun eigen naam? 'Eriksson Delcroix' schrijft deze keer eigensongs, geïnspireerd door hun dagdagelijkse avonturen.Het resultaat is een album dat door de vakpers onthaald wordt metsuperlatieven. Hun repertoire is een mooie eerlijke samensmeltingvan hun muzikale werelden, Americana, country en folk.Door De Standaard werden ze gekroond tot het mooiste country-koppeluit Vlaanderen, dé plaat van 2014, Eriksson Delcroix staat garantvoor een schitterend en onvergetelijk concert!

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[zo 19 oktober 2014, 14u00 - Straattheater, kinderanimatie, kermisattracties - Samen op Straat]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/724/samen-op-straat/straattheater-kinderanimatie-kermisattracties 724 Wat

Een open familiedag met attractief straattheater, springkastelen, workshops, kinderanimatie, kermisattracties, ponyrijden, grime en nog veel meer. We nodigen u uit om op deze nazomerdag rond te kuieren in het sfeervolle dorpscentrum van Winksele met hapjes en drankjes op het kerkplein en in de Warotzaal.

 

Programma

 

Eenmans cirkus 14 en 15.15 uur
Cirque Circulaire met Fernando’s Intermezzo: uiterst originele act die een humoristisch geheel vormen met dans, acrobatie, een magische knipoog en gezonde dosis humor. Kortom een heus circus in een one man show waar je enkel de circustent nog bij hoeft te denken.

 

14.45 en 16 uur
Cie KaO brengt een spectaculaire, tevens intieme, circusvoorstelling met bascule, waarin twee jongelui al spelenderwijs een magische wereld in een berg materiaal ontdekken. 30 minuten vliegend straattheater! Voorstelling voor alle leeftijden, met acrobatie, humor en liefde als uitgangspunt.

 

Murga ça va  - Percussie 14.45 en 16.30 uur

 

Workshops en doorlopende animatie: 14 – 17uur

workshops reuzebellen, circus in beweging, chinese mast, naaien, knutselen

doorlopend grime, gekke fietsen, springkastelen, sport-en spel, kermisattracties, ponyrijden, …

 

Praktisch

 

prijs: gratis

wanneer: 19 oktober van 14 – 17 uur

bereikbaarheid – er is beperkte parkeergelegenheid (station NMBS in Veltem en aan het kerkhof in de Neerijsestraat). U komt dus het best met de fiets, te voet, met de bus of trein.

mobiliteit – tussen 12u en 19u wordt alle verkeer verboden in de dorpsstraat (thv de kerk) en de Warotstraat (tot aan het kruispunt met Warotveld). Het éénrichtingsverkeer in de dorpsstraat (doorsteek achter de kerk) wordt opgeheven om de doorgang naar de Heidestraat en de Dalenstraat mogelijk te maken.

 

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 23 oktober 2014, 20u30 - Koen De Graeve & De Post - Try-out]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/734/try-out/koen-de-graeve-de-post 734 Nederlandstalige poprock...disco...technoballades. Met trompetgeschal.En drie dames. Droefenis in synthesizers. Overmoed op diepe beats.Meerdere songs. Evenveel stijlen. Kwispelen en kwijlen.Lekkere, ophitsende pop of zwaar melancholische liefdesliedekijns. Vanalles teveel en nooit genoeg. Reggae ook.Zingen van eeuwig moeten missen en van verlangen tot de broek barst.Zingen van dingen die anders moeten maar blij zijn om te zijn, toch.Zingen van u in mijn zomerhemd. Zingen van likken, wonden.Zwijgen op muziek. Dansen.

 

Koen De Graeve schreef de voorbije jaren heel wat Nederlandstaligenummers. Geïnspireerd en begeleid door een fantastische schare bevriendemuzikanten (10!) onderneemt hij nu met De Post een tourneedoor Vlaanderen.De Post brengt eind augustus 2014 zijn 1ste CD uit.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[za 25 oktober 2014, 20u30 - Coração Vagabundo & Ulisses Rocha - Double Bill]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/735/double-bill/corac-o-vagabundo-ulisses-rocha 735 Coração Vagabundo (ARG/BEL)

Coração Vagabundo brengt Bossa Nova geïnspireerd door deeenvoud en de sensualiteit van de oorspronkelijke geestesvadersJoão Gilberto, Carlos Antonio Jobim, ... Parels van liederen, dieschitteren als golven in Copacabana, begeleid door de essentie:een klassieke gitaar en een gloedvolle stem. Laat u meeslependoor de saudade van Coração Vagabundo. De Argentijnse gitaristCarlos Diaz woont al ruim 20 jaar in België en Duitsland en speelt/speelde met ondermeer Bart Van Caenegem, Rony Verbiest en KoenDe Cauter. Nel Ponsaers studeerde jazz(zang) aan het conservatoriumvan Antwerpen en is bekend als zangeres bij The GoldenGlows. www.cadiaz.com

 

Ulisses Rocha (BRA)

Ulisses Rocha wordt beschouwd als één van de fijnste gitarist/componistenvan Brazilië in meer dan 20 jaar. Hij behoort tot de top vijf van Brazilië. Rochaspeelde met grootheden als Egberto Gismonti, Hermeto Pascoal, Al Di Meola,... Hij studeerde klassieke gitaar, en raakte later geïnteresseerd in jazz enBraziliaanse populaire muziek. Als solist speelde Ulisses Rocha op internationalefestivals in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Zwitserland, ...Hij speelt geregeld ook met Braziliaanse symfonische orkesten. Sinds 1990is Ulisses Rocha hoogleraar aan de Faculteit Muziek van Unicamp, één vande belangrijkste universiteiten van Brazilië. Sinds 2012 geeft hij ook les alsgastprofessor aan het conservatorium van Miami (VS). www.ulissesrocha.com

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[wo 29 oktober 2014, 14u30 - Duo Abbruccio - Bas weet het niet]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/736/bas-weet-het-niet/duo-abbruccio 736 Wat als vrienden maken helemaal niet zo gemakkelijk is... gewoonomdat je anders bent... of is het omdat anderen denken dat je andersbent?Een voorstelling over jezelf ontdekken in relatie tot de andere en demoeilijkheden die daarbij horen... over de eenzaamheid maar tegelijkde kracht en dapperheid die soms nodig is om hiermee om te gaan.Aan de hand van een prikkelend muzikaal theaterspel zien we hoe Bas,een wolf die lief wil zijn, worstelt met vooroordelen en stigmatisering.

 

Meneer de mens, een guitige, vriendelijke weldoener ziet hier echterzijn kans om Bas op weg te helpen...Een intieme voorstelling rijk aan mime, poppen- en verteltheater metlive muziek voor kleine rakkers en andere lieve wolfjes.

 

Voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[wo 29 oktober 2014, 16u30 - Duo Abbruccio - Bas weet het niet]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/776/bas-weet-het-niet/duo-abbruccio 776 Wat als vrienden maken helemaal niet zo gemakkelijk is... gewoonomdat je anders bent... of is het omdat anderen denken dat je andersbent?Een voorstelling over jezelf ontdekken in relatie tot de andere en demoeilijkheden die daarbij horen... over de eenzaamheid maar tegelijkde kracht en dapperheid die soms nodig is om hiermee om te gaan.Aan de hand van een prikkelend muzikaal theaterspel zien we hoe Bas,een wolf die lief wil zijn, worstelt met vooroordelen en stigmatisering.

 

Meneer de mens, een guitige, vriendelijke weldoener ziet hier echterzijn kans om Bas op weg te helpen...Een intieme voorstelling rijk aan mime, poppen- en verteltheater metlive muziek voor kleine rakkers en andere lieve wolfjes.

 

Voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[wo 29 oktober 2014, 20u30 - Hudaki Village Band - Traditionele muziek en zang uit Marmatië]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/737/traditionele-muziek-en-zang-uit-marmatie/hudaki-village-band 737 De Hudaki Village Band uit Nisjnje Selisjtsje, waar vooral Roethenenwonen, in de Oekraïense Karpaten, nodigt u uit op het dorpsfeest!Melodieën, gespeeld op de viool door Misja, op een manier zoals geenenkele Paganini dit zou kunnen imiteren. Eeuwenoude liederen, gezongendoor Katia en in koor door de andere muzikanten overgenomen.De verbluffende stem van Olga en de energie van Vasia, Volodia, YuriVitaliy en Volodymyr, die deze muziek spelen zonder ooit een partituurgelezen te hebben...

 

Dit alles is Hudaki, soms droevig, maar nooit ernstig, dikwijls spottendeen toch een beetje filosofisch... Een onverwacht en niet temissen muzikaal beeld uit West-Oekraïne.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 07 november 2014, 20u30 - Walter Baele - Het leven zoals het zeker niet is]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/738/het-leven-zoals-het-zeker-niet-is/walter-baele 738 12 juli 2011. Het lamme dorpje M. suddert onder een loden zon. De rust wordter brutaal verstoord door het alziend oog van Google Street View. Postbodeskrabbelen recht uit een gracht, een agent duikt op in lingerie en de burgemeestermaakt een nummertje. De bewoners gaan vastberaden in het verzet.De beeldenvan Google Street View tonen het leven zoals het in M. zeker niet is!

 

Walter Baele werd in 2011 en 2012 genomineerd als beste tv-acteur voor zijnrollen in Tegen de Sterren Op (met spraakmakende imitaties van o.a. Prins Filip,Elio Di Rupo, Greet De Keyser, aartsbisschop Léonard…). Hij ontving ook lovendecommentaren op zijn vertolkingen in de musicals Spamelot en Robin Hood.

 

De Standaard:‘Zeer overtuigende imitaties…lekkere woordspelingen en fijne satire…hij heeft geen noemenswaardige attributen nodig om de perfectgeïmiteerde personages treffend neer te zetten…’

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 14 november 2014, 20u30 - De Groote - Faes Duo - En Route]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/739/en-route/de-groote-faes-duo 739 Instrumentaal duo, minimalistisch op papier, meeslepend en ontroerendvoor wie hen live meemaakt. Na hun vele omzwervingen in diversejazz bezettingen, klassieke orkesten en bij de pop-iconen van de LageLanden, slaan Bruno De Groote op gitaar (reeds vaker te gast in Herentmet o.a. Raymond van het Groenenwoud en Pieter Embrechts) enBen Faes op contrabas (die samen met Raymond en zijn eigen groepOrchestra Tanguedia al meer meermaals in Herent was) de handen inelkaar en componeren ze samen een hartveroverend en eigenzinnigrepertoire.

 

In januari 2014 namen ze hun eerste cd op, ‘En Route’, waaropte horen is hoe dit duo ‘onderweg’ een eigen originele taal heeftgevonden, schatplichtig aan hun vele uiteenlopende muzikaleontmoetingen. Het De Groote-Faes Duo gaat vol overgave voorschoonheid en harmonie.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[za 15 november 2014, 20u00 - Rainer Zipperling, Marianne Verstegen & Bart Coen - Musica, fonte d’amore e di felicità]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/740/musica-fonte-d-amore-e-di-felicita/rainer-zipperling-marianne-verstegen-bart-coen 740 Onder vrienden musiceren is een wonderlijk iets. Klanken en ideeën dieelkaar kruisen, zich van elkaar verwijderen en dan weer samenkomen…het is een samenspraak van stemmen met een dubbel doel, plezier enverdieping.

 

In de begin van de achttiende eeuw werd er in de Franse ‘Salons’ en inde Duitse ‘Collegia Musicae’ veel en op een bijzonder hoog niveau ondervrienden gemusiceerd. Componisten zoals Georg Philip Telemann,François Couperin en Jean-Philippe Rameau zijn enkele namen die onseen grote hoeveelheid puur muzikaal genot hebben achtergelaten.

