Food.Film.Fest

Food for change

Tickets

wo. 06/10/2021 | 20u00

Locatie


Op woensdag 6 oktober passeert het Food.Film.Fest van 'Voedsel Anders' in Hangar3020 (Rijweg 171) in Herent met de film 'Food for Change' van documentairemaker Benoït Bringer. De voorstelling start om 20u en de toegang is gratis. Aansluitend is er een debat met Herentse voedselmakers en lokale initiatieven die werk willen maken van een eerlijk voedselsysteem waarin boeren krijgen waar ze recht op hebben, de natuur niet vernietigd wordt en mensen gezond kunnen eten. 

'Food for Change' vertelt het verhaal van vrouwen en mannen over de hele wereld die een ander voedselmodel uitvinden dat gunstig is voor de planeet, de natuur en onze gezondheid. Van de oprichting van gemeentelijke boerderijen voor 100% biologische, korte keten schoolkantines tot anti-afval kookmethodes of het verminderen van onze vleesconsumptie. Van het ter beschikking stellen van gemeenschappelijke tuinen voor de meest kansarmen, tot ondersteunend beleid voor kleine onafhankelijke producenten. De oplossingen zijn er, binnen handbereik. 

Meer info op www.voedsel-anders.be. De vzw Voedsel Anders is een beweging van 25 partnerorganisaties die ijvert voor agro-ecologie en op een positieve, verbindende manier de transitie naar duurzame landbouw en voeding ondersteunen en verdedigen. Partnerorganisaties van Voedsel Anders zijn o.a. Oxfam-Wereldwinkels, Rikolto, Natuurpunt, VELT, Voedselteams en Boeren en Buren.

 

Gratis inkom, geen reservatie nodig.