Belpop Bonanza Tura Special

Jan Delvaux & Dj Bobby Ewing

Tickets

za. 15/01/2022 | 19u00
za. 15/01/2022 | 21u15

Locatie


//update//
Deze voorstelling is al meermaals verplaatst door corona. Omwille van de onzekerheid de voorbije periode, het wel dan niet open blijven en door de huidige situatie en maatregelen zitten we boven het toegelaten aantal van 200 personen. We willen deze voorstelling niet nog eens verplaatsen of helemaal annuleren en willen dat jullie hier eindelijk allemaal ten volle van kunnen genieten.

Daarom voorzien we twee voorstellingen, één om 19 uur en de volgende gaat van start om 21u15.


Een theater special over ‘all things Tura’

Will Tura wordt 80. De heren van Belpop Bonanza eren de keizer van het lichte lied met een special. Met daarin: heel veel muziek, geweldige verhalen en facetten van de Vlaamse grootmeester die onderbelicht zijn gebleven. Met de goedkeurende stempel van… Will Tura. 

Will Tura (geboren Arthur Blanckaert) is de Eddy Merckx van de populaire muziek. Iedereen in Vlaanderen kent hem, iedereen vindt hem sympathiek. Niemand heeft immers zo lang en zonder onderbreking aan de top gestaan. Vier of vijf generaties op rij al ondertussen.

Tura wordt 80 in 2020. Dat schreeuwt om een retrospectieve. Waarvoor Jan Delvaux en Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing) van Belpop Bonanza graag tekenen. Zij zijn ondertussen al enkele jaren – en met stijgend succes – de terreinexperten op het vlak van Belgische popmuziek.

Koning Arthur heeft hen altijd nauw aan het hart gelegen. Het duo roemt de keizer van het lichte lied om zijn vakmanschap, om zijn onwaarschijnlijke catalogus en om de geweldige verhalen die hem omringen. De mannen van Daft Punk zeggen bijvoorbeeld ‘oncle Arthur’ tegen Will. En het is Tura die eertijds de talenten van Raymond van het Groenewoud en van Johan Verminnen heeft gespot. 

Is alles dan ondertussen al niet gezegd en geschreven over Tura? Het is slechts schijn. En vooral: dan kent u Delvaux en Dewit nog niet. Materiaal in overvloed dat het aansnijden verdient. Wat zijn de grootste hits van Tura in Frankrijk en Duitland? Hoe klinkt hij in het Hongaars? Wie heeft meer dan 50 jaar in zijn orkest gespeeld, en waarom? En hoeveel liedjes heeft hij in stock voor Moederdag?

Na de musical, de boeken, de televisiedocumentaires en de tribute albums is er nu – eindelijk – de theatershow. Het wordt een spetterende avond over all things Tura. Voor de fan, voor de verre liefhebber en voor iedereen die wil weten waarom Tura zo essentieel is. Met de goedkeurende stempel van Will zelve.


Er is iemand die meer over mij weet dan ikzelf.

 – Will Tura

Belpop Bonanza is een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin. Het Nieuwsblad ★★★★

Het plezier van het weetjes spuien spat van het podium.

De Standaard ★★★★

Een zeldzame combinatie van kwaliteit en humor.

Een toeschouwer