 

In dit concert nodigen Bart Coen op blokfluiten, Rainer Zipperling opgamba, beiden internationaal erkende solisten en Marianne Verstegenop klavecimbel u uit om deel te nemen aan een ‘avondje musicerenonder vrienden’.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 20 november 2014, 14u00 - Marjan Berger - Namiddagconcert]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/741/namiddagconcert/marjan-berger 741 Marjan Berger is van veel markten thuis en deze innemende zangeresweet haar publiek van alle leeftijden te bekoren met een brede waaierhits van toen en nu. Een optreden van haar is een afwisseling vanNederlandstalige, Duitstalige en Engelstalige liedjes met inhoud, maarambiance is altijd in de buurt. Op haar zaalrepertoire staan onder meernummers van Doris Day, Connie Francis, Dusty Springfield en Vera Lynn,maar ook een groot pakket van eigen nummers.

 

Maar als u houdt van een gezellige avond met enkel Nederlandstaligehits, kan u ook bij haar terecht. Ambianceverzekerd! Marjan Berger is een rasartieste die inmiddels al meer dan45 jaar on tour is door Nederland, Vlaanderen en Duitsland.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[za 29 november 2014, 20u00 - Strijdkoor Kontrarie - Ogenblik]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/742/ogenblik/strijdkoor-kontrarie 742 Kontrarie is een brede groep van mensen die graag samen zingen engraag spelen met ritme en klank. Het is een “strijdkoor”. Dat betekentdat het kiest voor geëngageerde muziek, zingt in de tegenstroom,opkomt voor de zwakken en de onderliggers en hekelt heersers en machthebbers.

 

Voor de muzikale ondersteuning zorgen muzikanten die verschillendeinstrumenten bespelen: dwarsfluit, sopraansax, bas, gitaar, viool, cello,conga en ander slagwerk. Het is een totaalspektakel van zang, muziek,klank en lichtspel.

 

De opbrengst van de avond gaat naar Welzijnszorg. Zij werken rondkansarmoede op alle vlakken. In de campagne van 2014 vraagtwelzijszorg sociale bescherming voor mensen met een verhoogdarmoederisico. Sociale bescherming moet ervoor zorgen dat er geenmensen uit de boot vallen. Structureel bestrijden van armoede envechten voor sociale grondrechten… daar staat Welzijnszorg voor. Een organisatie van Welzijnszorg, Marant, ACW, GC De Wildeman.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[za 06 december 2014, 20u30 - Limbrant, A Râse dè Têre & Les Tamboureurs de Binche - Samen en in contrast]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/743/samen-en-in-contrast/limbrant-a-rase-de-tere-les-tamboureurs-de-binche 743 Limbrant brengt voornamelijk traditionele dansmuziek uit Brabant enandere regio’s van ons land: walsen, polka’s, mazurka’s, schottischen,redova’s, kadrils, contradansen e.a. Niet alleen in alle streken vanons land trad Limbrant op. De groep doorkruiste ook vele landen van Europa.

 

A Râse dè Têre is eigenlijk een traditioneel balensemble van weleer(bestaande uit bugel, kornet, tuba en bas) dat zich toespitst op hetspelen van arguèdènes, specifiek uit Sivry in de laars van Henegouwen.Arguèdène is een Waals woord dat we in onze dagelijkse omgangstaalhet best kunnen weergeven door ‘aireke’.

 

Les Tamboureurs de Binche van de Société Royale ‘Les Indépendants’brengen een programma dat bestaat uit een rijke bloemlezinguit de ‘Airs de Gilles’ van het beroemde Carnaval de Binche,door de Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed! Het ongeëvenaardeen systematisch onregelmatig tromgeroffel van de Tamboureursis gewoon duizelingwekkend en staat in schril contrast met detoch vloeiende melodielijn van de ‘Airs de Gilles’ uitgevoerd doorLimbrant en A Râse de Têre..

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 11 december 2014, 14u00 - Gerd De Ley & Raymond De Bruyne - Afscheid]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/744/afscheid/gerd-de-ley-raymond-de-bruyne 744 Naarmate je ouder wordt, hoort het woord ‘afscheid’ steeds meerbij het leven. Je neemt afscheid van je jeugd, omgeving, vrienden,geliefden ...En bij ieder afscheid ga je voor een nieuwe start.Zo vergaat het ook Roger (Gerd De Ley) en Fernand (Raymond DeBruyne). Ze ontmoeten mekaar toevallig op een bank.Ondanks hun verschillende achtergronden, hebben ze meer metmekaar gemeen dan ze vermoeden.

 

‘Afscheid’ is komisch, pakkend, meeslepend en vooral zeer herkenbaar.Een pareltje, dat de toeschouwer niet onberoerd zal laten.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[za 13 december 2014, 20u30 - Zjamoel, Frank Deleu & Koor Maria Hemelvaart - Musicult]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/745/musicult/zjamoel-frank-deleu-koor-maria-hemelvaart 745 Zjamoel, niet zomaar een folkgroep, brengt nu eens geen folkmuziekmaar een prachtig kerstconcert ter gelegenheid van het 50-jarig bestaanvan het Koor Maria Hemelvaart van Winksele. Hendrik Calu (vioolen draailier), Steven Degraeve (contrabas), Hans Mispelaere (gitaar),Dirk Vandamme (klarinet en doedelzak), Paul Vandamme (dwarsfluiten doedelzak) zullen oude, middeleeuwse kerstliederen verheffen toteen ongekend niveau, hierbij begeleid op een elektronische beiaard.Deze beiaard, een pronkstuk van de nv Clock-O-Matic dat gratis terbeschikking wordt gesteld en waarop alle klokken en klokjes van deBrugse beiaard gesampled zijn, zal bespeeld worden door de titularisbeiaardier,Frank Deleu. Rik Decraemer verzorgt de zang.

 

Met meer dan 500 optredens in binnen- en buitenland, in concertvormof als animatie, met eigen Vlaamse volksmuziek, eigen werkof een combinatie van beide hebben de muzikanten van Zjamoeluitvoerig hun kunnen bewezen. Het kerstconcert van zaterdag 13december 2014 wordt dus een unieke gebeurtenis die geen enkelemuziekliefhebber mag missen.Het Koor Maria Hemelvaart Winksele heeft met o.a. de Taizé-vieringenin 2009, 2010 en 2012 menig kenner weten te bekoren.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 18 december 2014, 20u30 - Eric Melaerts & Patrick Deltenre - Uit liefde voor de Jazz]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/746/uit-liefde-voor-de-jazz/eric-melaerts-patrick-deltenre 746 Twee topgitaristen.Eric Melaerts (Clouseau, Boudewijn De Groot, Soulsister) enPatrick Deltenre (Axel Red, Toots Thielemans, Philippe Catherine, ...)Twee koningskinderen, zij konden bij elkander niet komen …Nu wel. Sinds kort!

 

Met grote wederzijdse bewondering slaan ze de vier handen inmekaar.Twee gitaren delen de liefde voor jazz!

 

Concert in café stijl.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[zo 21 december 2014, 15u30 - O Zo Kerstmis - Kom, luister en zing mee]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/747/kom-luister-en-zing-mee/o-zo-kerstmis 747 Kerstmis, verguisd en volprezen, commercie en religie…. Toch is heteen feest dat we niet meer kunnen wegdenken uit onze cultuur.GC De Wildeman houdt de traditie hoog en biedt elk jaar een concertaan met de mooiste kerstliederen, om samen te zingen.Kerstliederen van bij ons, maar ook carols wereldwijd bekend.Zowel voor koren als voor individuele zangers, voorkennis niet vereist.Na het concert bieden we u een kerstdrank aan.

Vocaal Ensemble La Furiao.l.v. Marnix De Cat

Emmanuel Van Kerckhoven: orgel

m.m.v. Dauwgard, plaatselijk kinderkoor

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 08 januari 2015, 20u30 - Patrick Riguelle & John Terra - Music from Tin Pan Alley (try-out)]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/748/music-from-tin-pan-alley-try-out-/patrick-riguelle-john-terra 748 In september 2010 liet zanger John Terra aan de pers weten dat hij voorhet eerst in 15 jaar weer zou optreden, met full band én aan de zijdevan Patrick Riguelle dan nog! Geen grap, want 35 theateroptredenslater hadden beide topzangers vriend & vijand overtuigd met “Songsfrom the Brill Building”: hun persoonlijke bloemlezing uitde rijke Amerikaanse songtraditie van de jaren ’50, ’60 & ’70.

 

Anno 2015 is het meest verrassende showbizzkoppel van Vlaanderenterug. Deze keer graven ze nog dieper in die Amerikaanse muziekgeschiedenisom er parels uit de befaamde Tin Pan Alley (1885 - 1950) opte diepen: evergreens, songs én jazzstandards van grote componistenals George Gerschwin, Fats Waller, Irving Berlin en ontelbare anderen.

 

Vandaag staan Riguelle & Terra te popelen om in dit rijke Engelstaligrepertoire te bijten. Zet daarbij het vocale geheime wapen genaamdDany Caen én een band vol oudgedienden van De Laatste Show enhet publiek mag rekenen op unieke versies van wereldhits die tothalverwege de vorige eeuw in New York werden neergepend. Meezingen mag!

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 16 januari 2015, 20u30 - Seppe Toremans, David Galle & Han Solo - The Line-Up]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/749/the-line-up/seppe-toremans-david-galle-han-solo 749 The Line-Up is een collectief van 14 doorwinterde comedians die beslotenhebben dat ze graag samen op een podium staan. Elk met eeneigen smoel en een eigen stijl, allen met ballen en jarenlange ervaringin het wereldje.Geen wilde concepten, geen ingewikkelde plannen... 1 podium, 1 MCen 3 ijzersterke comedians.

 

Sterk in zijn eenvoud, comedy zoals comedy moet zijn.Comedy with heart and guts.In Herent verwelkomen we Seppe Toremans, David Galle en HanSolo. Joost Van Hyfte is de gastheer.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[zo 18 januari 2015, 09u00 - Otto is een neushoorn - Film + ontbijt]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/750/film-ontbijt/otto-is-een-neushoorn 750 Toppers zomervakantie belooft een saaie boel te worden… tot hijop een dag een magisch potlood vindt. Daarnet tekende hij nog eenprachtige neushoorn op de muur en nu is de tekening verdwenen… enstaat Topper oog in oog met een briesend beest dat aan de gordijnenknabbelt. Hoe hou je een hongerige neushoorn tevreden? En wat geefje hem als al het meubilair is opgegeten? Zou Otto de neushoorn geengeweldig verjaardagscadeau zijn voor Elsje, het leukste meisje van deklas?

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[zo 18 januari 2015, 10u00 - Otto is een neushoorn - film]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/779/film/otto-is-een-neushoorn 779 Toppers zomervakantie belooft een saaie boel te worden… tot hijop een dag een magisch potlood vindt. Daarnet tekende hij nog eenprachtige neushoorn op de muur en nu is de tekening verdwenen… enstaat Topper oog in oog met een briesend beest dat aan de gordijnenknabbelt. Hoe hou je een hongerige neushoorn tevreden? En wat geefje hem als al het meubilair is opgegeten? Zou Otto de neushoorn geengeweldig verjaardagscadeau zijn voor Elsje, het leukste meisje van de klas?

 

Start je zondag met een uitgebreid ontbijt en de animatiefilm 'Ottois een neusheurn'. Vanaf 9 uur staat het ontbijtbuffet klaar en kunnende kinderen in zich uitleven in onze speelruimte. Om 10 uur isiedereen welkom in onze cinemazaal!

 

www.jekino.be | vanaf 4 jaar

film + ontbijt: -12 jaar €5 | +12 jaar €10

film: €3

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 23 januari 2015, 14u00 - Steph Goossens - Weest vreugdevol om uw talenten - 14 uur]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/752/weest-vreugdevol-om-uw-talenten-14-uur/steph-goossens 752 Een mens, ge weet niet wat er boven uw hoofd hangt.En ‘t is voor u ook niet altijd gemakkelijk he:Ge wilt wat ordentelijk voor den dag komen: niet te dik, niet te dun.Ge wilt aantrekkelijk blijven voor uw lief, uw partner of voor diegene diedaarvoor ondertussen in de plaats is gekomen.En ge wilt geld verdienen zonder dat ze u pluimen waar ge bij staat.Ja maar ja, neen neen, ah bon.En ge weet niet wat er boven uw hoofd hangt, ik zeg het u:‘t Is voor u ook niet altijd gemakkelijk he.Maar ik verzeker het u: ‘t gaat beteren en wel nu!

