Along comes Mary - livestream

1985 exposed

Tickets

do. 26/09/2019 | 14u00

Prijzen

Inkom : 0.00 euro

Locatie

WZC Betlehem
Wilselsesteenweg 70
3020 Herent
België


De Belgische regering besloot in 1958 een wereldtentoonstelling te organiseren in de Heizel. Deze tentoonstelling stond volledig in het teken van het geloof in vrijheid en vooruitgang, dat zo kenmerkend was voor de jaren vijftig en zestig. Meer dan 42 miljoen mensen bezochten de wereldtentoonstelling, die door koning Boudewijn werd geopend met een oproep tot vrede en sociale en economische vooruitgang.

Een massaal publiek dat stomverbaasd was over dingen die we vandaag als vanzelfsprekend beschouwen. Dwarrelend door de verschillende paviljoenen, starend naar wat men modern en vooruitstrevend noemde en bezorgd over de futuristische bouwstijlen waarvan men dacht dat de voorovergebogen gevels het mogelijk niet zouden trekken.
Inderdaad … het is alweer 60 jaar geleden.
Meer dan voldoende redenen om de herinnering aan dit wereldevent van onder het stof te halen.
Weet u nog dat er Expo-brood bestond? En Expo-ijs?
En dat er zelfs een Côte - d’ Or paviljoen was?
En kent u de beroemde Expo-ster nog?
En mogelijk weet u ook nog welke muziek ons toen beroerde?
Mary en haar muzikanten hebben het alvast voor u opgezocht en brengen de muziek van toen weer helemaal tot leven doorheen deze fijne muzikale ode aan Expo 58.
Op een manier zoals alleen Along Comes Mary dat kan.

Dit concert wordt vanuit Hamme gelivestreamd naar Vlaamse Woonzorgcentra, waaronder WZC Betlehem in Herent.  Daar beleven bewoners het live via groot scherm.

Credits
Zang: Marijke Hulsmans  | Guitar & keyboards: Fabio Canini | Contrabas: Rob Vanspauwen | Saxofoon & klarinet: Daniel Daemen | Hammond, trompet & drums: Daniel Vanderhoydonks | Foto: Marijke Hulsman

 

www.alongcomesmary.com