facebook twitter
a a

Bouche B voor Tres Hombres

Orangerie van Hof ter Eycken

zo 24 september 2017, 14u00 zo 24 september 2017, 16u00

Schoon volk voor de opening van een nieuwe Vijfsterrenreeks. We verhuizen deze keer naar de Orangerie van Hof Ter Eycken, beter bekend als het Kasteeltje van Buken, dat omstreeks 1870 werd gebouwd. Vier vrouwen en drie mannen wisselen elkaar af in een concert gedeeltelijk in de serre, gedeeltelijk in de tuin. Ze brengen muziek om vrolijk van te worden. Het vocale vrouwenkwartet Bouche B ontstond in de schoot van het Vlaams Radiokoor. Aan hun moederensemble ontlenen ze gevoel voor tekst en drama, maar ook een diepe liefde voor vier eeuwen muziek in diverse genres.

 

Met Bouche B zoeken ze naar schaalverkleining en intimiteit, koppelen ze hun klassieke kunnen aan speelsheid en avontuur. Bouche B brengt hulde aan de vrouwelijke stem en aan de fragiliteit en de kracht van a capella zingen zonder vangnet.

 

Tres Hombres. De naam zegt genoeg: drie mannen, drie mannen die zingen. En hoe! Ze zijn alle drie klassiek geschoold in verschillende Vlaamse conservatoria en vonden elkaar na lange omzwervingen en vele concerten, opera’s en operettes over de hele wereld. Ook zij zoeken met het trio naar een intiemere setting, dicht bij het publiek. Op hun repertoire ondermeer Napolitaanse canzones, Barbershop Blues, Franse chansons, Habanera’s, Engelse & Ierse traditionals… belcanto, in de ware zin van het woord. Tussen de beide concertjes bieden we u graag een glas aan.


terug naar lijst © Frans Vanhove

prijs

  • voorverkoop: 10 euro
  • kassa: 12 euro

locatie

Hof Ter Eycken
Haachtstraat 119-121
3020 Veltem (Buken)