Della Bosiers, Clara Cleymans en Riet Muylaert

Van alle tijden (try-out)

Tickets

di. 21/04/2020 | 20u30

Prijzen

Voorverkoop : 16.00 euro
Kassa : 18.00 euro

Locatie


Della Bosiers staat al meer dan 40 jaar op de planken. Tijdens dit concert brengt ze samen met Clara Cleymans en Riet Muylaert een overzicht van haar rijke carrière. 

De grande dame van het (Vlaamse) luisterlied was lange tijd zowat de enige vrouwelijke singer-songwriter in Vlaanderen. Deze veelzijdige en talentrijke chansonnière werd destijds opgemerkt door Ramses Shaffy. Ze verwierf als zangeres van haar eigen liedjes dan ook eerst bekendheid in Nederland.

Haar grote doorbraak in Vlaanderen kwam er pas door haar deelname als panellid in de ‘Wies Andersen Show’, waardoor zij ook hier de waardering voor haar muziek kreeg die ze verdiende. Ze bleef daarna programma’s maken voor tv. Zo presenteerde ze het succesvol kookprogramma CORDON BLEU.

Hoewel liedjes als ‘Fleur de Buda', ‘Jefke' , ‘Horizontaal’ en ‘Mensen van 18' met Wim De Craene tot ons collectief geheugen behoren, blijven haar platen toch vooral voer voor fijnproevers.

Della beheerst het Nederlands perfect en haar teksten getuigen van de schoonheid van onze taal. Niet voor niets won zij tweemaal de gouden ‘Tien voor Taal’-pen.

Al 40 jaar lang treedt ze op met haar trouwe metgezel Ben van der Linden op piano.

Samen met Clara Cleymans en Riet Muylaert brengt Della een muzikaal overzicht van haar rijke carrière.

Een stijlvol programma met eigen Nederlandstalige luisterliedjes en enkele prachtige Franse chansons.

 

Met:

Della Bosiers - zang, piano
Riet Muylaert - zang
Clara Cleymans - zang, viool

Ben van der Linden - piano
Jo Mahieu - gitaren
Peter Verhaegen – bas, contrabas
Yves Baibay - drums

Ook iets voor jou?