Jan De Wilde

80

Tickets

vr. 26/01/2024 | 20u30

Prijzen

Inkom : 25.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 5.00 euro

Locatie


Nee, het houdt niet op. Hoera! Ook niet na die drie gekke theaterseizoenen met het vreemde C-beestje … Wat een straffe kerel, die Jan De Wilde. Precies op Nieuwjaar 2024 viert hij zijn 80ste verjaardag. Yip yip yahoe! En hij blijft concerten spelen. Dat is het liefste wat hij doet.

Toen Zijne Aaigemse Eigenwijsheid 75 werd was er een tv-docu op Canvas en een reeks van twintig concerten. De reeks kreeg een vervolg, en nog een en nog een. En ook de corona-pandemie is goed verteerd. En dus hebben Jan en zijn bonte bende een en ander te vieren en gaan ze weer op stap.

Een der laatste Mohikanen

Jan is een kleinkunsticoon. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Zijne Aaigemse Hoogheid is een overlever van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstzangers en trekt nog – quasi - volle zalen. Alsof het niks is. Dat is het wel natuurlijk. Hij koestert wie hij was en is. Meneer De Wilde schreef en vertolkte liederen die tot onze culturele ziel behoren: ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Hèhè’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ en zijn persoonlijke favoriet ‘Zussen’. ‘Joke’ werd in 1970 dan weer een instant-culthit, al kon de Vlaamse goegemeente er niet mee lachen. De zin ‘trek je wit jurkje uit’ deed de wangen blozen. 50 jaar later is ‘Joke’ steevast een hoogtepunt bij de concerten.

Voor de tournee van 2023-2024 gaat Jan graven in vroeger werk en geeft verborgen parels een plekje in de liedjeslijst, naast de klassiekers natuurlijk! Live blijft Jan De Wilde … euh, vooral Jan De Wilde. Witgallig, zilvergrijs, met eigenwijze humor als ambacht en met liedjes die heerlijke verhaal-miniatuurtjes zijn, muzikaal ijzersterk afgewerkt.

Meer dan ooit is het podium dé biotoop voor Jan De Wilde. Hij wordt geruggesteund door een fameuze bende muzikanten. De 80-tour is Jans manier om dankjewel te zeggen aan publiek, media en organisatoren, omdat hij zijn lange leven kon bouwen op liedjes schrijven, op zingen en spelen.


Met: Jan De Wilde (zang/gitaar/mondharmonica), Eddy Peremans (gitaar), Kries Roose (toetsen), Jo Soetaert (drums), Mario Vermandel (bass/contrabas), Liesbeth De Lombaert (altviool)/ Geluid: Lieven Van Vaerenbergh • Licht: Pepijn De Paepe