Busker festival

Bluegrass, Americana, Folk

Tickets

vr. 30/09/2022 | 20u30

Prijzen

Inkom : 12.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 2.50 euro

Locatie


Muzikale wandeling doorheen GC De Wildeman
I.s.m. Rootstown

Rootstown en GC De Wildeman stellen met veel trots de 2de editie van BUSKERfestival Herent voor. Deze muzikale wandeling trekt doorheen jullie geliefde cultuurcentrum.

In kleine groepen trekken jullie op ontdekking doorheen het gemeenschapscentrum. Bij elke tussenstop staat er een muzikant of groep uit de Rootstown-stal klaar om de deelnemers te beroeren met 100% akoestische liedjes.

Artiesten: RUTH. (B), Mirco Gasparrini solo (B), David Newbould (USA) en Yonder Boys (int)

Mirco Gasparrini (B)
Dit is het verhaal van een jonge man die besluit zijn droom te realiseren. Amerikaanse muziekliefhebber sinds lange tijd, Mirco Gasparrini, is gepassioneerd door de 'Denver Sound', een muziekstijl die typerend is voor de hoofdstad van Colorado. Om zij n droom te realiseren ging degene die we ook kennen als zanger en gitarist van Blue Velvet naar zijn idool Slim Cessna om 'A Wolf and A Lamb' op te nemen, het eerste album van zijn project Everyone is Guilty.


RUTH. (B)
Intieme akoestische indiepop/singersongwriter Ruth. begon als jong kind gitaar te spelen. Geïnspireerd door verschillende indiepopartiesten, jazz en klassieke singersongwriters, begon ze al snel haar eigen liedjes te schrijven. Oprechte emoties, goed gestructureerde melodieën en eerlijke verhalen worden gevangen in intieme liedjes. Het resultaat is een verzameling van muzikale verhalen die een aantal belangrijke onderwerpen in het leven behandelen: liefde, mededogen, vreugde, woede, verdriet... het leven in al zijn aspecten in het algemeen. Na enkele eerste studio-opnames in de Larsson Studio in Gelrode en enkele eerste intieme shows, staat Ruth. klaar om overal op de planken te staan. Invloeden: Belle & Sebastian, Aurora, Absynthe Minded, Ray Charles...


David Newbould (usa) | interview met David, lees het hier
David Newbould is een lifer. Sinds hij zijn carrière een kickstart gaf met Big Red Sun uit 2007, heeft hij zijn sporen verdiend als een heartland roots-rocker, Americana-artiest en versterkte folksinger.

Newbould is niet gewend stil te zitten. Geboren in Toronto, verhuisde hij als tiener naar New York City en legde tijd vast in de vruchtbare muziekscene van Austin voordat hij zich uiteindelijk in Nashville vestigde. Daar vond hij een gemeenschap die net zo divers was als zijn eigen geschiedenis. Albums zoals Tennessee uit 2013 schenen een licht op zijn intercontinentale reizen en innerlijke reis, terwijl Sin & Redemption uit 2019 hem aantrof als frontman van een A-lijst studioband met als leden drummer Brad Pemberton (Steve Earle, Ryan Adams) en rocklegende Dan Baird (Satellieten van Georgië).

Met een catalogus van veelgeprezen releases, duizenden live optredens en plaatsingen in programma's als Criminal Minds en Dawson's Creek, heeft David Newbould zijn eigen plek in de roots-rockwereld veroverd.

2022 brengt een nieuw album en speciaal voor Busker zal David Newbould akoestisch optreden.


Yonder Boys (int)
Bluegrass, Americana, Acid-Folk

Het in Berlijn gevestigde internationale trio Yonder Boys is een Americana-band, die tijdens het optreden op traditionele folkinstrumenten een grote diepte laat zien in de verscheidenheid aan invloeden die ze in het genre brengen. Traditionele old-time Americana sound wordt vermengd met rock, Latin, pop en psychedelische invloeden. De band bestaat uit het zangduo van Jason Serious (VS-zang, gitaar) en David Stewart Ingleton (AUS-zang, banjo) die hebben opgetreden als support voor Billy Bragg, The Wood Brothers, Timber Timbre, Other Lives en Nathaniel Rateliff. Naast hen staat multi-instrumentalist Tomás Peralta (CHL-zang, mandoline, lapsteel, banjo, bas).