Guido Belcanto

Tedere Baldadigheden (try-out)

Tickets

wo. 02/10/2024 | 20u30

Prijzen

Inkom : 20.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 4.00 euro

Locatie


Heb je tickets over, of ben je nog op zoek naar tickets. Neem dan een kijkje in onze ruilbox.

Ruilbox

Heb je nog plaatsen vrij, of zoek je iemand om mee te rijden?

Carpool

Tedere Baldadigheden, zo heet het nieuwe album dat zal verschijnen in september 2024.

Een terugblik van een gelauwerd zanger die met weemoed en humor terugkijkt op de vele ondeugende avonturen die zijn leven tekenden. De liefde overheerst, maar ook de tragiek en tristesse laten hun sporen na bij Belcanto zelf en de gelittekende zielen van de vele kleurrijke personages die in zijn songs tot leven komen.

Hij creëert met zijn songs al meer dan 40 jaar een volstrekt eigen universum waarin het goed vertoeven is. Een warme, herkenbare thuis voor iedereen, jong of oud, arm of rijk, winnaar of verliezer. Een thuis ook, meesterlijk op een podium gebracht waarbij het publiek zonder gêne zichzelf mag zijn, het geluk mag prijzen, de geleden schade mag opmeten, de tranen mag laten vloeien en de lach mag laten klinken.

Guido Belcanto heeft in totaal 15 studio-albums en diverse compilaties op zijn actief. Met een indrukwekkende catalogus van zo’n 300 liederen is hij nog steeds één der boegbeelden van het Vlaamse lied. Een volstrekt authentiek fenomeen dat nog steeds de zalen laat vollopen met zijn hartverwarmende en intense optredens die niemand onberoerd laten en waarbij de intense band met zijn publiek op magische wijze tastbaar wordt. Elke avond weer opnieuw.

Tijdens deze tournee wordt hij opnieuw ondersteund door ‘Het Broederschap’ zijnde Lieven De Maesschalk, Andries Boone, Maarten Moesen, Nicolas Rombouts, Geert Hellings.


Met:

Guido Belcanto
en
Het Broederschap:
Lieven De Maesschalck: gitaar, accordeon, piano
Geert Hellings: gitaar, banjo, lapsteel
Andries Boone: viool, mandoline
Nicolas Rombouts: bas
Maarten Moesen: drums, percussie