Jessa Wildemeersch

De Madonna van de kleine vallei met moeras

Tickets

do. 24/10/2024 | 20u30

Prijzen

Inkom : 14.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 2.80 euro

Locatie

GC De Wildeman - Klein Theater
Schoolstraat 15
3020 Herent
België


Heb je tickets over, of ben je nog op zoek naar tickets. Neem dan een kijkje in onze ruilbox.

Ruilbox

Heb je nog plaatsen vrij, of zoek je iemand om mee te rijden?

Carpool

Jessa Wildemeersch verweeft persoonlijke verhalen, kunstgeschiedenis en historische gebeurtenissen tot een meeslepend epos en een meedogenloze ontdekkingsreis.

In de lente van 2024 verschijnt haar debuutroman bij uitgeverij Horizon. In het voorjaar van 2024 werd De Madonna van de kleine vallei feestelijk ingehuldigd in De Predikherenkerk in Leuven, in Flanders House in New York en de historische Biblioteca Vallicelliana in Rome. In het najaar van 2024 volgt dan haar literaire theatertournee waar Wildemeersch haar boek tot leven brengt in dialoog met een muzikant.

In De Madonna van de kleine vallei trekt Lumi, een alleenstaande moeder, voor een maand naar Rome. Daar ontdekt ze in een barokke kerk een altaarwerk van Rubens. Ze herkent deze ‘Madonna met kind’ uit een vorig leven. Toen ze twintig jaar geleden in Jersey City woonde, hing een reproductie van het werk in de kelder van haar huisbewaarder. Geprikkeld door de ontdekking van het originele werk in Rome, gaat ze op zoek naar het verhaal achter het schilderij. Hoe meer Lumi zich verdiept in het werk en de omgeving in en rond de kerk, hoe dwingender de periode in Jersey City zich aan haar opdringt. De impact en nasleep van de terreuraanslagen op het World Trade Centers, waarvan Lumi toen getuige was, komen meer dan ooit terug boven.


van en met: Jessa Wildemeersch - muziek: Roeland Luyten - met de steun van: Literatuur Vlaanderen - Passa Porta - De Auteurs - Academia Belgica, Rome - de stad Leuven - Flanders in Italy – Horizon - productie: les yeux bleus - zakelijke ondersteuning: diabello