Dikke Freddy Forever

Erik Vlaminck, Behoud de Begeerte i.s.m. Tutti Fratelli

Tickets

vr. 27/10/2023 | 20u30

Prijzen

Inkom : 10.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 2.00 euro

Locatie


De brievenschrijver met het warme hart
Sommige personages verdienen het eeuwige leven. Die logica bekruipt ons als lezer of toeschouwer wanneer de figuur in kwestie een waarheid representeert die het tijdelijke overstijgt. Dikke Freddy, de brievenschrijver met het warme hart, is zo iemand: hij observeert waar het fout loopt in onze samenleving en zet zijn aangeboren gevoel voor sociale rechtvaardigheid om in bevlogen teksten. Op papier maar ook op de planken: Dikke Freddy is alive and kicking. En dat is een hele geruststelling.

In vaak humoristische, maar vooral trefzekere brieven kaart Erik Vlaminck alias Dikke Freddy de armoede en ongelijkheid aan. Passeren de revue: het OCMW, reisbureaus, de koning der Belgen, de burgemeester der Antwerpenaren en zowat alle ministeries, van Welzijn tot Tewerkstelling en van Volksgezondheid tot Huisvesting. In het najaar van 2023 komt een nieuwe verzameling brieven uit. Niets te vroeg, in deze tijden van waanzinnige energiefacturen en andere crises. Dikke Freddy zegt waar het op staat in een programma op het scherp van de snee, maar altijd ontwapenend.

Dat Erik Vlaminck maatschappelijk engagement combineert met een ijzersterke pen staat buiten kijf. In toegankelijke taal omkadert burleske humor de ernst in zijn romans (Suikerspin, Brandlucht, ...), columns, pamfletten en theaterteksten. Als theaterauteur werkte Vlaminck voor gezelschappen zoals Olympique Dramatique, Toneelhuis en Laika. Speciaal voor Tutti Fratelli schreef hij de theaterstukken Diep in mijn hart en Ten Huwelijk.

Als er een gezelschap Erik Vlaminck met de brieven van Dikke Freddy op het podium kan flankeren, dan is dat wel Tutti Fratelli. Sociaal-artistieke werkplaats Tutti Fratelli maakt theater met personen die minder kansen kregen in hun leven.


Credits
Spel: Erik Vlaminck, Matthias Peersman & Chadia Bendada/Hilde Boogaerts
Regie: Steven Heene & Nico Sturm
Productie: Zane Garitte & Kasper Puttemans
Licht en scenografie: Steven Reymer
Techniek: Karel Marynissen
Kostuum: Amber Meyntjens
Algemene coördinatie Behoud de Begeerte: Leander Coorevits
Zakelijk leiding Tutti Fratelli: Ruth Zijlstra
Zorgcoördinator Tutti Fratelli: Vic Mees
Communicatie: Ruth Kief
Planning en verkoop: Nouni van Arnhem

Dikke Freddy forever is een coproductie van Behoud de Begeerte en Tutti Fratelli.

"Het is een bijzondere combinatie: lachen en kwaad worden."

- Jeroen Olyslaegers