Busker festival (B/USA/UK)

Muzikale wandeling door GC De Wildeman // Bluegrass, Americana, Folk

Tickets

do. 28/09/2023 | 20u30

Prijzen

Inkom : 15.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 3.00 euro

Locatie


Rootstown en GC De Wildeman stellen met veel trots de 3de editie van BUSKERfestival Herent voor. Deze muzikale wandeling trekt dwars door jullie geliefde GC De Wildeman.

In kleine groepen trekken jullie op ontdekking door het gemeenschapscentrum. Bij elke tussenstop staat er een muzikant of duo uit de Rootstown-stal klaar om de deelnemers te beroeren met 100% akoestische liedjes.

Afsluiten doen we op het hoofdpodium van GC De Wildeman met een rasechte roots-folk band uit de UK.


Volgende 3 acts spelen her en der op locatie in GC De Wildeman:

Steve Leon & Mila Francis (B)
Michiel D’Haeze (B)
Mountain Son (USA)

Afsluiter in de trouwzaal:

Flats & Sharps, UK
a four-piece bluegrass outfit


Steve Leon & Mila Francis (B)

Steve Leon & Mila Francis brengen met hun band Steve Leon & The Accusations een mix van folk, country en indie. Op het buskerfestival spelen ze hun eigen nummers als akoestisch duo op gitaar, mandoline en viool, wat hun sound nog dichter bij traditionele folk en country brengt. Ze hebben als band zonet (eind maart) een internationale platendeal ( Off Label uit Augsburg, het platenlabel dat onder meer Philip Bradatsch huisvest, u wel gekend van de eerste Busker-editie)) afgesloten en het full band album komt op 26 mei officieel uit. Een duo/band om in de gaten te houden.

Michiel D’Haeze (B)

Michiel kan met bands als Mudcookies en Vrijdag terugkijken op een decennium aan podiumervaring. Solo laat hij de effectpedalen en blazers liever links liggen. Michiel brengt met z’n akoestische parlorgitaar een ode aan aan z’n eerste muzikale liefde: country, bluegrass en blues van begin vorige eeuw ( Doc Watson, Merle Travis, Mississippy Fred McDowell...). Al finger- en flatpickend en voorzien van een soulvolle stem passeren zowel traditionals als covers de revue, aangevuld met enkele eigen nummers.

Mountain Son (usa)

Northwest country blues singer/songwriter

Mountain Son is een multi-instrumentalist, songwriter en producer die zijn eerste Europese tour plant. Gevestigd in Eugene, Oregon en gevoed door de tonen van een resonatorgitaar en de diepe bron van American Roots-muziek, put hij uit twee decennia aan songwriting- en uitvoeringservaring. Geïnspireerd door folk-, country- en bluesiconen zoals Willie Nelson, Elizabeth Cotton, Mississippi John Hurt, Bob Dylan, Kate Wolf, Robert Johnson, Townes Van Zandt, Blaze Foley, Charlie Parr en Gillian Welch, combineert Mountain Son behendig fingerpicking en slide-gitaarwerk met expertise op het gebied van songwriting om een ​​tijdloos en origineel geluid te creëren.

Afsluiter in de trouwzaal // Flats & Sharps, UK
a four-piece bluegrass outfit

Flats & Sharps is een vierkoppig bluegrass-outfit uit Penzance, Cornwall. Flats & Sharps brengen al meer dan tien jaar hun unieke kijk op deze muziek door energieke, enthousiaste en pittige Bluegrass te leveren aan een publiek over de hele wereld.

Hun shows bevatten een breed scala aan invloeden, van een frisse en moderne kijk op stampend Bluegrass-materiaal tot hun krachtige en goed gemaakte originele nummers, met overal mooie momenten daartussenin. Hun muziek combineert sterke harmonieën en solo's perfect, hun ongelooflijke podiumpresentatie en energie creëren een avond waarop je in een mum van tijd danst, lacht en meezingt.

In de loop van hun tijd samen heeft de band zo goed als de hele wereld reeds afgereisd, waaronder meerdere tournees in Australië, Europa en het Verenigd Koninkrijk. Festivaloptredens in Nashville Meets London, Cambridge Folk, Isle of Wight, Larmer Tree - om er maar een te noemen weinig.

Een nieuw albumjaar voor de band in 2022 - een werkelijk prachtige verzameling virtuoze nummers die alleen maar populairder zullen worden door dit zeer bekwame Bluegrass-outfit.