 

‘Weest vreugdevol om uw talenten’ is de nieuwe komische theatersolovan en met Steph Goossens. In dit nieuwe theaterproject richt StephGoossens de focus op de mens in zijn streven naar geluk en voldoeningen de bijhorende ‘plantrekkerij’ die ons zo eigen is.Na de theatervoorstellingen: ‘Maurice’, ‘Roekeloze Rita’ en ‘Opgejaagd& Wild’ wil Goossens in ‘Weest vreugdevol om uw talenten’ nu eenuniverseel verhaal vertellen over het onvermogen van de mens in zijnzucht naar rijkdom, rust, liefde en geluk.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 23 januari 2015, 20u30 - Steph Goossens - Weest vreugdevol om uw talenten]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/754/weest-vreugdevol-om-uw-talenten/steph-goossens 754 Een mens, ge weet niet wat er boven uw hoofd hangt.En ‘t is voor u ook niet altijd gemakkelijk he:Ge wilt wat ordentelijk voor den dag komen: niet te dik, niet te dun.Ge wilt aantrekkelijk blijven voor uw lief, uw partner of voor diegene diedaarvoor ondertussen in de plaats is gekomen.En ge wilt geld verdienen zonder dat ze u pluimen waar ge bij staat.Ja maar ja, neen neen, ah bon.En ge weet niet wat er boven uw hoofd hangt, ik zeg het u:‘t Is voor u ook niet altijd gemakkelijk he.Maar ik verzeker het u: ‘t gaat beteren en wel nu!

 

‘Weest vreugdevol om uw talenten’ is de nieuwe komische theatersolovan en met Steph Goossens. In dit nieuwe theaterproject richt StephGoossens de focus op de mens in zijn streven naar geluk en voldoeningen de bijhorende ‘plantrekkerij’ die ons zo eigen is.Na de theatervoorstellingen: ‘Maurice’, ‘Roekeloze Rita’ en ‘Opgejaagd& Wild’ wil Goossens in ‘Weest vreugdevol om uw talenten’ nu eenuniverseel verhaal vertellen over het onvermogen van de mens in zijnzucht naar rijkdom, rust, liefde en geluk.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 29 januari 2015, 20u30 - Wim Claeys - Ijzer]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/778/ijzer/wim-claeys 778 Wim Claeys speelt IJZER

 

In IJZER vertelt Wim het onwaarschijnlijke verhaal van zijn grootvader Fons.

 

1914: De drie broers Fons (18), Gust (20) en Edmond (23) Vandesteene zijn alle drie frontsoldaat aan de IJzer. Alle drie maken ze hun eigen oorlog mee.

 

Een Groote Oorlog van kleine mensen, van helden en lafaards, van gelukzakken en losers.

Over modder en miserie, over zoveel schrik dat ge het u niet meer aantrekt.

Over niet willen maar toch moeten omdat het uw broer is.

Over Marie, en dat ze zo schoon is dat ge bijna...

Over bleiten van het lachen en andersom.

Over nooit geweten dat bloed naar ijzer smaakt.

 

IJZER

Een beklijvend, ontroerend, hilarisch en spannend verhaal.

Verteld, gezongen en gespeeld door Wim Claeys

Regie: Mich Walschaerts (Kommil Foo)

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 30 januari 2015, 20u30 - Stefan Bracaval & Pierre Anckaert - Duo]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/755/duo/stefan-bracaval-pierre-anckaert 755 Componist en pianist Pierre Anckaert studeert jazzpiano aan hetConservatorium van Brussel. Tijdens zijn verblijf in Havana, Cuba in2003 specializeert hij zich in afro-cubaanse muziek. In 2007 wint hijJazz Hoeilaart International contest en neemt zijn CD Candide op. In2009 onderzoekt hij de raaklijnen van klassieke kamermuziek en jazzmet Pierre Anckaert Chamber Ensemble en de Brussels Chamber Orchestra.Dit resulteert in zijn tweede CD "Strings Attached" opgenomenin de studio 'Toots' van VRT Klara. In dit project start de samenwerkingmet fluitist Stefan Bracaval. Pierre en Stefan werken ook samen metMonkey Robot in "74 miles away " dat reeds zijn tweede CD uit heeft.

 

StefanBracaval studeert af als klassiek fluitist aan het KoninklijkConservatorium Antwerpen in 1990. Reeds op jonge leeftijd raakthij geprikkeld door de vrijheid en creativiteit van improvisatie, en hijbesluit zijn zoektocht naar Jazz verder te zetten. Hij behaalt de Eersteprijs Brussels Jazz Ralley 1992, SABAM "Prix Nicola Dor" 1994 enspeelt met Kenny wheeler, Bert Joris, Brussels Jazz Orchestra, ea. DeCD "Insight Inside"(KLARA 2007) bevat eigen eclectische composities.Open en nieuwsgierig naar andere muzikale horizonten komt hij ookbij wereldmuziek, muziektheater en werkt hij als sessiemuzikant voordEUS, Hooverphonic, Raymond van het Groenewoud, ...

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 05 februari 2015, 20u00 - Wereldfilm - La jaula de oro]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/757/la-jaula-de-oro/wereldfilm 757

Prachtige, ingetogen én avontuurlijke roadmovie over de gevaarlijke ‘tienertoer’ van Juan, Sara and Samuel. Nog maar 15 lentes oud reizen ze zonder papieren van Guatemala via Mexico naar het beloofde land, Amerika. Ondanks hun verschillen delen ze de wens zich te laven aan de rijkdommen van de Stad der Engelen: Los Angeles. Urgente openingsfilm van het Movies that Matter Festival 2014.

 

“In het noorden is alles beter” vindt Juan. Daarom verlaat hij zijn geïmproviseerde huis in Guatemala stad en start een zware tocht naar Californië, op weg naar een beter bestaan. Zijn twee vrienden Sara en Samual gaan met hem mee. Onderweg ontmoet het drietal de inheemse Chauk, die geen Spaans spreekt, maar zich toch bij de groep voegt. Zonder papieren of financiële middelen zijn ze gedwongen illegaal te reizen op het dak van een goederentrein. Net als duizenden andere Zuid-Amerikanen die deze benarde, onzekere queeste ondernemen. Maar wat treffen ze aan, áls ze al zonder kleerscheuren de  grens oversteken? Wacht hen daar de beloofde welvaart en het geluk waar ze alles voor opgaven?

 

Met sterk acteerwerk van amateuracteurs, spannende plotwendingen en een dramatische climax schijnt Regisseur Diego Quemada-Díez, in dit speelfilmdebuut licht op het grootschalige, complexe probleem van illegale migratie.
Van Quemada-Díez, een protegé van filmmaker Ken Loach, vertoonde het Movies that Matter Festival eerder de kort film I Want to Be a Pilot

 

Mexico, Spanje 2013, 102 min.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 06 februari 2015, 20u30 - Lightnin' Guy - Inhale My World - Theatertour]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/760/inhale-my-world-theatertour/lightnin-guy 760 Het bekt als een stoffig cliché, maar Lightnin' Guy is “the hardestworking” roots & blues muzikant in België. Zo speelde hij in 2013 maarliefst 200 shows in binnen- & buitenland; vertegenwoordigde België opde European Blues Challenge in Berlijn en tekende bij de prestigieuzeFranse label Dixiefrog.

 

In juni bracht zijn nieuwe CD “Inhale My World” uit. Dit album bevat12 originals, waarbij Lightnin’ Guy nieuwe muzikale richtingen verkent,door zijn liefde voor de traditionele blues te vermengen met zijneigentijdse manier van “songwriting”. Dit album is een must-have vooriedereen die houdt van het geluid van artiesten als Daniel Lanois, BenHarper, John Butler, Chris Whitley, Derek Trucks.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 12 februari 2015, 20u00 - Wereldfilm - Le Sac de Farine]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/758/le-sac-de-farine/wereldfilm 758 1972, de 8-jarige Marokkaanse Sarah woont in een Belgisch pleeggezin. Ze wordt er omringd door warmte en genegenheid. Tot op zekere dag haar vader verschijnt. Hij neemt haar mee naar Parijs. Sarah valt in slaap en wordt wakker in Marokko.

 

Als zeventienjarige woont Sarah nog altijd bij de familie van haar vader in Marokko, waar ze ook in alle liefde wordt opgevoed. Maar ze blijft denken aan haar leven in België en vooral aan de vrijheid die ze er kende. Sarah voelt zich ontheemd in deze traditionele familiale gemeenschap, waarin gearrangeerde huwelijken, onderdanigheid en duidelijk afgelijnde plichten en rechten evidenties zijn. Sarah glimlacht, ondergaat, zoekt en revolteert in stilte. De film verhaalt de constante strijd tussen de liefde van en voor haar familie en vrienden, en haar wens naar een goede opleiding en kansen op een bredere toekomst. Kadija Leclere laat geen enkele oplossing soelaas bieden, want elke keuze is een keuze voor nieuw verlies. Zo vertelt 'Le sac de farine' een origineel verhaal over aanpassing, ontheemd zijn, culturele vervreemding en heimwee.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 13 februari 2015, 20u30 - Bram Weijters - Chad McCullough Quartet - 'Abstract Quantities']]> http://www.gcdewildeman.be/programma/761/-abstract-quantities-/bram-weijters-chad-mccullough-quartet 761 Deze groep is het resultaat van een ontmoeting tussen de Belgischepianist Bram Weijters, en de Amerikaanse trompettist Chad McCullough.Beiden trokken 2 jaar geleden naar het Canadese Banff om deelte nemen aan de International Workshop in Jazz and Creative Music.Sindsdien hebben ze niet alleen enkele geslaagde tournees in Belgiëen de Verenigde Staten achter de rug, maar brachten ze ook hun album ‘Imaginary Sketches’ uit, een coproductie van hetBelgisch W.E.R.F-label en het Amerikaanse Origin Records.

 

De twee co-leaders en componisten van de groep worden bijgestaandoor een Belgische-Amerikaanse ritmesectie met twee doorwinterdemuzikanten. Op contrabas hebben we de Belgische contrabassist PietVerbist, die reeds ruimschoots zijn muzikale strepen verdiende bij o.a.Jef Neve Trio en het Ben Sluis Quartet. Drummer van dienst is JohnBishop één van dé drummers aan de Amerikaanse West Coast.Na hun debuut ‘Imaginary Sketches’ verscheen afgelopen novemberde opvolger ‘Urban Nightingale’, “what could be a breakout effort for  both players” volgens All About Jazz …

Ze komen in februari hun nieuwste cd voorstellen 'Abstract Quantities'.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[za 14 februari 2015, 20u00 - Jan Michiels & Inge Spinette - La valse à Mille Temps]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/762/la-valse-a-mille-temps/jan-michiels-inge-spinette 762 Onze onvolprezen troubadour Jacques Brel heeft de wals bezongen inzijn 'La Valse à mille temps'. Tijdens dit concert hoort u niet de muziekvan Brel, maar de bedwelmende kracht van de wals wordt wel induizenden nuances hoorbaar gemaakt. Vertrekkende uit de oer-WeenseBrahmswalsen en uitmondend in de 'katastrofe van de wals' in Ravelsmeesterwerk passeren markante karakters de revue:

de Tsjechische driekwartsmaat in Dvoraks aangrijpende Slavische dansen,de nostalgie van de éne Strauss (Richard) voor de andere Strauss(Johann) in een heerlijk parafraserende Rosenkavalierwalzer, eenvirtuoos muziekgeschiedenis-herkauwende Wolfgang Rihm in kleinewalsgeschenkjes en de zigeunermuziek van Brahms - diens UngarischeTänze zagen trouwens ook het levenslicht in de broeierige buik vanEuropa, waar de wals geboren werd.

