Red Zebra, One Man Brawl, These Foempz

Herentse Rockavond

We zoeken, samen met de organisatoren, een nieuwe datum omdat zo'n Rock 'n Roll avond zonder een fris pintje toch niet hetzelfde is.

 

Line-up:

19.30 - One Man Brawl 

Drie Leuvenaars die van vette garagerock houden en er zich niet voor schamen om hun songs een zekere meezingbaarheid te schenken zodat het steevast in                                je hersenpan blijft hangen. Oude wijventrucs, maar ze werken wel!" 

 

20.30 - These Foempz!

These Foempz! Genoemd naar de legendarische sneakers voor de kleine man. De kleine man die regelmatig in hun teksten terug komt. Gooi Sonic Youth, The Pixies en Joy Division in een blender, en je hebt er de soundtrack bij. Aanraken momenteel spijtig genoeg verboden.

 

21.45 -  Red Zebra

1978. Met een jaar vertraging waait de punk uit de UK ook naar België over. Het inspireert 4 jongens uit Brugge om The Bungalows op te richten. Om wat meer      serieus   genomen te worden verandert de naam een jaar later in Red Zebra en versieren ze zowaar het voorprogramma van The Cure. Er zullen in de loop der jaren nog supports volgen: The Untertones, UK Subs, The Sound, Killing Joke…In 1980 behalen ze de finale van Humo’s Rock Rally en spelen ze voor het eerst ‘I can’t live in a living room’. De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn voor Red Zebra. Een paar later nemen ze de mini-lp ‘Bastogne’ op, een monument in de Belgische new wave dat ook de aandacht trekt van het Engelse Rough Trade label. Eind de jaren ’80 stopt de groep een eerste keer om dan met wisselend succes weer bijeen te komen en nieuwe platen op te nemen. Eind 2010 lijkt het definitief voorbij wanneer er een breuk komt tussen zanger Peter Slabbynck en de 4 andere groepsleden. De eerste richt EX-RZ op, de anderen groeperen zich onder de naam Elements. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Begin 2017 besluiten de vijf de brokken te lijmen en is het rode beest klaar voor een nieuw avontuur.