Aardvork Henry - muziek en magische werelden van H. Purcell

3de graad

Tickets

ma. 28/03/2022 | 13u30
di. 29/03/2022 | 10u30
di. 29/03/2022 | 13u30

Locatie


Kijk daar: uit een kist rijst krakend een bevroren geest. Bibberend en klagend zingt hij: 'Laat mij alstublieft toch slapen'. Of daar: op een rots staat een prinses. Dido is haar naam. Ze zingt smekend tot haar geliefde: 'Blijf toch, prins, blijf toch bij mij!' En daar: zeemeerminnen lokken de arme koning Arthur in de val. En hier: een storm op een eiland. Daar: Keizer Diocles op zwijnenjacht, ginder: een groot feest in het bos, de vuren laaien metershoog op!

Kleine Henry droomt zijn magische werelden bij elkaar van onder zijn dikke deken in zijn kamertje in Zuid-London. En hij tovert er nootjes bij. Buiten: de motregen, de modder, het vuil. Binnen, onder zijn deken: prachtige noten voor de eeuwigheid. Hij schildert de woorden met muziek. Uit zijn deken duiken magische figuren en landschappen op, letterlijk én figuurlijk. Dromen komen tot leven. Het avontuur kan beginnen. Henry gaat op reis.

Na leven en werk van Franz Schubert in de voorstelling ‘Franzerl’, verkennen pianiste Elisabeth De Loore, zanger-acteur Pieter De Praetere en regisseur Koen Boesman nu de vele magische werelden van één van de grootste componisten van Groot-Brittanië: Henry Purcell.  Dit geweldig team wordt versterkt door Noémie Schellens (stadssopraan van Leuven). Ze brengen de prachtige muziek tot leven en nemen de kinderen mee in het leven, het werk en de wonderbaarlijke verhalen van de componist. Zo ontdekken ze de vertelkracht van muziek en worden ze op een toegankelijke en meeslepende manier mee genomen in de unieke wereld van de klassieke muziek.


Speelduur: 60 minuten


CREDITS

Zang & Spel: Pieter De Praetere & Noémie Schellens
Piani & Spel: Elisabeth De Loore
Tekst & Regie: Koen Boesman
Vormgeving: Jana Roos
Dramaturgie: Peter Spaepen

Coproductie HET LAB - Hasselt 

Met ondersteuning van Vlaanderen, Stad Gent, GC 't Groenendal, CC De Brouckère