 

Waarmee kan u beter Valentijn vieren dan met deze wervelendewalsavond ?

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[wo 18 februari 2015, 14u30 - Muziektheater De Kolonie - UMM]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/763/umm/muziektheater-de-kolonie 763 Dit is het verhaal van het boerenmeisje Umm.

Het is een sprookje.

Ze zong zo mooi…

Ik kan bijna niet geloven dat het echt gebeurd is.

 

5 jaar na ‘Geen Spijt - leven en liedjes van kleine Edith’ creëert DEKOLONIE MT – deze keer samen met Moussem – opnieuw muziektheaterop basis van het levensverhaal van een grote zangeres:Umm Kulthum heeft een legendarische stem en is een excentriekeiconische persoonlijkheid.

 

Haar liedjes zijn nog steeds immens populair in de Arabische wereld.UMM wordt een universeel verhaal in beeld, tekst, beweging en veelmuziek, voor kinderen én ouders met roots in alle windstreken.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 26 februari 2015, 20u00 - Wereldfilm - Omar]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/759/omar/wereldfilm 759 Omar is het gewend om fluitende kogels te vermijden terwijl hij over de scheidingsmuur klimt om bij zijn geliefde Nadia te kunnen zijn. Aan de ene kant van de muur is hij een gevoelige jonge bakker, aan de andere kant een verzetsstrijder die voor moeilijke en levensbepalende keuzes komt te staan. In bezet Palestina bestaat geen eenvoudige liefde en geen eenvoudige oorlog. Wie vriend is en wie vijand hangt af van de omstandigheden. Alweer een film over het conflict tussen Israël en Palestina, denkt u? Ja. Maar dit is er wel een van Hany Abu-Assad, die in 2005 al bewees wat voor een uitzonderlijk begaafd verteller hij is met 'Paradise Now', een film over twee Palestijnse jongens die zich op een zelfmoordaanslag in Israël voorbereiden. Geen idee of hij ook dit keer genomineerd wordt voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film én een Golden Globe zal kunnen binnenrijven, maar één ding is zeker: dat Abu-Assad met deze volledig in Palestina gedraaide en met Palestijns geld gefinancierde liefdesromance wederom in grote vorm verkeert. In de beste traditie van de politieke thrillers van filmmakers als Sydney Pollack gaat zijn aandacht in de eerste plaats naar de mensen en de keuzes die ze maken. Verwacht dus geen zwart-wit politiek pamflet, maar wel een volgens de Amerikaanse pers "multi-layered, touching and wonderfully complex film." De jury van het voorbije Filmfestival van Cannes kende Abu-Assad - geboren in Nazareth maar in 1980 naar Nederland gevlucht - dan ook terecht de speciale juryprijs van de Un Certain Regard-sectie toe.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 06 maart 2015, 20u30 - Dimitri Leue / Rataplan - vanbinnen BANG vanbuiten]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/764/vanbinnen-bang-vanbuiten/dimitri-leue-rataplan 764 Na 'Het Lortcher-syndroom' en 'De diepte van het dal' is dit het derdedeel van het drieluik over de wondere wereld van de psyche. Eenliefdesverhaal dat te kampen heeft met angsten en psychoses.

 

Een operazangeres met smetvrees sluit zich op en een trippende regisseurwil alleen haar als Aïda. In een poging om haar te overtuigen ommee te spelen, worden ze verliefd op elkaar.

 

Concept, tekst, spel: Dimitri LeueSpelbegeleiding: Warre BorgmansCompositie: Antoon OffeciersLive-muziek: Antoon Offeciers (piano), Tim Vandenbergh (contrabas) enIris Luypaers (zang)Productie: Rataplan, met de steun van Te Gek!?

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[za 07 maart 2015, 20u30 - Fred Delfgaauw - Minder is meer (Boze Wolf festival)]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/765/minder-is-meer-boze-wolf-festival-/fred-delfgaauw 765 De droom van Fred Delfgaauw als theaterkunstenaar is om met zomin mogelijk zoveel mogelijk te zeggen. In ‘Minder is Meer’ laat FredDelfgaauw zich inspireren door de simpelste en toch indrukwekkendstemomenten van ruim 30 jaar uniek theater. In dit speciale programmao.a. de hilarische baby, de mannen aan de bar, de meesterlijkedoktoren, het schitterende sprookje en zijn onnavolgbare stemmenspel.Fred Delfgaauw overrompelt zijn publiek wederom met zijn theatralehoogstandjes, fijne dosis humor en uit het leven gegrepen onwerkelijkheidzoals we dat van hem gewend zijn.

 

De wijze waarop Delfgaauw zijn wereld vormgeeft, is magisch en indrukwekkend.Een betoverend programma voor iedereen die bekend ismet zijn werk maar ook een ontdekking voor alle anderen die kenniswillen maken met deze unieke vorm van theater.

 

"Het werk van Fred Delfgaauw laat zich moeilijk omschrijven.Simpelweg omdat je het moet meemaken. Hij is uniek in Europa enmisschien wel in de hele wereld" - De Volkskrant.

 

Tip! voor 60 euro kan je een Golden Boze Wolfticket aanschaffen, waarmee je naaralle voorstellingen kan gaan kijken, ook bij onze buren in Aarschot, Diest, Bierbeeken Scherpenheuvel-Zichem. Al de info op www.bozewolffestival.be

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[wo 11 maart 2015, 14u30 - Compagnie Frieda i.s.m. Froe Froe - Lampe (Boze Wolf festival)]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/766/lampe-boze-wolf-festival-/compagnie-frieda-i-s-m-froe-froe 766 Cie Frieda laat zich inspireren door ... de stad, een stad met ramen maar zonder deuren.

Ramen met lichtjes die aan en uit gaan, lampen die aan en uit gaan, straatlantaarns, koplampen, zwaailichten,

knipperlichten,... De zon, de maan, de dag, de nacht.

 

Een wereld zonder woorden, met daarin slechts één mannetje. Een mannetje

dat enkel 's nachts buitenkomt.

Overdag verstopt hij zich achter een geveltje. 's nachts doolt hij door de stad, luisterend naar zijn muziek. Hij

wil niet zien of horen wat er gebeurt.

Hij heeft niet veel om handen, wel veel veel pech. En net wanneer je denkt dat het niet meer erger zou kunnen

worden, dan...

 

"Er wordt gewerkt met een rond projectiedoek waar afwisselend live gefilmde beelden en eenvoudige stop-motion filmpjes

op geprojecteerd worden. Op de scène is een klein stadje zichtbaar, opgebouwd uit kleine houten blokjes met

hier en daar een raampje op gekleefd, verlicht dooreen bureaulampje. Door het oog van de camera wordt dit

kleine bouwwerkje een grootse stad en het bureaulampje de zon. "

 

"Verrassend, ontroerend figurentheater, dat zich op een prettige en eigenzinnige wijze ontvouwt.

Klein, groots in details, bewust naïef, inventief, met ritme, zonder veel woorden en veel humor"

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 12 maart 2015, 20u30 - John Watts - Fisher Z - The Best Of Both Worlds]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/767/the-best-of-both-worlds/john-watts-fisher-z 767 Twintig albums... Drieduizend concerten... Meer dan twee miljoen platen verkocht...Zijn band Fischer-Z maakte furore. Maar John Watts kan meer. Hij is ook beeldend kunstenaar,fotograaf en theatermaker. Deze tour brengt hij “The Best Of Both Worlds” een show met JohnWatts nummers uit zijn solo albums en natuurlijk ook de klassieker van Fischer-Z zoals: TheWorker, So Long, Room Service, Marliese, Berlin…

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 20 maart 2015, 20u30 - Thomas Smith - Ruis]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/768/ruis/thomas-smith 768 Dat Thomas Smith een hoofd heeft waar wel wat ruis in voorkomt, is algeen geheim meer. Maar is hij alleen?

 

Wat moeten we met de ruis die ons omringt, al de prikkelingen dieonze wereld verdoezelen? Kun je het zien, kun je het horen of wil je hetwegfilteren om beter te focussen op de belangrijke zaken in het leven?Misschien zijn al die zogeheten ‘belangrijke’ zaken wel net de ruis…Hoog tijd om daar wat verduidelijking in te brengen en vooral wat ruisaan toe te voegen.

 

Met ‘Ruis’ gaat Thomas Smith verder door met de perfecte symbiosevan materiaal en improvisatie.Zo kunt u genieten van de meest onvoorspelbare voorstelling van hetseizoen, die u altijd met pijn aan uw lachspieren naar huis zal sturen.Zet je in uw meest ontspannen houding schrap, houd je-zelf liefdevolvast aan je stoel, partner of sympathieke medemens, want ‘Ruis’ gaatsnel, flikkerend en fel. Navertellen wordt moeilijk maar nagenietenwordt gegarandeerd!

Extra: voorprogramma van Soe Nsuki!

 

Soe Nsuki is een jonge griet die graag met vanalles bezig is. Ze is opgegroeid in Kalmthout en merkte al snel dat wandelen in de Heide niet voor haar was weggelegd, dus verhuisde ze naar Antwerpen.

Ze heeft als danser meegedaan aan battles in binnen- en buitenland. In 2011 haalde ze de titel van beste bgirl van de Benelux binnen. Datzelfde jaar mocht ze met haar danspartner naar de wereldkampioenschappen Battle of the Year in Montpellier. Nu danst ze nog steeds, maar geeft ze ook breakdance aan meisjes in Soe’s Bgirl Studio. Als ze niet aan het breakdancen is, draait ze graag platen op feestjes en sinds een dik jaar (?) staat ze ook graag op een podium om van comedy te doen. Ze stond in de finale van de Culture Comedy Award, dé stand-up comedy wedstrijd van de Benelux. En ze toert momenteel ook met het Get Up Stand Up gezelschap.

Als je naar Soe komt kijken, moet je dus ofwel klappen, lachen of dansen! Misschien wel alles tegelijk! 

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[wo 25 maart 2015, 20u30 - Wouter Deprez & zielsverwanten - De avond van de Luistervink]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/769/de-avond-van-de-luistervink/wouter-deprez-zielsverwanten 769 Op deze bonte avond nodigt Wouter Deprez goed volk uit.Er kan vanalles gebeuren.

 

Vaste waarden proberen nieuw materiaal uit.Of ze verlaten hun comfortzone en brengen iets helemaal anders.Comedians doen serieuze dingen, acteurs zingen, mime-artiestenbeginnen te spreken, dansers dansen andere dansen dan hundagelijkse dansen. Onontdekte talenten worden het podiumopgegooid. Vergeten klasbakken worden afgestoft en herontdekt.

 

Wouter lijmt de avond aan mekaar met levend vers nieuw materiaal.Of heropgedolven oud materiaal.

 

Elke avond van de luistervink is een volstrekt unieke avond.Eén keer en dan nooit meer.U bent erbij en denkt nadien: het was prachtig.Maar is het wel echt gebeurd?

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 27 maart 2015, 20u30 - Jan Delvaux & DJ Bobby Ewing - Belpop Bonanza Bis]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/770/belpop-bonanza-bis/jan-delvaux-dj-bobby-ewing 770 Het beste uit de Belgische popgeschiedenis volgens Jan Delvaux en DJBobby Ewing: Belpop.Jan Delvaux weet volgens Bart Peeters meer over Belpop dan Wikipediaen DJ Bobby Ewing, standaard verkrijgbaar met koptelefoon, staat op,gaat slapen en wast zich met muziek.

 

In 2013 maakten ze een eerste theatershow over hun passie voorBelgische popmuziek. Het waren mooie avonden met een enthousiastpubliek en daarom trakteren de heren zichzelf en ook jou op eenbisnummer.

 

'Belpop Bonanza Bis’ wordt geruststellend gelijkend en verrassend anders.Het speelveld blijft de Belgische muziekgeschiedenis natuurlijk.Alvast een opwarmer: wat is het verband tussen Ann Christy en BobDylan? Welke rockster verkoopt buitenkeukens? En waarom is SalimSeghers zo groot in Marokko?

