En toen was er licht

Kunstwerken, Muziek, Buurtinitiatieven, ...

Tickets

do. 31/12/2020


En toen was er licht
Programma

Het project ‘En toen was er licht’ loopt van vrijdag 18 december tot en met zondag 20 december en heeft als doel je eigen straat, huis en wijk te verlichten. De bewoners kiezen volledig zelf hoe ze dit wensen in te kleden. De gemeente biedt hiervoor financiële steun aan de deelnemende straten.

Buurtinitiatieven

We hebben 55 buurtinitiatieven ontvangen. Hiervan een mooi en duidelijk overzicht.

Kunstwerken en muziek

Beeldende kunstenaars Bart De Wolf (Henkelsite), Jason Van Der Woude (Kerk van Winksele) en Peter Snijder (kerk van Veltem) ontwikkelen een kunstwerk dat past binnen het verbindend licht en de kerstperiode. Deze werken vormen de eyecatchers in de uitgestippelde routes van elke deelgemeente.

Via onderstaande deze link vind je meer informatie over de kunstwerken, het muzikale programma en de gezellige plekjes die worden aangeboden.

Een lichtdorp in het verlicht dorp

Elke inwoner van Herent krijgt een papieren huisje in de bus. Een folder die je kan plooien tot een huisje waar je een ledkaars of fietslamp in kan steken. We vragen aan de mensen dit huisje tijdens de drie dagen voor het venster hangen of buiten plaatsen. Een lichtdorp in het verlicht dorp. Op deze manier krijgt elke inwoner de kans om mee deel uit te maken van het lichtspektakel.

Fiets-en wandelroutes

De inwoners van Herent kunnen gedurende deze drie dagen via een uitgestippelde wandeling of fietsroute genieten van elkaars buurt, creativiteit en verbondenheid. De route ligt bezaaid met verwondering, kunst, muziek en lokale helden. Hier kun je de routes raadplegen en afdrukken of downloaden. De fiets- en wandelroutes zijn beschikbaar vanaf woensdag 16 december.