facebook twitter
a a

Trommelfluit

Wandelconcert

zo 15 oktober 2017, 14u00

Trommelfluit is een groep die een historische muziekvorm levend wil houden: de fijfer- en trommelmuziek. Onze streken vormden in de voorbije eeuwen het decor voor oorlogen en conflicten. Als daar al iets goeds is uit voortgekomen, dan is het een muziekvorm die de toenmalige legers begeleidde naar en op het slagveld. Deze muziek werd, van in de zestiende eeuw tot en met de Napoleontische tijd, gespeeld op trommels en kleine, scherp klinkende dwarsfluiten, fijfers genoemd. Men moest immers qua klankvolume concurreren met het oorlogslawaai. De muziek die Trommelfluit speelt werd teruggevonden in oude handschriften uit de zeventiende en achttiende eeuw.

 

Voor het trommelspel konden de muzikanten gelukkig hun licht opsteken in Wallonië, waar de Belgische trommeltraditie nog levendig
is.

 

En voor Samen op Straat in Winksele trekken de muzikanten hun mooiste kostuum aan dat een kopie is van het Zwitserse regiment de Salis. En wanneer nieuwsgierigen, na verwoede pogingen om de vlag te ontcijferen, weer eens de vraag stellen ‘van waar zijn jullie?’, dan blijven ze het antwoord schuldig. Ze zijn immers van overal, en van alle tijden. Wat hen bindt is muziek van traditionele oorsprong en elkaars gezelschap.


terug naar lijst

prijs

  • gratis: gratis

locatie

Dorpsplein Winksele