 

Het zijn geen levensvragen, maar een avond lang zijn ze de heetstehangijzers van het heelal. De apostelen van de Belpop zijn weer opronde en ze hebben er zin in.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[za 28 maart 2015, 20u00 - Capella Nova & Het Danshuis - LAgrime]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/771/lagrime/capella-nova-het-danshuis 771 De bundel 'Lagrime di San Pietro' kan beschouwd worden als hetartistiek testament van Orlandus Lassus. Het is niet alleen geschrevenals een persoonlijke reflectie van de hoogbejaarde componist, maar hetkwam letterlijk tot stand met de dood voor ogen (Lassus overleed op14 juni 1594, amper drie weken na de voltooiing van het werk).

 

De 20 Madrigali Spirituali vertellen met een uiterst gecondenseerdedramatische uitdrukkingskracht de diepe gevoelens van de schuld enschaamte van Petrus, na diens verloochening en verraad van Christus.

 

Cast:Vocaal en Instrumentaal ensemble Capella NovaMet multimediaprojectie met simultane vertalingi.s.m. 4 dansers van Het Danshuis.

 

Bekijk zeker onderstaand filmpje!

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 02 april 2015, 14u00 - Christoff - Namiddagconcert]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/772/namiddagconcert/christoff 772 Christoff is een van de weinige Vlamingen van wie de familienaam niethoeft vermeld te worden om te weten over wie het gaat. Zijn verhaal isintussen bekend: hij begon als imitator van Luc Steeno, maar bouwdespoedig zelf een grote carrière uit.

 

Met hits als ‘Onder de toren’, ‘Zeven zonden’ en ‘Als ik in je blauweogen kijk’ laat Christoff niemand met een greintje gevoel in zijn lijfonbewogen.

 

Niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Duitsland. En stugge Duitsersaan het dansen of het huilen krijgen, dat is niet zo eenvoudig als hetlijkt.

 

We zijn er alvast klaar voor om deze schlagerkoning in Winksele metopen armen te ontvangen.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[wo 15 april 2015, 10u30 - Esmé Bos & Bart Voet - Water]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/783/water/esme-bos-bart-voet 783 muzikale waterverhalen voor kinderen vanaf 5+ tot 8 jaar

 Smaakt water naar iets of niets?

Ruikt water helder?

Gaat water dood?

Kan water fluisteren?

Hoe wordt water gemaakt?

Wordt water geboren?

 Nadat het publiek, zowel jong als oud, verrast was door de zeer warme en liefdevolle voorstelling Wie had dit ooit gedacht?

(met prenten van Carll Cneut en verhalen en liedjes over de liefde) bundelen Esmé Bos, Bart Voet en Geert De Wit de krachten weer samen met verhalen en liedjes over waternimfen, waterputten, walvisliefde, waterpret, watermeisjes en wonderwater.

 Water, spring er maar mee in!

 

Esmé Bos : tekst, spel, zang & vibraphonette

Bart Voet :  tekst, spel, zang, gitaar & loopstation

Geert De Wit : decor & techniek

Tine Deseure: kostuums

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[za 18 april 2015, 20u30 - Fred Versonnen - Fonkelvogel]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/773/fonkelvogel/fred-versonnen 773  

Samen met CC De Borre organiseren we voor het derde jaar op rij een vertelfestival met lokale en internationale vertellers. Dit seizoen zou Cath Waetherill (UK) komen, maar omdat zij ziek is neemt verteller Fred Versonnen het van haar over.

Fred Versonnen, leerde luisteren aan de keukentafel. Later, in het lentegras tussen kamille en paardenbloem, droomde hij zichzelf in een vlucht duiven en vloog over bergen en rivieren om een zwarte ridder te verslaan en, verlegen, een prinses te kussen.

Fonkelvogel presenteert: Circusnight!

Fred Versonnen vertelt zijn epische circusverhalen voor de eerste keer in eigen streek: op 18 april 2015 in gc de wildeman in Herent.

De verhalen dompelen je onder in de sfeer van het oude circus die het donker van de oorlogsjaren verlichtten met troost, verwondering, plezier en melancholie. Die kleine mensen, bij een volle maan, lieten wegdromen naar een mooiere wereld.

De messenwerper was een succes op het internationale vertelfestival in Alden Biesen en met het verhaal van de Olifant toerde hij vorig jaar zelfs door Groot-Britanië.

Een must voor liefhebbers het waargebeurde verhaal en circus.

Met Katelijne Billet en circusorkest van Cirkus in Beweging olv Tom Permentier.

 

 

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[zo 19 april 2015, 20u30 - Peter Rouffaer - River of Life. Het leven, Shakespeare en ik]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/781/river-of-life-het-leven-shakespeare-en-ik/peter-rouffaer 781 12 sonnetten van W. Shakespeare vormen de rode draad van een improvisatievoorstelling over het leven van een man: zijn hoop, zijn verwachtingen, zijn teleurstellingen, zijn liefdes, zijn pijn, zijn angsten, zijn verwezenlijkingen en zijn dood.

Na een succesvol debuut in New York brengt Peter Rouffaer samen met jazzmuzikanten Joe Fonda en Harvey Sorgen deze unieke voorstelling naar Vlaanderen en wel in GC De Wildeman in Herent.

Teksten van W. Shakespeare, Dylan Thomas en Peter Rouffaer.

Vertalingen van de sonnetten: Peter Rouffaer, Stijn Kuppens . (met hulp van Benno Barnard)

Vertaling Dylan Thomas: Benno Barnard

Muziek: geïmproviseerd door Joe Fonda: bas en Harvey Sorgen: drums

Zang en tekst : Peter Rouffaer

Productie: GC De Wildeman Herent

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[za 25 april 2015, 20u30 - Ahtina de Inti Sisa - Wereldpremière]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/780/wereldpremiere/ahtina-de-inti-sisa 780 In Guamote, een kanton boven de 3000 meter hoogte gelegen in het Andesgebergte in Ecuador, bevindt zich het educatief centrum Inti Sisa. Deze woorden betekenen ‘zon’ en ‘bloem’ in het kitchwa, de moedertaal van de Indigenas of de inheemse bevolking in Ecuador.

 

De muziekklas is een van de ateliers die Inti Sisa organiseert. Vooral jongvolwassenen uit de omliggende berggemeenschappen komen om er om gitaar te leren spelen of charango, een ander snaarinstrument, en ook rietblaasinstrumenten zoals de quena, panfluit of de rondador worden aangeleerd.

Dankzij de jarenlange verbondenheid met de drijvende krachten van het centrum, vrijwilligers en bezoekers uit België, komen de ervaren muzikanten van Inti Sisa in Guamote – Ahtina de Inti Sisa / “de kracht van de zonnebloem” – van 22 april tot 12 mei 2015 naar België om hun muziek hier op plaat vast te leggen en vervolgens een reeks optredens te geven.

 

Hun concert in Winksele is echt hun allereesrte concert dat ze buiten hun land geven. Een echte WERELDPREMIERE!

 

Ze komen met een repertorium van traditionele melodieën, ritmes en teksten uit Ecuador en de provincie Chimborazo waar cultuur en traditie goed bewaard zijn. Het is voor allen warm aanbevolen om te komen kijken en luisteren om deze unieke ervaring samen met hen te delen.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 30 april 2015, 17u00 - The Love Compartment / One Man Brawl / ... - Lokale Helden]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/784/lokale-helden/the-love-compartment-one-man-brawl- 784 30 april 2015
Lokale helden in het Wildemanspark


Op de vooravond van de dag van de arbeid kan je lokaal muzikaal talent ontdekken. Tussen 17 en 22u geven 6 lokale groepen het beste van zichzelf. Laat je verrassen en geniet van muziek van eigen bodem vergezeld van een lekker drankje en hapje.

Wat hebben we in petto?

17.15 uur – 17.35 uur
Roselien Verboven
- piano en zang

18 uur – 18.30 uur
Funk’l & Guru
- Het lijkt wel de titel van de nieuwste animatiefilm van Pixar, maar Funk’l & Guru is wel degelijk de bandnaam van 5 enthousiaste (jonge) Leuvense muzikanten. Met invloeden van Rock, Modern Blues, Funk en hier en daar een vleugje jazz proberen ze hun publiek een gevarieerde set voor te schotelen, die aangenaam is om naar te luisteren.Gitaristen Willem en Arnaud kwamen in contact met de impressionante basnoten van Flor, die daarvoor bij Gsus4 speelde. Na het uiteenvallen van de Snowy White Giants vervolledigden zangeres Louise en drummer Lucas het vijftal. In de vooravond van de opname van hun debuutalbum doet de band haar uiterste best om muziekliefhebbend Leuven en omstreken te bekoren.

19 uur – 19.30 uur
One man Brawl
- One Man Brawl (aanvankelijk actief onder de naam The MA 4) is een jonge groep opgericht door Alexander Doucet. Deze gretig grijnzende gitarist ziet zich versterkt door drommelse drummer Stan "The Man" Vranckx, brallende bassist Tim Segers en een toevallige voorbijganger op zang. Zij voorzien u van bluesrock zoals die hoort te zijn: no-nonsense en luid. Met een niet-aflatende stoet aan catchy gitaarpartijen, brommende bassen en drillende drums hoopt de band u, uw grootmoeder en de verwaarloosde kat van de buren definitief te bekeren tot het heilige Distortionisme. Aangezien 3 leden letterenstudent/toekomstig werkloos zijn, doet de groep onder het motto "it's rock or den dop" een aanval op uw zintuigen en empatisch vermogen.

19.45 uur – 20.15 uur
Déja Vu
–De zangers van het gemengd koor Dauwgard zijn opgegroeid met de albums van Crosby, Still, Nash and Young. Vooral met Déjà Vu. Laat dit dan de titel zijn voor een korte set met enkele songs hieruit, aangevuld met covers. Dauwgard wordt voor de gelegenheid versterkt door twee jonge zangeressen: Lieselotte Vereecke en Marie Bogaert. En verder: Bart Vereecke, gitaar, Jasper de Coninck, piano, Pieter Taccoen, basgitaar o.v., Pieter Vereertbrugghen, drum.

20.40 uur – 21.10 uur
Roselien
– Deze klassiek geschoolde pianiste ontdekte het componeren op 12-jarige leeftijd. Ondertussen won ze de Melkrockrally en het jonge wolven concours in 2011. Haar eerste EP en single konden steeds op goede commentaren rekenen. Ze brengt een eigenzinnige sound, met haar stem haalt ze je onderuit en weet ze de luisteraar te prikkelen en uit te dagen.

21.30 uur – 22 uur
The Love compartment Solo
– Tom Van de Goor bracht met zijn band The love compartment in februari 2015 een sprankelend debuutalbum uit, een indie-popplaat for all seasons. Hun nieuwe single ‘Doreen’ kreeg al airplay op Radio 1 en een andere song van hun nieuwe plaat werd ook al geplugd door Radio 2. Op lokale helden brengt hij een akoustische selectie van hun net verschenen debuutplaat. Een mooie afsluiter van de eerste editie van lokale helden!

