Django

film

Tickets

ma. 07/01/2019 | 20u00

Prijzen

Inkom : 5.00 euro

Locatie


Parijs, 1943, tijdens de Duitse bezetting. Elke avond brengt gitarist en componist Django Reinhardt zijn publiek in vervoering met zijn geestige, meeslepende gypsy swing-muziek. Terwijl andere Roma’s het slachtoffer zijn van vervolging en in concentratiekampen belanden, voelt Django zich veilig dankzij zijn populariteit. Op een dag eisen de Nazi’s dat Django gaat touren in Duitsland om tegengewicht te bieden aan de ‘negermuziek’ van de VS. Django Reinhardt weigert. Met hulp van een fan duikt Django met zijn familie onder, maar wanneer ze naar Zwitserland proberen te vluchten, zitten de Nazi’s hen op de hielen.

"Vanaf het begin van de film grijpt regisseur Etienne Comar je zelfverzekerd bij je lurven," - De Morgen "Waar veel biopics wandelende lijken zijn, is Django hier een figuur van vlees en bloed, met dank aan een ingetogen vertolking van de Franse acteur Reda Kateb" - De Standaard

Het filmfestival van Berlijn koos Django als openingsfilm. Een niet te missen portret van een onconventionele kunstenaar wiens leven even geïmproviseerd was als zijn muziek; een man die de beslissing van zijn leven moet nemen wanneer hij de vraag krijgt of zijn kunst mag misbruikt worden voor politieke doeleinden. De muziek voor de film wordt verzorgd door de Nederlandse jazzgroep Rosenberg Trio die al eerder bij ons te gast waren.

Trailer Django