The Delines (US) & Barnill Brothers (BE)

Retro-country-soul voor de fijnproevers

Twee vrienden en muziekliefhebbers uit Veltem organiseren dit wondermooie concert van The Delines. Als cultuurhuis kunnen wij niet anders dan dit warm aan te bevelen! Ga dat zien.

Retroocountrysoul voor de fijnproevers. The Delines is een 'supergroep' rond componist Willy Vlautin en zangeres Amy Boone (ex-The Damnations). Maar ook met andere ex-leden van Richmond Fontaine, The Decemberists of The Minus 5. En plots klopt het hele plaatje. Terwijl Willy doorbreekt als schrijver (boek van de maand in de Wereld Draait Door) herstelt Amy van 9 breuken na een auto-ongeval. Maar de comeback is balsem voor elke ziel. Het nieuwe album The Imperial krijgt quasi overal 4 of 5 sterren, een tour van 2 weken in de UK is integraal uitverkocht.

Met als support act de beloftevolle Barnill Brothers uit eigen land, de ideale opener voor een ongetwijfeld mooie avond in de prachtige ingeklede Chocolademelkfabriek van Vitalac, qua inrichting even goed een knap staaltje retrocountrysoul.

 

“Een literair muziekpareltje”. (De Volkskrant) “Het soort album dat over 20 jaar nog even goed klinkt”. (Gazet Van Antwerpen) “Een formidabele plaat is het.” (Altcountry.nl)