Jim White

Support: Matt Watts

Tickets

vr. 01/12/2017 | 20u30

Prijzen

Voorverkoop : 12.00 euro

Locatie


Jim White viert zijn zestigste verjaardag en rijkgevulde carrière met een nieuw album en een Europese tournee in 2017.
Jim White is een gerespecteerde naam in de hedendaagse alternatieve country- en rootsmuziekscene. Hij werd eind jaren ’90 ontdekt door David Byrne, zanger van de legendarische groep Talking Heads.

Die twee zijn stilaan zijn vaste compagnons bij concerten in de Benelux. Jim White producete trouwens het debuutalbum van Stanton, de band van Geert Hellings.

Zijn songs zijn erg verhalend en handelen vaak over de onderbuik van het zuiden van de VS: religieuze fanatici, landlopers en outcasts zijn frequente hoofdpersonages in zijn nummers. Het is dan ook geen toeval dat Jim White schitterende in de BBC-documentaire Searching for the Wrong-Eyed Jesus, over muzikanten die geïnspireerd werden door de cultuur van het zuiden van de VS. Op zijn Europese tournee eind november houdt hij ook halt in België, waar hij zich laat omringen door twee Belgische topmuzikanten Geert Hellings op gitaar en Nicolas Rombouts op bas.

Die twee zijn stilaan zijn vaste compagnons bij concerten in de Benelux. Jim White producete trouwens het debuutalbum van Stanton, de band van Geert Hellings.

Die avond komt Matt Watts, de getalenteerde singer-songwriter uit Philadelphia u alvast opwarmen met z’n nieuwe plaat (die 4 sterren kreeg in De Standaard!) onder de arm.

Matt Watts is een in België residerende Amerikaanse singer-songwriter. Op 17 februari 2017 verscheen bij Starman Records zijn nieuwe album (op cd en vinyl).

De nieuwe plaat voor kwam tot stand na een nauwe samenwerking met bassist en producer Nicolas Rombouts (ex-Dez Mona, Guido Belcanto, Stanton, ...). Het album heet 'How Different It was When You Were There'.

Matt Watts vertoeft er in het warme en mooie gezelschap van Geert Hellings (gitarist en songschrijver van  Stanton), drummer Maarten Moesen (Admiral Freebee, Bony King, Douglas Firs) en special guests Bjorn Eriksson, Nathalie Delcroix (Eriksson Delcroix) en Stef Kamil Carlens (Zita Swoon Group). Een van de vele hoogtepunten op dit album waarmee het talent van Matt Watts helemaal tot ontbolstering komt, is Many a Friend Too Kind : een heerlijk duet met Stef Kamil Carlens. Watts speelt overigens ook mee in Zita Swoon Group’s nieuwe productie ‘The Ballad of Erol Klof’.

Matt Watts (1987) werd geboren in Philadelphia in de VS. Hij nam op z'n 15de zijn eerste songs op aan de oevers van de Missouri-rivier in Montana en tourde als jeugdige troubadour uitgebreid in de North West van de VS. Sinds zijn aankomst in Antwerpen op 19-jarige leeftijd is hij uitgegroeid tot een volwaardige singer-songwriter die diepgaand respect voor de folktraditie bundelt met eigentijdse invloeden