GREG COHEN & ELEONORA STRINO

Jazz

Tickets

wo. 10/10/2018 | 20u00

Locatie

CC Het Gasthuis
Gasthuisstraat 22
2300 Aarschot
België


De in Berlijn wonende Amerikaanse contrabassist speelde jaren aan de zijde van Tom Waits en vele anderen. Zijn samenwerkingen zijn uiteenlopend, om er maar enkele op te noemen: hij stond op de scène met John Zorn, Tom Waits, Woody Allen, Elvis Costello, David Byrne … Hij werkte mee aan albums van Norah Jones, Fiona Apple, Bob Dylan, Lou Reed, Antony and the Johnsons … Greg stond ook al een paar keer op de affiche van Jazz Middelheim en ook op het jazzfestival in Gent en behoort volgens vele jazzkenners tot de top van de nog levende jazz contrabassisten. 

Eleonora Strino is een jonge jazz gitariste uit Napels. Ze studeerde af aan het Conservatorium van Napels en Amsterdam. Daarna schuimde ze de Italiaanse jazzscene af, vaak aan de zijde van gerenomeerde jazzmuzikanten uit binnen- en buitenland. Greg zag haar op een festival optreden en was gefascineerd door haar gitaarspel.  Greg en Eleonora namen samen de cd “Si,Cy” op. Dit album is een ode aan de Amerikaanse componist Cy Coleman, bekend van nummers als Wichcraft en The best is yet to come .

CULTUURBUUR : Cultureel lekkers in de Hagelandse cultuurhuizen
Cultuurbuur is een samenwerking tussen CC De Kruisboog Tienen, CC Het Gasthuis Aarschot, GC de Wildeman Herent, CC Diest en 30CC.