Diorama

Boze Wolf festival

Tickets

zo. 13/03/2022 | 11u00
zo. 13/03/2022 | 13u30
zo. 13/03/2022 | 15u30

Prijzen

Inkom : 5.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 1.00 euro
Gezinsbond vrijwilligers : 3.00 euro

Locatie


Diorama is een korte familievoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. In een houten mini-theater worden voorwerpen zodanig opgesteld dat er een nieuwe werkelijkheid ontstaat. Je doorloopt als toeschouwer een fantasierijke, poëtische, visuele reis. De koffer die als toneelzaal fungeert zit vol met abstracte vormen, decors en personages. Als toeschouwer maak je een reis doorheen deze uitklapbare kijkkast waarin verschillende werelden ontstaan.

Het verhaal begint op een vreemde ochtend, waar er plots geen ronde maar vierkante zon opkomt. De dieren beslissen of ze voor of tegen die “nieuwe zon” zijn. Tijdens dag en nacht, ziet het publiek herkenbare wereldse elementen: pinguïns op de noordpool, een giraf bij zonsondergang. De ene wereld volgt de andere op. De ronde zon gaat op en neer. Tot op een ochtend de zon vierkant is. Het publiek wordt plots geconfronteerd met een absurde en onverwachte niet-bestaande wereld. Tweedimensionaal wordt driedimensionaal, geometrische vormen worden dieren, een vlak krijgt diepgang. Een nieuwe wereld openbaart zich en het publiek krijgt ruimte voor associatie. Het onbesliste avontuur leidt tot grappige en ontroerende taferelen.

Dit visuele theater wordt mee gedragen door een verteller die de kijker aan de hand van woord en geluid uitnodigt om mee in het verhaal te stappen. In Diorama gaan we op zoek naar een nieuwe beeldcultuur voor kinderen. Door de sterke focus op het visuele en muzikale is de voorstelling toegankelijk voor het jongste kind. Daarnaast is kennis van het Nederlands niet nodig om de voorstelling te kunnen volgen.

Er is op onze eigen tribune plek voor 35 kinderen en volwassenen. Diorama duurt 30 minuten.