Zak na deze optredens zeker af naar JH De Molotov voor ons lokaal DJ – talent. Van 22u tot de vroege ochtend zorgen DJ’s Thieme, Mitro, Eulogy, Synik en José T-Room voor de nodige beats.
22u - 23u 00: DJ Thieme
23u - 24u 30: DJ Mitro - genre: electro house, tech house)
24u 30 - 2u : Eulogy - alternatieve hiphop
02u - 03u 30: Synik - dnb met hiphopinvloeden
03u 30 - ... : José T-Room - house, future garage

Praktisch?
Locatie- optredens lokale helden in Wildemanspark, afterparty in JH De Molotov
Parking – fietsenparking in het Wildemanspark, met de auto kan je terecht op de openbare parkings.
Drank – de crew van Wild in’t park zorgt ervoor dat je kan genieten vergezeld van een drankje

Eten – geniet van een (h)eerlijke BBQ met vlees van hoeveslagerij Ten Halve. Voor €15 kan je aanschuiven voor 3 stukken vlees, een heerlijk groentebuffet en een gratis drankje. Kinderen -12j betalen maar €10.
Je kan ‘s avonds gewoon aanschuiven zolang de voorraad strekt. Wil je zeker zijn? Reserveer jouw bbq pakket via www.herent.be/lokalehelden

Lokale Helden ism GC De Wildeman, Cultuurraad Herent en poppunt
meer info en details op www.herent.be/lokalehelden

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 08 mei 2015, 18u30 - Levellers, The Scabs, Urbanus, Regi, Raymond, Jett Rebel, Postmen, Winokio, ... - Wild in't Park]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/782/wild-in-t-park/levellers-the-scabs-urbanus-regi-raymond-jett-rebel-postmen-winokio- 782 Vrijdag 8 mei – Jett Rebel, Postmen & Regi Summer Madness Tour

Jett Rebel, dé revelatie en podiumbeest uit Nederland. Hij speelde daar onder andere alop Pinkpop en Lowlands voor een gigantisch publiek. Hij wordt zelfs al de nieuwe Princegenoemd … Daarna komen de rappers van Postmen terug naar Herent. Na hun succesvolle doortocht op het festival in 2013 konden ze niet aan onze line-up ontbreken. Afsluiten doen we vrijdag in stijl met Regi Summer Madness Tour. Regi komt niet zomaar eenpaar plaatjes draaien: hij brengt een hele liveshow mee met vuurwerk, een vette lichtshow en special effects.

Zaterdag 9 mei – Kapitein Winokio, Antwerp Gipsy Ska, Urbanus, The Scabs

Zaterdag komt Kapitein Winokio in Herent aanmeren, om ook de jonge festivalgangers teverwennen. We voorzien voor de gelegenheid leuke kinderanimatie, chocomelk en anderlekkers! Met het Antwerp Gipsy Ska Orchestra hebben we dé grootse Balkan-partybandvan het land weten te strikken. Hun nagelnieuwe cd krijgt mooie recensies en hunliveshows zijn één brok energie.Urbanus komt met z’n begeleidingsband De Fanfaar al zijn hits brengen.The Scabs hebben geen uitleg nodig. Dé Vlaamse Rolling Stones sluiten met hun nieuweplaat en bijhorende tournee ‘Ways of a Wild Heart’ zaterdag in stijl af.

Zondag 10 mei – Raymond van het Groenewoud & Levellers (uk)

Na de succesvolle doortocht van Clouseau vorig jaar hadden we de smaak te pakken omer een extra dag aan te breien, maar wel op één voorwaarde: het moest de moeite zijn!Met The Levellers hebben we een wereldgroep weten te strikken die met hits als‘Beautiful Day’, ‘One Way’, ‘Liberty Song’, ‘Riverow’ de tent zullen platspelen.Om die dag nog straer te maken, komt Raymond van het Groenewoud de avondaftrappen. Wij zijn alvast WILD-enthousiast!

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[za 23 mei 2015, 20u30 - MANdolinMAN invites - Jan De Smet, Stoomboot & Stefan Bracaval]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/774/jan-de-smet-stoomboot-stefan-bracaval/mandolinman-invites 774 Opnieuw twee dagen na elkaar en ook ditmaal brengen ze drie artiestenmee die garant staan voor authenticiteit en originaliteit. De eerste gastis niemand minder dan Stoomboot, die in het seizoen 2014 doorbrakmet zijn bejubelde debuutalbum. Verder is ooK fluitist Stefan Bracavalopnieuw van de partij. als kers op de taart doet niemand minder dan deonnavolgbare Jan De Smet mee.

 

Als founding father van de Nieuwe Snaar en fan van het eerste uur vanMandolinman staat Jan ongetwijfeld garant voor meerdere hoogtepuntenvan deze avond. Het wordt een unieke en overgetelijke editie,met vier mandolines, een dwarsfluit, twee stemmen én bovenal een karrenvracht aan goede songs.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[zo 24 mei 2015, 20u30 - MANdolinMAN invites - Jan De Smet, Stoomboot & Stefan Bracaval]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/775/jan-de-smet-stoomboot-stefan-bracaval/mandolinman-invites 775 Opnieuw twee dagen na elkaar en ook ditmaal brengen ze drie artiestenmee die garant staan voor authenticiteit en originaliteit. De eerste gastis niemand minder dan Stoomboot, die in het seizoen 2014 doorbrakmet zijn bejubelde debuutalbum. Verder is ooK fluitist Stefan Bracavalopnieuw van de partij. als kers op de taart doet niemand minder dan deonnavolgbare Jan De Smet mee.

 

Als founding father van de Nieuwe Snaar en fan van het eerste uur vanMandolinman staat Jan ongetwijfeld garant voor meerdere hoogtepuntenvan deze avond. Het wordt een unieke en overgetelijke editie,met vier mandolines, een dwarsfluit, twee stemmen én bovenal een karrenvracht aan goede songs.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 29 mei 2015, 20u00 - Fonkelvogel - Sterke vrouwenverhalen]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/786/sterke-vrouwenverhalen/fonkelvogel 786 Drie vertelsters brengen verhalen over sterke vrouwen.
Soms grappig, soms strijdvaardig, dan ontroerend, maar altijd verrassend mooi.
Wat is een sterke vrouw? Misschien moet ze de berg op om haar kracht te zoeken.
Misschien gaat ze schuil achter een groot schild en een zwaard.
Misschien rijdt ze met knalrode lippen te paard door de prairie. En zou het kunnen dat ook een sterke vrouw een man vindt die van haar houdt...?

 

Extra: Als tongstrelende aanloop van de vertelavond
is er in het huis van Mihr mogelijkheid om te
genieten van zonnige gerechten.
Voor de maaltijd graag inschrijven voor 25 mei 2015
via 'evenementen' op www.hethuisvanmihr.be

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[za 06 juni 2015, 20u00 - Voorstelling seizoen 2015-2016 - o.a. muziek van Axl Peleman]]> http://www.gcdewildeman.be/programma/785/o-a-muziek-van-axl-peleman/voorstelling-seizoen-2015-2016 785 Om ons nieuw seizoen extra onder de aandacht te brengen organiseren we speciaal voor u een preview van seizoen 2015-2016.  Dat doen we op zaterdag 6 juni om 20 uur.

Aan de hand van filmpjes, foto’s, recensies, muziek en leuke anekdotes wandelen we samen doorheen komend seizoen zodat u een goed beeld kunt vormen welke voorstelling in uw kraam past en waarom we ze naar Herent halen.  Niemand minder dan ‘Axl Peleman‘ komt de avond muzikaal ondersteunen en het project Lennon ’75 persoonlijk toelichten.  U kunt dus even rustig wegzakken in uw zetel en een mooi mini concertje meepikken.

Daarna heffen we samen het glas en klinken we op het nieuwe cultuurseizoen.

Wie wil kan ook even gaan rondneuzen in de backstage en de rest van het gebouw. We komen graag met u mee voor een woordje uitleg.

Die avond krijgt u ook, als aller eerste, de kraak verse seizoensbrochure mee naar huis.

De effectieve voorverkoop start dan een week later op zaterdag 13 juni.

Aan wat kunt u zich verwachten?

-          Preview en toelichting  van het nieuwe cultuurseizoen

-          Als eerste de nieuwe brochure mee naar huis

-          Een mini-concert van Axl Peleman

-          Een gezellige receptie

-          Kennismaking met medewerkers en bestuur van GC De Wildeman

-          Een rondleiding in de backstage en de rest van het gebouw

-          U kunt tips en ideeën achterlaten voor de komende jaren

Praktisch

-          Zaterdag 6 juni om 20 uur in GC De Wildeman

-          Helemaal gratis maar graag inschrijven via ons ticketsysteem

 

We hopen dat we u die avond mogen ontvangen.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[di 10 maart 2015, 00u00 - EXTRA: Water - familievoorstelling (5+)]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/104/extra-water-familievoorstelling-5- 104 We organiseren in de paasvakantie een leuke familievoorstelling rond WATER.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 30 januari 2015, 00u00 - Soe Nsuki voorprogramma Thomas Smith]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/102/soe-nsuki-voorprogramma-thomas-smith 102 Soe Nsuki

Soe Nsuki is een jonge griet die graag met vanalles bezig is. Ze is opgegroeid in Kalmthout en merkte al snel dat wandelen in de Heide niet voor haar was weggelegd, dus verhuisde ze naar Antwerpen.

Ze heeft als danser meegedaan aan battles in binnen- en buitenland. In 2011 haalde ze de titel van beste bgirl van de Benelux binnen. Datzelfde jaar mocht ze met haar danspartner naar de wereldkampioenschappen Battle of the Year in Montpellier. Nu danst ze nog steeds, maar geeft ze ook breakdance aan meisjes in Soe’s Bgirl Studio. Als ze niet aan het breakdancen is, draait ze graag platen op feestjes en sinds een dik jaar (?) staat ze ook graag op een podium om van comedy te doen. Ze stond in de finale van de Culture Comedy Award, dé stand-up comedy wedstrijd van de Benelux. En ze toert momenteel ook met het Get Up Stand Up gezelschap.

Als je naar Soe komt kijken, moet je dus ofwel klappen, lachen of dansen! Misschien wel alles tegelijk!

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 30 januari 2015, 00u00 - Extra: Peter Rouffaer - River of Life]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/103/extra-peter-rouffaer-river-of-life 103  Een jazzvoorstelling rond 12 sonnetten  van William Shakespeare

 12 sonnetten van W. Shakespeare vormen de rode draad van een improvisatievoorstelling over het leven van een man: zijn hoop, zijn verwachtingen, zijn teleurstellingen, zijn liefdes, zijn pijn, zijn angsten, zijn verwezenlijkingen en zijn dood.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 21 augustus 2014, 00u00 - Datumwijziging: Patrick Riguelle & John Terra]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/101/datumwijziging-patrick-riguelle-john-terra 101 Het concert van patrick Riguelle en Johan Terra zal op donderdag 8 januari doorgaan i.p.v. 10 januari 2015.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[di 19 augustus 2014, 00u00 - Nieuwe e-tickets! Nu 4 tickets per blad]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/100/nieuwe-e-tickets-nu-4-tickets-per-blad 100 Vanaf dit seizoen kunt u 4 tickets (voor verschillende voorstellingen) per blad afprinten.  U moet dan enkel het juiste strookje meepakken naar de voorstelling. Bij u reservatie kunt u aanduiden als u 4 e-tickets per pagina wenst.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 03 juli 2014, 00u00 - Seizoensbrochure downloaden]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/99/seizoensbrochure-downloaden 99 Seizoensbrochure is bij de drukker. U kunt wel al een digitaal exemplaar downloaden!

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[wo 18 juni 2014, 00u00 - Start online ticketverkoop]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/48/start-online-ticketverkoop 48 Op zaterdag 23 augustus, vanaf 10 uur,

start de onlinevoorverkoop via onze nieuwe onlinemodule voor de Wildemanspas, de abonnementsformule van GC De Wildeman.

Voor elke persoon in het abonnement moet u minstens 4 verschillende voorstellingen reserveren, met een maximum van 3 tickets voor eenzelfde voorstelling. Let wel, deze 2 personen moeten aan de abonnementsvoorwaarden voldoen en moeten dus dezelfde 4 of meer voorstellingen reserveren.

