Jeffrey Halford & The Healers

Roots / Americana

Sommige mensen noemen deze muziek Americana, wij noemen het rock 'n' roll country soul met een andere tint blauw. Halford is een van de beste songwriters van Californië. Geboren in Dallas, migreerde hij naar Los Angeles (eind jaren 60 en 70) en stoofde hij vervolgens in de blues en rock-'n-roll in Oakland en San Francisco. Jeffrey Halford en The Healers hebben meedogenloos live gespeeld en hebben podia gedeeld met Etta James, Taj Mahal, Jimmy Cliff, Los Lobos, Guy Clark, John Hammond en Gregg Allman, om er maar een paar te noemen.

 

Los Angeles Weekly noemde Halford "een van de beste stemmen in Americana vandaag". En Bill Wyman van de Rolling Stones hoorde onlangs Jeffrey Halford & the Healers en zei: "Ik hou echt van de manier waarop deze jongens grooven."

 

Enkele geweldige artiesten hebben zich bij Halford aangesloten op deze nummers, waaronder Augie Meyers (Bob Dylan, Texas Tornadoes), The Gospel Hummingbirds (Oakland, Californië), Chuck Prophet (Green on Red) en Myron Dove (Santana), om er maar een paar te noemen . Als je goede nummers schrijft, komen er geweldige muzikanten.

 

De nummers zijn authentieke Amerikaanse rock-'n-roll, soms hard, maar dan verandert het kanaal in een aantal prachtige ballad-tracks die je laten drijven op de Zee van Cortez in Mexico.

 

Het gevoel van roekeloze overgave van de band is er altijd geweest. Het is wat ervoor heeft gezorgd dat mensen door de jaren heen terugkwamen naar hun live-optredens en hun fijn bewerkte platen kochten. Deze opname toont tracks die zijn samengesteld uit acht verschillende releases en hun evolutie als band. Het is geen verrassing dat hun muziek over de vijver is gereisd en dat ze de afgelopen vijf jaar met hun liveshow door de EU hebben getourd.

 

In 2019 prees het tijdschrift Rolling Stone de songwriting van Halford als 'stellair impressionistisch verhaal dat je doet verlangen naar meer'. Nashville Scene noemde Halford 'een van de beste slide-spelers ter wereld'. Laten we zeggen dat hij lekker is. Reis van de badlands naar de bayou en vervolgens naar de Boheemse barruimtes waar Kerouac zich bevond. Of de velden in de hoogvlakten waar de Sioux Indian Rainmakers dansten. Bekijk en beluister 20 nummers. 20 jaar. Pas op voor waardeloze imitaties Vol. 1 1999-2019