Geel // Mime Wave

instappers, 1ste & 2de kleuterklas

Tickets

ma. 22/01/2024 | 10u30
ma. 22/01/2024 | 13u30
di. 23/01/2024 | 10u30
di. 23/01/2024 | 13u30

Locatie


Deze voorstelling kreeg een uitstekende vier sterren-recensie in de Theaterkrant: "Een heerlijke jeugdvoorstelling, een pareltje dat zelfs de allerjongsten meesleept. Het mengen van kleuren heeft iets magisch. De makers hebben dat niet alleen goed begrepen, dat ze dit in een heldere, komische, muzikale en betekenisvolle verhaallijn hebben weten te vertalen, is zeer bewonderenswaardig. In een speelse en nauwkeurige regie van Sanne Zweije".

'Geel' is in 2021 als op-één-na-beste beoordeeld op de internationale IPAY Theaterbeurs in Amerika !
340 aanwezige programmatoren uit 24 landen over de hele wereld bekeken de voorstelling online en brachten hun stem uit.


Geel is de kleur van de zon, van blijdschap. In ‘Geel’ wordt het publiek meegenomen in een gele wereld waar alles, maar dan ook echt alles, geel is.
De jongste bezoekertjes zitten op gele kussentjes.  

Anastasiia laat allerlei grappige gele bewoners tot leven komen. Het is genieten in de gele stad. Tot blauw verschijnt.  Dat is niet onze kleur. Dat kennen we niet. In de strijd van geel tegen blauw ontstaat er iets onverwachts… 

Anastasiia Liubchenko studeerde af in pantomime en regie voor animatie. Ze speelde in meerdere kinderproducties. Naast theatermaken schildert ze ook. Deze creatieve kant is vast onderdeel van haar theatervoorstellingen.  

Zo is de inspiratiebron voor ‘Geel’ de vele schakeringen geel die Vincent Van Gogh in z’n schilderijen gebruikte. Zowel haar schilder-, als theaterstijl is fantasievol, humoristisch en relativerend. Ze werkt ook met thema’s die sociaal betrokken zijn en emoties niet uit de weg gaan.  


Speelduur: 35 min
Doelgroep: instappers, 1ste & 2de kleuterklas