Jimmy Rosenberg (NL)

Gypsyjazz

Tickets

za. 14/01/2023 | 20u30

Prijzen

Inkom : 15.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 3.00 euro

Locatie


De Nederlandse Jimmy Rosenberg geeft samen met zijn Jimmy Rosenberg Trio een spetterende performance. De meester gitarist Rosenberg was nog maar acht jaar, toen hij furore maakte als gitarist. Critici toen en nu zien in Jimmy de enige, echte opvolger van Django Reinhardt. