Buskerfestival

Americana, Bluegrass & Rootsmuziek in heel het gebouw

Rootstown en GC De Wildeman stellen met veel trots de 1ste editie van BUSKERfestival Herent voor. Deze muzikale wandeling trekt doorheen jullie geliefde GC De Wildeman. In kleine groepen trekken jullie op ontdekking doorheen het gemeenschapscentrum. Bij elke tussenstop staat er een muzikant of groep uit de Rootstown-stal klaar om de deelnemers te beroeren met 100% akoestische liedjes.

Afsluiten doen we op het hoofdpodium van GC De Wildeman met een rasechte roots-folk band.

Volgende 3 acts spelen her en der op locatie in GC De Wildeman:

Philip Bradatsch (D)
Folksinger - troubadour

Er zijn 1000 manieren om onderweg te zijn. Je kunt desgewenst steeds dezelfde 10 oude clubs spelen. Je kunt ook doen zoals Philip Bradatsch doet:

Elk jaar meer dan honderd keer optreden. Ranzige kelderlocaties, hippe indieclubs, grote en kleine festivals, pubs, rokerige bars op onbetrouwbare hoeken - hij heeft het allemaal gezien. Al tien jaar de rekeningen tellen voor huur, eten, roken en benzine. Zijn moeder een verpleegster, zijn vader een slotenmaker - hij had beter moeten weten. Maar dat heeft hij niet gedaan.

De stem van Philip Bradatsch is opstandig, kalm, rustgevend en dromerig tegelijk - en het doet je denken dat hij meer weet. En misschien doet hij dat. En zo niet, dan zal hij ons tenminste laten geloven dat deze wereld haar romantiek en diepgang niet volledig heeft verloren.

 

Maurice van Hoek (nl)

We spreken 2015. Maurice van Hoek (25 januari 1992) is een getalenteerde student aan het conservatorium, maar met een haperend muzikaal kompas. In een zoektocht naar richting ontvlucht hij zijn opleiding en zijn toenmalige woonplaats Rotterdam om voor drie maanden door Amerika te trekken. Tijdens zijn zwerftocht laat hij alles los. Hij verkent het gebied waar de seventies countryfolk van iconen als The Eagles en James Taylor zijn oorsprong vindt en voelt zich meer dan ooit aangetrokken tot het genre. De zeggingskracht die er van de muziek uit gaat raakt Van Hoek in het hart. “Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient.”

 

Black label (B), the Robert Johnson songbook!

De vele lofbetuigingen aan Black Label’s  adres liegen er niet om. Deze one-man-band van Skinny fingers Remko, weet op eigentijdse manier de muzikale traditie van de  Mississippi Delta blues en Robert Johnson springlevend te houden.

Vanaf zijn eerste optreden deelde Remko het podium met vermaarde gitaristen als Jokke Schreurs en Koen De Cauter en verzorgde hij het voorprogramma van blueslegende Mac Arnold en de Amerikaanse Alt Country groep Slim Cessna's auto club.

Black Label - one man band – brengt veel uptempo blues, duizelingwekkend slide gitaar en aanstekelijke mondharmonica en zang. Black label brengt ode aan Robert Johnson.

Afsluiter op het hoofdpodium:

Jim Bows & The Flycatchers (CH)
Bluegrass, Americana, Roots & Fol
k

Jim Bows & The Flycatchers spelen originele akoestische muziek die het gevoel van leven in de bergen en een landelijke levensstijl in hun geboorteland Zwitserland oproept. Beïnvloed door Amerikaanse bluegrass-, folk- en countrymuziektradities en baanbrekende artiesten als Doc Watson, Tony Rice en Jim Croce.

Dit is een familieband (Jim en twee van zijn zonen Bensch en Josh) die allemaal multi-instrumentalisten zijn en die moeiteloos wisselen tussen gitaar, dobro, mandoline en bas.  “Watch their fingers fly as they play & sing their own brand of toe tapping, feel good music.”