John Blek & The Calicos (trio)

Double Bill

John Blek

Nadat hij in 2018 al genomineerd werd voor beste song op de International Folk Music Awards (voor het nummer Salt in the Water), brak de Ierse singer-songwriter John Blek in 2019 pas echt door.

Dat was te danken aan het bloedmooie album Thistle & Thorn, met gasten als Joan Shelley en Nathan Salsburg Hij won er in eigen land een IMRO-award mee, voor zijn eerste plaats in de Irish Independent charts. Ook in de Benelux werd het album uitstekend onthaald. Volgens OOR “treft John Blek je met iedere noot en met ieder ontroerend akkoordenschema."

Aan inspiratie en productiviteit geen gebrek, want op 7 februari 2020 verscheen zijn volgende plaat al, The Embers, met onder meer een prachtige bijdrage van Mick Flannery. Met The Embers staat Blek ook op de rand van de internationale doorbraak.

John Blek staat bekend om zijn boeiende liveshows vol humor, pathos en zijn gepassioneerde muzikale beleving. Een meesterverteller en een verbluffende fingerpicking-gitarist.

Zijn doortocht vorig seizoen in De Wildeman was zo straf dat we hem direct terug uitgenodigd hebben.

The Calicos

The Calicos, zes jonge gasten uit Antwerpen, overtuigden in het voorjaar van 2018 de jury van Humo's Rock Rally met songs die stevig in de traditie van Wilco, Ryan Adams, The War On Drugs of Jonathan Wilson zijn geworteld, pedalsteel incluis. Waarna de band werd bijgezet in de galerij der groten, naast andere illustere winnaars als Evil Superstars, Whispering Sons of Goose.

Met hun prachtige singel NOVA zijn ze niet van de radio weg te branden.