Buskerfestival i.s.m. Rootstown

Muzikale wandeling door De Wildeman

Tickets

zo. 15/09/2024 | 16u00

Prijzen

Inkom : 15.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 3.00 euro

Locatie


Heb je tickets over, of ben je nog op zoek naar tickets. Neem dan een kijkje in onze ruilbox.

Ruilbox

Heb je nog plaatsen vrij, of zoek je iemand om mee te rijden?

Carpool

3 muzikale stops, 1 afsluiter
Bluegrass, Americana & Folk


Rootstown en GC De Wildeman stellen met veel trots de 4e editie van BUSKERfestival Herent voor. Deze muzikale wandeling trekt dwars door jullie geliefde Wildemangangen. In kleine groepen trekken jullie op ontdekking door het gemeenschapscentrum. Bij elke tussenstop staat er een muzikant of duo uit de Rootstown-stal klaar om de deelnemers te beroeren met 100% akoestische liedjes. Afsluiten doen we op het hoofdpodium van De Wildeman met een rasechte roots-folkband uit USA.


Volgende 3 acts spelen her en der op locatie in De Wildeman:

Fernant Zeste (B)
Fernant Zeste is indie blues, bluesy singer songwriter, op de grens van het instrumentaal experiment. In 2024 tourt hij met een “best of” setlist van de voorbije 13 jaar. Ondertussen werkt hij al nieuwe nummers voor een nieuwe plaat. Een elektrische gitaar en een stem, meer is er niet nodig. Melancholie wordt afgewisseld met schijnbare vreugde. Blues is nooit veraf, maar geen traditionele blues, en er wordt ver buiten de lijntjes gekleurd.

Merijn Landuyt (B)
Accordeon, dulcimer, bombardon, lapsteel, mandoline, bugel, analoge drummachine, renaissanceluit, ... het zijn maar enkele van de instrumenten die Merijn in de laatste jaren verkocht heeft. een gitaar heeft ie nog gehouden. songwriting oude school, nieuwe stijl. voor fans van Leonard Cohen, Jackson C. Frank, Adrianne Lenker of the Tallest Man On Earth. een pure melodie, beeldende teksten en een verhaal dat het uwe kon zijn. Gewapend met een eerste soloplaat reist deze Gentse troubadour doorheen gans Vlaanderen om zijn liedjes live aan de man/vrouw te brengen.

Katja Kruit (NL)

Country songs met een liefde voor steelgitaar. Katja Kruit is zangeres en steel gitarist en brengt nu voor het eerst haar eigen songs. Ze heeft een voorliefde voor countrymuziek zoals die bedoeld is: drie akkoorden en de waarheid. Geïnspireerd door Bonnie Raitt, Dolly Parton en the Chicks schrijft ze country liedjes met een vleug bluegrass en blues. Countryliefhebber Kruit heeft Amerikaanse roots en leerde Dobro spelen in de USA. Ze werd verliefd op de klank van deze slide gitaar, die in de country en bluegrassmuziek een zangerige, resonerende klank geeft. Ze leerde zichzelf de basis en volgde workshops bij grote ‘dobroisten’ zoals Rob Ickes en Sally van Meter, en ontmoette haar held, dobro-koning Jerry Douglas. Terug in Nederland nam ze zich voor om de country en bluegrass verder te verspreiden en speelde ze met verschillende bands op allerlei festivals, zoals het Rotterdam Bluegrass Festival en het Knapsack Festival Delft.


Afsluiter in de trouwzaal.

Reedy River String band (USA) - GREENVILLE, USA, bluegrass/newgrass.

Reedy River String Band speelt foot-stompin' music in three-part harmony! Afkomstig uit Greenville, South Carolina, brengt de band een frisse kijk op Appalachian rootsmuziek doordrenkt met elementen van rock-'n-roll en jambandmuziek.

Reedy River String Band heeft de afgelopen jaren het zuidoosten van de Verenigde Staten stormenderhand veroverd met hun frisse kijk op Appalachian rootsmuziek. In 2023 trad Reedy River op op verschillende opmerkelijke bluegrassfestivals, waaronder het Earl Scruggs Music Festival (EmmyLou Harris, Infamous Stringdusters, Greensky Bluegrass) en het Charleston Bluegrass Festival (Leftover Salmon, Molly Tuttle, Keller and the Keels).

Het geluid van Reedy River is moderne bluegrass met voetstampende elementen van jam en rock-'n-roll, geïnspireerd door de verschillende tour- en opname-ervaringen van de leden. In elke show wisselt multi-instrumentalist Sterling Waite mandoline, viool, banjo en mondharmonica af om een scala aan texturen aan de liveoptredens van de band toe te voegen. Met Rush Morgan op gitaar en Mark Dye op contrabas zijn alle drie de leden songwriters en leadzangers, waardoor er een diepgang en variatie aan origineel materiaal ontstaat die verder gaat dan de relatief korte tijd dat de band samen was.

Sinds de oprichting in 2021 heeft Reedy River String Band in 2022 hun titelloze debuutalbum uitgebracht en sindsdien twee singles uitgebracht, "My Grass is Blue" en "Punkin Brown" in 2023. Hun studio-releases zijn op meerdere radiostations gespeeld. in het zuidoosten van de Verenigde Staten, waaronder WNCW Spindale, NC, WLHR Lake Hartwell, GA, en The Creek Macon, GA.