Archie Lee Hooker / Low Society

The Memphis Blues Double Bill

Tickets

za. 28/09/2019 | 20u30

Prijzen

Voorverkoop : 15.00 euro
Kassa : 16.00 euro

Locatie


Heb je tickets over, of ben je nog op zoek naar tickets. Neem dan een kijkje in onze ruilbox.

Ruilbox

Heb je nog plaatsen vrij, of zoek je iemand om mee te rijden?

Carpool

Blueszanger Archie Lee Hooker is een volle neef van de legendarische John Lee Hooker en is vele jaren persoonlijk verzorger geweest van de boogieman.

Archie Lee Hooker werd geboren in Mississippi maar vertrok later naar Memphis waar hij in zijn tienerjaren de gospelgroep The Marvelous Five opricht. Door zijn besluit om naar California te verhuizen maakt hij een gigantische stap in zijn carrière. Het zingen van de Blues kwam uiteindelijk tot stand in december van ‘89 toen hij verhuisde naar de boogieman zelf. Zijn oom nam Archie onder zijn hoede en leerde hem alles over de blues. Samen tourden zij jaren over de wereld en deden veel optredens en opnames samen.

Na het overlijden van de Boogieman besluit Archie Lee onder eigennaam verder te gaan en brengt zijn eerste cd “Suicide Blues” uit, niet veel later gevolgd door “New Church Of The Blues”,
waarop de laatste live opname van John Lee Hooker staat. In 1995 tourde Archie voor het eerst door Europa, samen met zijn vriend Carl Wyatt en de Rhythm Kings. Ze namen hun eerste album nog datzelfde jaar op. Tot 2011 heeft Archie Lee Hooker met deze band 5 albums opgenomen, welke wereldwijd met groot enthousiasme werden ontvangen.

Uiteindelijk in 2011, na het zorgvuldig kiezen van de juiste muzikanten, ontstond mijn eigen project. De speciale chemie binnen de band leidde tot de naam “Archie Lee Hooker & The Coast to Coast Blues Band”.