Op dinsdag 26 augustus, vanaf 9 uur,

start de onlineverkoop van losse tickets. Na een correcte reservatie krijgt u een overzicht van de bestelde tickets en de betalingsmogelijkheden. Na de betaling van uw reservatie ontvangt u in uw mailbox de gereserveerde tickets. Die print u af en brengt u mee naar de voorstelling. Op elk e-ticket staat een unieke barcode. Bij het binnenkomen wordt die code gescand. Binnen het nieuwe systeem kunt u beschikbare plaatsen selecteren. Het nummer van een zitje staat op uw ticket.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[wo 18 juni 2014, 00u00 - Update adressenbestand]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/98/update-adressenbestand 98 Na 16 seizoenen zijn we bezig met een update van ons adressenbestand. Al de mensen die een brochure ontvangen en de laatste 3 seizoen (onder dezelfde naam als de geadresseerde) geen tickets hebben gekocht, krijgen een brief met de vraag of ze nog een brochure wensen.

Wenst u graag een brochure? Vul dan hier uw gegevens in.

 

Uiteraard vindt u op de website ook al de informatie (én meer!) over de programmatie.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 18 april 2014, 00u00 - Parking tijdens de Kermis?]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/97/parking-tijdens-de-kermis- 97 Gezien de kermis rond GC De Wildeman staat vindt u op dit plannetje alternatieve parkeerplaatsen

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 21 maart 2014, 00u00 - Concert 'Le Boeuf sur le toit' afgelast]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/96/concert-le-boeuf-sur-le-toit-afgelast 96 Het concert van 11 april 'Le Boeuf sur le toit' is afgelast wegens ziekte van de muzikante.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[ma 03 maart 2014, 00u00 - Wild in't Park 2014]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/95/wild-in-t-park-2014 95 De zevende editie van Wild in't Park zal knallen! Op de affiche niemand minder dan o.a. Zornik, Gorki, Les Truttes, CpeX, Willow en Clouseau.

Al de info en meer op www.wildintpark.be  

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[wo 05 februari 2014, 00u00 - De Nieuwe Wildernis]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/94/de-nieuwe-wildernis 94 Op donderdag 20 maart organiseren we samen met Natuurpunt de film: De Nieuwe Wildernis.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[wo 11 december 2013, 00u00 - Clouseau op 11 mei in Wildemanspark]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/93/clouseau-op-11-mei-in-wildemanspark 93 kom alles te weten via www.wipapart.be 

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[di 01 oktober 2013, 00u00 - Nieuwe datum Matt Schofield]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/91/nieuwe-datum-matt-schofield 91 Door weiziging in de tournee van Matt Schofield gaat het concert in Herent door op woensdag 6 november ipv 13 november.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 19 september 2013, 00u00 - Bart Peeters is special guest van Tom Vanstiphout]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/90/bart-peeters-is-special-guest-van-tom-vanstiphout 90 Niemand minder dan BART PEETERS komt tijdens de première van Tom zijn nieuwe theatertour een paar nummer meespelen....

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[di 10 september 2013, 00u00 - Acteur Jan Van Looveren is toegevoegd aan de line-up van de Grungblavers]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/89/acteur-jan-van-looveren-is-toegevoegd-aan-de-line-up-van-de-grungblavers 89 Naast Erik Goossens, Dirk Cassiers, Guillaume Van der Stighelen, Jean Bosco Safari, Luc Caals, Ludovic, Marc Fransen, Johny Voners en Boogie Boy zal ook Jan Van Looveren komen meezingen in De Wildeman!

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[ma 26 augustus 2013, 00u00 - Morgen start verkoop van losse tickets]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/88/morgen-start-verkoop-van-losse-tickets 88 Morgen start de verkoop van de losse tickets. Via www.gcdewildeman.be (9 uur) kan je makkelijk kaarten bestellen voor een individuele voorstelling en voor zoveel mensen als je wil :)

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[za 24 augustus 2013, 00u00 - Start voorverkoop]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/87/start-voorverkoop 87 De verkoop van Wildemanspassen is vlot verlopen. U kunt nog t.e.m. maandag uw abonnement samenstellen. Dinsdag starten we met de verkoop van losse tickets.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 05 juli 2013, 00u00 - Wildemanspas kan voor 3 personen!]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/86/wildemanspas-kan-voor-3-personen- 86 Wie voor volgend seizoen een Wildemanspas wil bestellen kan dat voor 3 personen i.p.v. 2 personen. Let wel: deze drie personen moeten elk naar 4 voorstellingen komen.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[wo 03 juli 2013, 00u00 - Download nu de nieuwe seizoensbrochure]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/85/download-nu-de-nieuwe-seizoensbrochure 85 De seizoensbrochure is bijna in druk maar download nu alvast de digitale versie.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 16 mei 2013, 00u00 - Della Bosiers & Ben van der Linden komen zieke Dimitri Van Toren vervangen]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/83/della-bosiers-ben-van-der-linden-komen-zieke-dimitri-van-toren-vervangen 83 Het concert van Bart Herman en Dimitri Van Toren van vrijdag 24 mei zal doorgaan met Della Bosiers. Ze zal Dimitri, die wegens ziekte niet kan optreden, vervangen.  Bart Herman komt uiteraard wel nog naar De Wildeman.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[di 12 februari 2013, 00u00 - The Julliet Letters afgelast wegens ziekte]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/82/the-julliet-letters-afgelast-wegens-ziekte 82  

Wegens ziekte van een artiest moeten we de voorstelling van morgen, 'The Julliet Letters' met Gène Bervoets & Amaryllis, aflassen. 

We kunnen de voorstelling niet naar een andere datum verzetten dus betalen we uw tickets uiteraard terug.

Gelieve uw ordernummer en rekeningnummer door te mailen naar wildeman@herent.be

Excuses voor het ongemak

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[ma 10 december 2012, 00u00 - Concert van SIOEN verzet naar 26 januari 2013]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/81/concert-van-sioen-verzet-naar-26-januari-2013 81 Slecht nieuws voor de fans van SIOEN. Het concert van aanstaande zaterdag, 15 december, zal niet doorgaan wegens ziekte.  Samen met het management hebben we een nieuwe datum gezocht en gevonden!  Op zaterdag 26 januari komt hij (gezond en wel) naar Gc De Wildeman.


Mensen die een ticket hebben en niet vrij zijn op 26/01 krijgen hun ticket terugbetaald.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[di 04 december 2012, 00u00 - Extra: zes tickets voor uitverkochte concert van FRANK BOEIJEN]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/80/extra-zes-tickets-voor-uitverkochte-concert-van-frank-boeijen 80 Er zijn nog 6 tickets vrijgekomen voor het concert van Frank Boeijen op 7 december in GC De Wildeman.  Een ticket kan je best online bestellen.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[ma 26 november 2012, 00u00 - Start verkoop Wereldfilms]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/79/start-verkoop-wereldfilms 79 Vanaf vandaag kunt u tickets kopen voor de wereldfilms in februari 2013.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[wo 24 oktober 2012, 00u00 - Extra: drie tickets Marleen Merckx]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/78/extra-drie-tickets-marleen-merckx 78 Er zijn drie kaarten vrijgekomen voor de uitverkochte voorstelling 'leven in een krabbenmand' met Marleen Merckx....

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[di 23 oktober 2012, 00u00 - Extra voorstelling voor Cirq'ulation Locale]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/77/extra-voorstelling-voor-cirq-ulation-locale 77 Omdat de voorstelling van 14 uur bijna is uitverkocht organiseren we om 16 uur nog een voorstelling van Cirq'ulation Locale.  Echt de moeite om deze supervisuele voorstelling vol stunts en acrobatie te komen bewonderen met de hele familie!

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[ma 15 oktober 2012, 00u00 - Recensie Hans Theessink @ CC Leopoldsburg 10/10/12]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/76/recensie-hans-theessink-cc-leopoldsburg-10-10-12 76 Woensdagavond gaf Nederlander Hans Theessink, thans geworteld in Wenen, een soloconcert genre ‘blues Delta Time’ met alleen het gezelschap van drie gitaren, mondharmonica en voetritmes. Daar hij geen beroep kon doen op backing koortjes, de harmonieën van de Insingizi uit Zimbabwe, op muzikant Terry Evans of andere Gospelzingende vrienden bedeelde hij die rol aan het publiek dat telkenmale spontaan op Hans' uitnodiging inging om mee te zingen zoals bij ‘Let Me Ride On The Slow Train’, een voor hem meergelaagde song. Een cultuurcentrum is ideaal om de interactie tussen zanger/gitarist en de toeschouwers te laten open bloeien. Het publiek leek ook grotendeels bekend met de songschat van de songwriter die uit meer dan twintig albums kan putten. In 2008 vierde hij nog zijn zestigste verjaardag, maar zijn carrière begon al zeer vroeg als teenager in het plaatsje Enschede.

Een concert van Hans Theessink bijwonen is als hem vergezellen op een dwarsdoorsnede van zijn verleden, begonnen toen hij zijn eerste plaat met eigen geld kocht en deze ceremonieel uitpakte. Daarna leerde hij zichzelf gitaar spelen. Geen video, cassettes of instructieboeken konden hem destijds wegwijs maken, maar Big Bill Broonzy werd zijn grote held en rolmodel waaraan hij zich spiegelde. Hans vertelde over de belangrijke ontmoetingen tijdens zijn reizen doorheen Europa, Scandinavië en Amerika en hield afwisselend halt in Mississippi, op de trappen van de Kathedraal in Salzburg, op een bluescruise van Florida naar de Bahama’s, in een vliegtuig op weg naar een begrafenis en in een museum waarin Broonzy’s gitaar werd tentoon gesteld. Ook zijn verjaardagsfeest met een rits bekende muzikanten als gasten maakte hij aanschouwelijk. Met zijn voetritmes leek hij als een aandrijvend wiel het traject aan te geven voor de cadans van zijn nimmer eindigde verkenningsreis doorheen het land van de blues, waarin figuren als Blind Willie McTell, Leadbelly en Mississippi John Hurt bij hem hun mark achter lieten. Diens laatste ‘Pay Day’ met slidegitaar was een van de hoogtepunten.


Het mooiste was nog hoe hij de blueshelden, banjospelers of andere kleurrijke figuren uit het verleden opnieuw gestalte gaf aan de hand van zowel een typerende beschrijving als hun songs. Zo bracht hij zowel James ‘Son’ Thomas, bluesman en grafdelver, met zijn angstaanjagende sculpturen opnieuw tot leven als veteraan Rufus Thomas met zijn excentrieke outfit. Ook Derroll Adams, wiens begrafenis hij bijwoonde, kreeg hulde. Hij vertolkte van hem het ontroerende ‘Freight Train Blues’, een ander hoogtepunt. Als fictieve diaplaatjes herrezen alle legendarische figuren via zijn anekdotische verhalen, vaak met humor gelardeerd. Zo situeerde de troubadour telkens de song in een historisch perspectief. Hij linkte ‘Wayfaring Stranger’ aan een ontmoeting met het koppel Johnny Cash en June Carter met wie hij dezelfde kleedkamer deelde. ‘St. James Infirmary’, door zowel Engelsen als Schotten als het hunne geclaimd, vertolkte hij improviserend urenlang tijdens een cruiseoptreden. Bij ‘Build Myself A Home’ refereerde hij naar Terry Evans waarmee hij twee albums opnam. Maar hij wijdde ook een gedachte aan muzikale vrienden die heengingen zoals Charles Brown - met wie hij ‘Love Sweet Love’ zong - en banjospeler Barney McKenna, de laatste overgebleven ‘Dubliner’ die drie jaar geleden nog op zijn verjaardagsfeest was.


Maar Theessink is in de eerste plaats een virtuoos gitarist en een zanger die met zijn warme diepe stem de Delta blues nieuw leven inblaast. Hij zette in met ‘Key To The Highway’ van zijn held Big Bill Broonzy om veel later in de bis af te sluiten met Rufus Thomas’ ‘Walking The Dog’. Bij zijn gevarieerd gitaarspel bleef het telkens muisstil. Als je bedenkt dat hij alles op zijn eentje moest uitproberen dan besef je pas welk meesterschap hij zich eigen maakte. Ook wat inspiratie betreft laaft hij zich aan bronnen die blijkbaar nooit opdrogen. De bluesthema’s kunnen van overal komen aanwaaien zoals ‘Johnny & The Devil’ tijdens een Midzomernacht of het thema van het Middeleeuws mysteriespel ‘Elckerlyc’, de man die met enkele gezellen zijn laatste reis aanvatte, waarna Hans zeer toepasselijk Tom Waits’ ‘Way Down In The Hole’ inzette. Zoals de zanger/gitarist het zelf uitdrukte: het gaat om de beat, de hartslag, de pols, de pulsering en de groove en uiteraard ook de soul van een bluesman. En ook dat hij een enkele keer op Broonzy’s gitaar mocht spelen, o.m. in de Green Mill, kleeft nog aan zijn vingers en ziel.

