Dayna Kurtz (USA)

& Robert Mache

De Amerikaanse Dayna Kurtz is een veelzijdige dame. Met haar songs bewandelt ze een heel spectrum aan genres; van country ballad tot uitbundige rockabilly en van een zwaar chanson tot sexy blues. Omwille van haar zo kenmerkende krachtige, donkere stem wordt ze ook wel vergeleken met Nina Simone, Jeff Buckley en Marianne Faithfull.

Kurtz speelde samen met vele groten der aarde zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones.

Met haar roots in New Jersey, een lange geschiedenis in New York City, verdeelt Dayna haar tijd nu tussen haar houten cabin aan een rivier in Vermont, en haar huis aan een andere rivier in New Orleans. Hoewel ze een echte Amerikaanse is liggen haar grootste successen in Europa, waar ze vaker te zien is dan op de podia in de VS. Haar nummer Love Gets in the Way werd een regelrechte hit aan deze kant van de oceaan en ook haar albums die volgden werden steeds warm ontvangen in de pers en bij het publiek. Haar laatste cd heet Here Vol 2, uit een reeks cd’s van live-registraties, en kwam in het voorjaar van 2018 uit. 

Voor deze Europese tournee laat deze grande dame zich vergezellen door haar vaste gitarist Robert Mache.