facebook twitter
a a

Dirk Draulans, Bram Nolf en Luc Devos

Beasty Boyzzz [try-out]

Wist u dat een sprinkhaan in feite een violist is? Dat een hommel niet zou mogen zoemen? Dat een specht een mierennest als farmacie kan gebruiken?
Wist u dat rupsen last kunnen hebben van geluidshinder?


Beseft u dat ook klassieke componisten zo sterk door insecten en andere dieren gefascineerd kunnen zijn dat ze hen als inspiratie voor hun werk gebruiken? Het prachtige pianostuk Sommerfugl (Vlinder) van Edvard Grieg, het fascinerende Le api (De bijen) van Antonio Pasculli: een van de moeilijkste stukken voor hobo ooit geschreven – nogal wat hoboïsten zijn rijp voor de zuurstoffles als ze het einde van de partituur halen.


Hoboïst Bram Nolf van het Belgisch Nationaal Orkest heeft het stuk al een aantal keren overleefd. Voor Luc Devos (de pianist, niet de gelijknamige zanger, maar wel even grappig en gedreven) is Griegs Sommerfugl telkens weer een plezier om te spelen. Samen met Dirk Draulans selecteerden beide muzikanten acht korte klassieke composities die door dieren geïnspireerd zijn. Bioloog Draulans verzorgt de bindteksten, duidt aan wat de componisten zo aantrekkelijk vonden in hun onderwerpen, en geeft in de hem gekende stijl verrassende weetjes mee over het wonderlijke gedrag van de dieren. U zult zelfs leren hoe u efficiënter naar een vervelende vlieg moet meppen.


En als u het één uur lange programma enthousiast uitzit tot op het einde, wordt u uitgeleide gedaan door een klassieke hit: De vlucht van de hommel.


terug naar lijst

prijs

  • kassa: 7 euro
  • voorverkoop: 5 euro

locatie

GC De Wildeman
Schoolstraat 15
3020 Herent