‘… You can have my soul if you give me your guitar

Make her laugh, make her mourn and weep…’

bron: www.rootstime.be

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[ma 08 oktober 2012, 00u00 - Nog kaarten voor 'Steph Goossens' in Tildonk]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/75/nog-kaarten-voor-steph-goossens-in-tildonk 75 Voor de voorstelling 'Opgejaagd en Wild' van Steph Goossens zijn er in GC De Wildeman nog maar vier tickets beschikbaar. Op 19 en 20 oktober speelt Steph in zaal de Familia in Tildonk en voor die twee voorstellingen zijn wel nog tickets te verkrijgen.

vrijdag 19-10-2012 om 20 uur (deuren 19.30 uur)
zaterdag 20-10-2012 om 20 uur (deuren om 19.30 uur)
 
Tickets zijn te verkrijgen bij:
Van Kerckhoven Paula, lipsestraat 19, 3150 Tildonk, tel. 016/60.19.61
Hamels Anny, klein Eikeblok 25, 3150 Tildonk,  tel. 016/20.29.94
 
Prijs is 17 euro.
De voorstelling gaat door in zaal “Familia”  kruineikestraat 2  3150 Tildonk.
]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[wo 19 september 2012, 00u00 - 15 extra tickets voor de voorstelling van Marleen Merckx]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/74/15-extra-tickets-voor-de-voorstelling-van-marleen-merckx 74 Voor de voorstelling 'leven in een krabbenmand' die we organiseren i.h.k.v. de dag van de armoede i.s.m. Acw, Welzijnszorg en huis Marant biedden we nog 15 extra tickets te koop aan... Wees er snel bij!

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[ma 27 augustus 2012, 00u00 - Comedy scoort goed!]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/73/comedy-scoort-goed- 73 De voorstellingen van Alex Agnew, Wouter Deprez en Wim Helsen waren al snel uitverkocht.  Wie graag comedy ziet kan nog tickets kopen voor The Line-Up en Jeroen Leenders.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[ma 30 juli 2012, 00u00 - De brochure is op de post]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/72/de-brochure-is-op-de-post 72 Vandaag hebben we de seizoensbrochure op de post gedaan.... loop dus vanaf morgen maar vol spanning richting uw brievenbus!

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 06 juli 2012, 00u00 - De seizoensbrochure is bij de drukker]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/70/de-seizoensbrochure-is-bij-de-drukker 70 We zijn de seizoensbrochure officieel gaan 'droppen' bij de drukker.  We proberen ze zo snel mogelijk op de post te doen.

Wenst u een brochure te ontvagen? Klik dan hier

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 06 juli 2012, 00u00 - Start voorverkoop Wildemanspassen]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/71/start-voorverkoop-wildemanspassen 71 Op zaterdag 25 augustus, vanaf 10 uur, start de onlinevoorverkoop via onze onlinemodule voor de Wildemanspas, de abonnementsformule van GC De Wildeman.


Voor elke persoon in het abonnement moet u minstens 4 verschillende voorstellingen reserveren, met een maximum van 2 tickets voor eenzelfde
voorstelling. Deze 2 personen moeten wel aan de abonnementsvoorwaarden voldoen en moeten dus dezelfde 4 of meer voorstellingen reserveren.


Na een correcte reservatie krijgt u een overzicht van de bestelde tickets en de betalingsmogelijkheden. Na de betaling van uw reservatie ontvangt u in uw mailbox
de gereserveerde tickets. Die print u af en brengt u mee naar de voorstelling. Op elk e-ticket staat een unieke barcode. Bij het binnenkomen wordt deze code
gescand. In het nieuwe systeem kunt u ook vaste plaatsen te reserveren.

Op dinsdag 28 augustus, vanaf 9 uur, start de verkoop van losse tickets.
Losse tickets kunt u zowel online, telefonisch [016 85 30 20] of aan de balie van De Kouter [Spoorwegstraat 6] reserveren. U kunt per persoon zoveel losse tickets
reserveren als u wenst.


Wat is een Wildemanspas?
De Wildemanspas is de eenvoudige abonnementsformule van GC De Wildeman. U kunt de ‘pas’ gratis bestellen vanaf zaterdag 25 augustus, 10 uur, via het onlineticketingsysteem
[zie boven]. Voor de Wildemanspas hanteren we geen aparte prijzen meer. Door een Wildemanspas – vanaf 25 augustus online – te bestellen kunt u
wel al op voorhand voorstellingen reserveren. Elke voorstelling in het abonnement staat in in deze brochure, zoals reeds gezegd, aangeduid met 'wildemanspas'.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[wo 14 maart 2012, 00u00 - Wild in't Park start met de voorverkoop]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/69/wild-in-t-park-start-met-de-voorverkoop 69 Feest: Wild in’t Park mag dit jaar 5 kaarsjes uitblazen en dat doen ze in stijl!

 

Op 4 en 5 mei zal het Wildemanspark weer ‘the place to be’ zijn voor elke muziekliefhebber.

De gezellige locatie, ronkende namen en lokaal talent zijn de ingrediënten voor het eerste festival van de zomer!

Als u digitaal op de hoogte wilt blijven..... surf dan naar www.wildintpark.be en klik door naar onze facebookpagina.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[ma 05 maart 2012, 00u00 - Sam Vloemans in De Laatse Show!]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/68/sam-vloemans-in-de-laatse-show- 68 Vanaf maandag 5 maart tot en met donderdag 8 maart is Sam Vloemans de muzikale weekgast bij Michiel De Vlieger in De Laatste Show.

Daar stelt hij zijn album 'Otrabanda' voor (release eind september 2011) alsook begeleidt hij samen met zijn band de muzikale gasten en zorgt hij voor een eigen bewerking van een Belgische nummer.

Enkele recensies in de media over zijn album :
Digg.be
Het bezit de cool van Miles Davis, maar swingt zoals men dat enkel in Latijns-Amerika kan. Een album dat bijzonder complementair is aan zwoele zomers of broeierige feestjes. Vloemans' muziekuitingen voelen bijzonder authentiek aan, dankzij een modern en gevarieerd geluid en een volstrekt unieke setting.

Jazzmozaïek
Het geheel is een knappe collage van stijlen Smaakvol, swingend, een mengeling van veel
stijlen...knap werk Sam Vloemans is binnenkort ook te gast in het Radio 1 programma 'Muzikantenklap'.

Vloemans werkte in het verleden al samen met onder andere Gabriel Rios, Dez Mona, Pieter Embrechts, Hannelore Bedert, Flip Kowlier en Hautekiet & de Leeuw. Hij componeerde en arrangeerde ook muziek voor beeldend kunstenaar Hans op de Beeck en het klassiek ensemble Houthandel Antwerpen.

www.samvloemans.be]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[ma 20 februari 2012, 00u00 - Jef Neve - Try-out]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/67/jef-neve-try-out 67 Op dinsdag 12 juni komt Jef Neve opnieuw naar De Wildeman met 7 topmuzikanten en een gloednieuw project.  Kom dat zien!

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[ma 13 februari 2012, 00u00 - Start voorverkoop hART]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/66/start-voorverkoop-hart 66 Morgen start om 9 uur de voorverkoop van hART de musical.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[ma 06 februari 2012, 00u00 - Nieuwe datum: Chris Dusauchoit]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/65/nieuwe-datum-chris-dusauchoit 65 Geacht publiek

Vrijdag hebben we door de plotse sneeuwval en in overleg met het management, de voorstelling Wild van Afrika van Chris Dusauchoit geannuleerd.

We hebben zo snel mogelijk iedereen telefonisch proberen in te lichten.  Op vraag van velen hebben we een nieuwe datum gezocht en gevonden!

Op zaterdag 3 maart 2012 om 20 uur kunt u komen kijken en luisteren naar ‘Wild van Afrika’.  De tickets blijven geldig en kunt u dus gewoon meebrengen.

Als de datum niet past, moet u uw coördinaten en uw rekeningnummer doorgeven via wildeman@herent.be en dan betalen we u het ticket terug.   Let wel: die vrijgekomen plaatsen komen direct terug in de verkoop.

Excuses voor het ongemak en tot dan in De Wildeman.

 

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 03 februari 2012, 00u00 - Chris Dusauchoit]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/64/chris-dusauchoit 64 De voorstelling 'Wild van Afrika' kan deze avond niet doorgaan.  Chris Dusauchoit kan wegens de hevige sneeuwval niet tijdig in Herent raken.  We gaan proberen een nieuwe datum te zoeken.  We houden iedereen die een ticket had via mail op de hoogte.  We zijn nu ook iedereen telefonisch aan het contacteren.  Dank voor uw begrip.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[vr 13 januari 2012, 00u00 - Nog een paar tickets Bart Cannaerts beschikbaar!!!]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/63/nog-een-paar-tickets-bart-cannaerts-beschikbaar- 63 Er zijn nog een paar tickets voor Bart Cannaerts beschikbaar! Snel zijn is de boodschap!

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[wo 11 januari 2012, 00u00 - 4 extra tickets try-out KOMMIL FOO]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/61/4-extra-tickets-try-out-kommil-foo 61 Er zijn 4 extra tickets vrijgekomen voor de uitverkochte try-out van KOMMIL FOO in GC De Wildeman.  Wie snel is kan enkel via deze link de tickets kopen.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[do 08 december 2011, 00u00 - Voorverkoop Kinderhoogdag is gestopt]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/59/voorverkoop-kinderhoogdag-is-gestopt 59 De voorverkoop van de polsbandjes is gestopt.  U kunt zich zondag nog aanmelden aan het onthaal (oude bibliotheek, schoolstraat 20) om te polsen of er nog plaatsen beschikbaar zijn.  

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[di 29 november 2011, 00u00 - Philip Catherine wint Klara-Carrièreprijs]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/57/philip-catherine-wint-klara-carriereprijs 57 Deze klasbak kunt u in De Wildeman aan het werk zien op 27 januari 2012.  Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt. Lees het artikel.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[ma 21 november 2011, 00u00 - De cultuurdienst is verhuisd...]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/56/de-cultuurdienst-is-verhuisd- 56 Vandaag is de cultuurdienst verhuisd naar 'De Kouter' aan de het station in Herent.  Voor tickets kunt terecht aan het onthaal, op 016 85 30 20 en uiteraard op deze website.  De voorstellingen gaan wel nog door in GC De Wildeman.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[ma 07 november 2011, 00u00 - Start voorverkoop Kinderhoogdag]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/55/start-voorverkoop-kinderhoogdag 55 Woensdag 9 november (09 uur) start de online voorverkoop (www.gcdewildeman.be) van de Kinderhoogdag.  Deze editie toveren we heel Herent centrum om tot een middeleeuws dorp. Op www.kinderhoogdag.be/herent vindt u de hele programmatie.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000
<![CDATA[di 18 oktober 2011, 00u00 - Extra concert - Steven De Bruyn & Eugene Chadbourne (USA)]]> http://www.gcdewildeman.be/nieuws/54/extra-concert-steven-de-bruyn-eugene-chadbourne-usa- 54 Soms laten we bij het samenstellen van ons programma enkel ons buikgevoel spreken. Over de vraag van Steven De Bruyn (El Fish / The Rhythm Junks) of hij samen met een unieke muzikant naar De Wildeman kon komen hebben we geen minuut getwijfeld.

Kom en laat u samen met ons verrassen door twee topmuzikanten.

]]>
Sat, 30 May 2015 22:18:50 +0000