Alma de Lágrimas

Viaje al Sur

Alma de Lágrimas stelt zijn nieuwe cd “Viaje al Sur” voor.

Vuurwerk tussen twee Flamenco gitaren, een waterval van klanken en ritmes op percussie, innemende vertolkingen van zang en poëzie en uiteraard de contrabas en strijkstok met melodieën die steeds reiken tot de ziel van de traan « Alma de Lágrimas ». Speciaal voor dit concert nemen ze het strijkkwartet mee dat je kan horen op de cd.

Alma de Lágrimas is het collectief opgericht door flamenco gitarist Wim Cops en contrabassist Ruben Appermont. Met zuiderse muziek als medium brengen zij eigen werk en zorgen voor pakkende concerten. Door Wim zijn Flamenco achtergrond en Ruben zijn Klassieke scholing te combineren met ervaringen in Jazz, Tango en Zuid-Amerikaanse sferen, ontstaat er een organische mix van deze stijlen. 

Alma de Lágrimas is hét zuiderse muziekensemble. Ontdek “Viaje al Sur” met topmuzikanten voor een stevig en subtiel concert dat gegarandeerd een onuitwisbare indruk nalaat. 

Credits: Alma de Lágrimas Ensemble 

Wim Cops: flamencogitaar
Ruben Appermont: contrabas
Elise De Vliegher: zang, Phillip Bruffaerts: flamencogitaar, Bert Peyffers: percussie, Gudrun Vercampt: viool, Bert Van Laethem: viool, Xavier Timmermans: Altviool, Anthony Gröger: cello.                                                                                         
Wim Cops en Ruben Appermont: muziek, teksten en composities