Sofie Engelen & Franky De Smet-Van Damme:

The History of Metal (try-out)

Tickets

vr. 22/09/2023 | 20u30

Prijzen

Inkom : 20.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 4.00 euro

Locatie


Of je nu paranoïde bent of een trooper met een T-shirt van Metallica: Nothing Else Matters, want na het zien van deze voorstelling voel je je gegarandeerd helemaal Thunderstruck!

In den beginne was Sofie Engelen (Willy, Studio Brussel) helemaal gebeten door grunge, de muziekstroming die aangevoerd werd door bands als Nirvana en Pearl Jam, tot haar oudere broer haar op een dag platen van Iron Maiden, Guns N’ Roses en Black Sabbath begon toe te stoppen en ze pas écht ontdekte hoe groot de liefde voor muziek kan zijn. Tien jaar later stond ze oog in oog met legendes als Ozzy Osbourne, Bruce Dickinson en anderen toen ze backstage verslag uitbracht van op Graspop Metal Meeting, Rock Werchter en Pukkelpop.

Vandaag popelt Sofie om samen met de Belgische metalen grootheid Franky De Smet-Van Damme te grasduinen in de rijke geschiedenis van de metalmuziek. Van Led Zeppelin tot Motörhead, van Fleddy Melculy tot Channel Zero, allemaal komen zij aan bod in de bangelijk beukende voorstelling The History of Metal.

Op deze atypische avond beloven de muzikanten fantastisch te zijn, en de anekdotes en muziekfragmenten, die elkaar perfect afwisselen en aanvullen, ronduit ijzersterk. Ook kortharigen zijn trouwens welkom...


Sofie Engelen: verteller
Franky De Smet-Van Damme: zang – verteller
Vierkoppige liveband