The Fureys

Legendarische Ierse Folkgroep

Tickets

wo. 27/11/2019 | 20u30

Prijzen

Voorverkoop : 22.00 euro
Kassa : 24.00 euro

Locatie


De legendarische band The Fureys is één van de oudste en bekendste folkgroepen uit Ierland. Dit jaar bestaat de band 41 jaar en dat vieren ze met een uitgebreide tournee waarmee ze ook België zullen aandoen.

De band die bij oprichting bestond uit de vier broers Eddie, Paul, George, Finbar Furey en Davey Arthur heeft tientallen albums uitgebracht en stond in verschillende landen in de singles- en albumlijsten. Hits als When You Are Sweet Sixteen, The Green Fields of France,The Lonesome Boatman, I Will Love You en The Red Rose Café komen tijdens de show uiteraard voorbij.

Ierse folkmuziek in gc De Wildeman

In de loop der jaren hebben er verschillende bezettingswisselingen plaatsgevonden. Eddie en George Furey zijn de overgebleven
leden. Ze zingen, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodran en laten zich bijstaan door de doorgewinterde kroegmuzikanten Camillus Hiney (accordeon, fluit), Tony Murray (bas) en Pio Ryan (banjo).

The Fureys ademen hun thuisland: muzikaal brengt de band traditionals, balades en jiggles op merendeel oorspronkelijke en akoestische instrumenten. Ook de anekdotes in onvervalst dialect brengen de bezoeker vanavond (terug) naar het zo geliefde Ierland.

Een concert van The Fureys is er een om nooit te vergeten!

Ook iets voor jou?