Food Forest

Food Film Fest

Tickets

wo. 07/12/2022 | 20u00

Locatie


Heb je tickets over, of ben je nog op zoek naar tickets. Neem dan een kijkje in onze ruilbox.

Ruilbox

Heb je nog plaatsen vrij, of zoek je iemand om mee te rijden?

Carpool

Op woensdag 7 december om 20u vindt de tweede editie van het Food.Film.Fest van Voedsel Anders plaats in GC De Wildeman met de vertoning van de bekroonde documentaire Food Forest, waarin landschapsontwerper Louis De Jaeger onderzoekt hoe je voedsel kan produceren in samenwerking met de natuur.

Omdat de gangbare landbouw op grenzen botst, zijn we als samenleving gebaat bij een andere manier van landbouw. Louis komt uit bij voedselbossen en ontdekt het potentieel van dit systeem om én voedsel te produceren én de biodiversiteit te vergroten én antwoorden te vinden voor de klimaatuitdaging. De documentaire toont een rijkdom aan bomen, struiken, groenten, fruit die wonderlijk goed samenwerken en laat zien welke natuurlijke processen aan de basis liggen van dit voedselsysteem. In zijn tocht langs de verschillende voedselbossen van pioniers en ervaringsdeskundigen toont Louis hoe voedselbossen verbindend werken in lokale gemeenschappen.

Na de film zwengelen we het gesprek over duurzaam voedsel produceren en consumeren in Herent aan. Wat kunnen we in onze lokale gemeenschap samen ondernemen om te evolueren naar een klimaatbestendige en meer agro-ecologische vorm van land- en tuinbouw? Welke rol spelen het gemeentebestuur, de boeren en de consumenten in die transitie? Benieuwd hoe andere gemeenten boer(inn)en ondersteunen of hun burgers betrekken? Misschien wil je wel mee nadenken en actie ondernemen of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat er allemaal beweegt in Herent? Kom zeker kijken, luisteren of meepraten op het Food.Film.Fest.

Food.Film.Fest Herent is een organisatie van Herent FairTradeGemeente i.s.m. GC De Wildeman, de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROSH). Toegang is gratis. De vzw Voedsel Anders is een beweging van 25 partnerorganisaties die ijvert voor agro-ecologie en op een positieve, verbindende manier de transitie naar duurzame landbouw en voeding ondersteunen en verdedigen. Partnerorganisaties van Voedsel Anders zijn o.a. Oxfam-Wereldwinkels, Rikolto, VELT, Broederlijk Delen, Voedselteams en Boeren en Buren.