Wat zijn we blij om jou en onze artiesten opnieuw te mogen verwelkomen! Dat een bezoek aan GC De Wildeman en Hangar 3020 er voorlopig niet zal uitzien zoals voordien, staat jammer genoeg vast. We passen onze werking daarom steeds aan conform de geldende maatregelen & richtlijnen. Zo strijden we samen tegen corona, maar ook voor cultuur!

Op deze pagina geven we je graag een overzicht van wat we samen met jullie willen ondernemen om een cultuuruitstap steeds zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Tickets

 • Koop je ticket steeds vooraf en zoveel mogelijk online. Voor aanvang van een activiteit worden er ter plaatse voorlopig geen tickets meer verkocht, de ticketbalie blijft gesloten.
 • GC De Wildeman: genummerde plaatsen in de tribune, maar je kiest ze niet zelf: voorlopig is het niet mogelijk om je stoelen zelf te kiezen. Het ticketsysteem zoekt zelf naar de best mogelijke opvulling van onze tribune, rekening houdend met de geldende maatregelen (o.a. social distance en max. capaciteit). In Hangar 3020 werken we met ongenummerde plaatsen. Daar kan je u aanmelden per bubbel.
 • Reserveer per contactbubbel: we weten niet hoe de grootte van de bubbels zal evolueren in de toekomst. Op dit moment (situatie 19/08/20) geldt dat je zeker kan samenzitten met je eigen gezin (mits ze onder ‘hetzelfde dak’ wonen) en daarnaast ook nog een of meerdere bijkomende personen uit je “vaste bubbel van 5” mag toevoegen aan je bestelling. Ons ticketsysteem beschouwt meerdere gereserveerde tickets binnen 1 reservatie daarbij dus automatisch als behorend tot je contacbubbel (deze zitten naast elkaar zonder afstand!) en garandeert daarnaast wel steeds voldoende afstand met toeschouwers van andere bubbels.
 •  Rolstoelgebruikers: gelieve niet online te reserveren, maar contact met ons op te nemen via info@gcdewildeman.be of 016 85 30 20 als je tickets zou willen reserveren. We bekijken dan samen de mogelijkheden.

Richtlijnen bezoekers

 • Kom op tijd: de toegang tot de zaal opent steeds uiterlijk 30 minuten voor aanvang van een voorstelling. Meld je steeds gezamenlijk aan met je volledige 'ticketbubbel' en hou daarbij je tickets al scanklaar (print of e-ticket). Op die manier kunnen we een vlot en veilig traject naar je zitplaats garanderen. 
 • Mondmasker verplicht: het is voor het bijwonen van culturele activiteiten verplicht om van begin tot einde (van betreden tot het verlaten van het gebouw en tijdens de voorstelling zelf) een mondmasker te dragen voor al wie ouder is dan 12 jaar. Draag je masker correct, waarbij zowel neus als mond bedekt zijn.
 • Ontsmet je handen grondig bij aankomst via de aanwezige handspray-dispensers in onze inkomhal.
 • Hou overal min. 1,5 meter afstand van bezoekers die niet tot je bubbel behoren.
 • Respecteer de aangeduide signalisatie: via de nodige vloerpijlen en infoborden zorgen we voor een correcte circulatie en maken we je wegwijs in het gebouw.
 • Je kan je zitplaats niet meer verlaten tot het einde van de voorstelling. Hou daarmee rekening door bv. vooraf nog naar toilet te gaan. 
 • Wees hoffelijk & geduldig en respecteer steeds de richtlijnen van de aanwezige medewerkers.

Algemene corona-richtlijnen

 • Blijf thuis wanneer jij of iemand uit je gezin ziek is: in normale omstandigheden betalen we geen tickets terug. Omdat we nu echter willen aanmoedigen dat mensen met ziektesymptomen thuisblijven, passen we deze regeling tijdelijk aan. Al wie ons uiterlijk een uur voor de voorstelling een seintje geeft, krijgt een waardebon in de plaats.
 • Was je handen regelmatig met water en zeep.
 • Hou minstens 1,5 meter afstand.
 • Hoest of nies in je elleboog.
 • Beperk publieke activiteiten. De GEES raadt aan om voorlopig slechts één publieke activiteit per week bij te wonen, maar de inschatting van het risico maak je zelf.
 • Aandacht voor risicogroepen. Ook personen die deel uitmaken van een risicogroep moeten de afweging om al dan niet deel te nemen zelf maken. Tot de risicogroep behoren personen ouder dan 65 jaar, personen met diabetes, personen met ernstige obesitas, personen met hartziektes, long- of nieraandoeningen en personen met kanker of van wie het immuunsysteem verzwakt is. Overleg desnoods met je huisarts.

Wat zorgt GC De Wildeman extra voor

 • Beperkte capaciteit: om de social distance te kunnen garanderen, beperken we de capaciteit in onze podiumzaal.
 • Ventilatie: de luchtverversingssnelheid van onze zaalventilatie is maximaal verhoogd en buitenlucht wordt maximaal mechanisch aangevoerd tijdens de voorstellingen. Na elke voorstelling wordt de infrastructuur natuurlijk verlucht.
 • Ontsmetten: de infrastructuur wordt min. dagelijks schoongemaakt en ontsmet waar nodig. Voor en na elke voorstelling worden ook minstens alle gladde contactoppervlakten (stoel -en trapleuningen, deurklinken,...) ontsmet.
 • Uitgewerkt circulatieplan: het aangeduide circulatieplan zorgt ervoor dat bezoekers elkaar zo weinig mogelijk moeten kruisen.
 • Maatregelen en protocollen worden op de voet opgevolgd: uiteraard volgen we de evolutie van de coronacrisis op de voet en stellen we onze maatregelen waar nodig bij. We doen hiervoor ook steeds beroep op de protocollen die voor onze sector worden uitgewerkt.
 • Investeren in artiesten en publiek: in volle coronacrisis lag een volledig cultuurprogramma 2020-2021 klaar. Omwille van de maatregelen vielen veel producties alsnog weg (door annulatie vanuit de artiesten en gezelschappen zelf of omdat ze financieel onze draagkracht overstegen). Dankzij extra financiële inspanningen van het gemeentebestuur kunnen we echter toch nog een mooi 'coronaproof' aanbod aanbieden. Zo trachten we zowel artiesten & crew als publiek te ondersteunen in deze vreemde tijden.

Heb je nog extra vragen?

Zit je nog met extra vragen rond deze bezoekersrichtlijnen, mag je ons steeds contacteren via info@gcdewidleman.be of tel. 016 85 30 20