Ben Caplan (Canada)

Support act | Michael Feuerstack

Met support act Michael Feuerstack

De Canadese songwriter Ben Caplan is terug op tournee in de Lage Landen! De zanger, die vaak wordt vergeleken met legendes als Tom Waits en Leonard Cohen, bracht tijdens de pandemie twee albums uit. In 2021 bracht hij een soloalbum uit genaamd Recollection, en eind 2022 bracht hij Old News uit, een samenwerking met songwriter Terra Spencer. Nu is hij weer onderweg doorheen België en Nederland en deelt hij zijn favoriete nummers uit zijn brede catalogus met nummers, samen met gloednieuwe muziek die hij voor het eerst live zal delen.

De nummers van Ben Caplan schipperen tussen rustige introspectie en uitbundige emoties. Hij put vaak uit zijn joodse afkomst en uit klezmer- en jazzinvloeden die hij moeiteloos verwerkt met zijn eigen persoonlijke historie. Zijn rauwe stem doet denken aan Tom Waits, zijn verhalen aan Ry Cooder. Verrassend en mooi, triest en tegelijk opzwepend.

Support act - Michael Feuerstack (indie-rock)

Michael Feuerstack is een songwriter, muzikant en producer gevestigd in Montréal, QC. In zijn bijna drie decennia lange aanwezigheid in de muziekwereld heeft hij een stortvloed aan platen geschreven, samengewerkt met talloze internationaal bekende talenten en indruk gemaakt op degenen die zijn werk tegenkomen met zijn nieuwsgierigheid, muzikaliteit en behendigheid in alle genres. De solocarrière van Feuerstack (voorheen onder de naam Snailhouse) omvat een verzameling nummers die tegelijkertijd troosten en confronteren. In zowel de teksten als de muziek gaat Feuerstack naadloos over van traditioneel naar experimenteel, wat blijk geeft van een bereidheid om zich bezig te houden met zowel hedendaagse als traditionele vormen.