25 jaar

DAAU

Tickets

do. 09/11/2017 | 20u30

Prijzen

Voorverkoop : 14.00 euro

Locatie


In 2017 bestaat het Antwerpse DAAU - ook bekend als Die Anarchistische Abendunterhaltung - 25 jaar. Om dat te vieren brengt de band een origineel retrospectief album uit. Curator is Rudy Trouvé, de éminence grise van de Antwerpse rock-scène. Hij maakt een eigenzinnige selectie uit het beste uit 25 jaar muziekmaken. Vervolgens kruipt hij in de rol van producer en neemt de muziek opnieuw op met de band, mèt gastrollen voor de oorspronkelijke leden Buni en Simon Lenski. Sinds 1992 verbaast Die Anarchistische Abendunterhaltung (DAAU) de internationale muziekscene met hun muzikale vaardigheid, inventiviteit, aanstekelijke dynamiek en onnavolgbare muziek; vier piepjonge snaken brengen een nieuw soort ‘klassiek’, uitgevoerd met een ongewone combinatie van oude instrumenten (viool, cello, klarinet, accordeon) en de ongenaakbare attitude van een punkband.

 

Sinds haar debuut staat DAAU op talloze podia van grote festivals in heel West-Europa, van Roskilde over Montreux Jazz tot Sziget. De band doet een eindeloze reeks concertzalen en clubs aan in binnen- en buitenland. DAAU ontroert, verontrust en zoekt het avontuur op.

Invloeden uit de hedendaagse en klassieke muziek en boven alles een grote emotionele zeggingskracht typeren de unieke sound van dit bijzonder ensemble.