Frank Vander Linden

Een nieuw jaar, een nieuwe Frank

Tickets

do. 15/03/2018 | 20u30

Prijzen

Voorverkoop : 15.00 euro

Locatie


Frank Vander linden, stichtend lid van De Mens, kan het ook alleen. Dat bewees hij in 2009 en 2010 met zijn zeer succesvol solo-debuut  “Frank Vander linden” (met daarop “In de walszaal”) en de bijbehorende, vijftig optredens tellende tournee.

Zonder De Mens schrijft en speelt hij bedachtzamer. De teksten krijgen nog meer aandacht, het bij momenten virtuoos akoestisch gitaarwerk  springt naar voren.

De solo-artiest is zuinig op zichzelf: de trein genaamd De Mens blijft doorjagen (nu al 25 jaar), en buiten de “Alles wat ze doet”-EP (met “Liefde komt vanzelf”) en losse optredens wordt het gegeven Frank-alleen-met-gitaar niet uitgemolken.

‘Nachtwerk’ van Frank Vander linden: Krop. Keel. Zoiets.

- De Morgen

Nachtwerk - solo-album

Maar: begin 2018 komt er iets nieuws. Het nieuwe, voldragen solo-album “Nachtwerk”, en talrijke optredens, waarvoor Frank weer helemaal alleen de baan opgaat, met nieuwe nummers, oudere nummers, verrassende covers en bitterzoete levensverhalen. Een nieuwe manier, kortom, om de songschrijver en vertellende muzikant Vander linden van dichtbij te leren kennen.

Een scheiding, een nieuwe plaat én een interview

Veel verloren dit jaar, maar het heden is goed en de toekomst wordt mooi.’ Een Facebookbericht van Frank Vander lindende dag na zijn 55ste verjaardag. Het eerste gedeelte sloeg op de breuk met zijn vrouw Kat Steppe, regisseur van onder meer ‘Een kwestie van geluk’ en ‘Goed volk’, en de moeder van zijn twee kinderen. Het heden waren de tien songs die hij had geschreven voor de toekomst die vandaag in de winkel ligt: ‘24 uur’, de nieuwe plaat van De Mens. Tien songs opgenomen in 24 uur. De single heet én bevat ‘Vier akkoorden’. Vander linden noemt het: ‘Een kader’. In het kader daarvan: een interview.

Lees verder op Humo.be

Frank Vander linden puurt een ontwapenende, troostende soloplaat uit zijn relatiebreuk. Op die manier klautert de liedjessmid behoorlijk elegant uit de krater die het lot sloeg.

lees hier verder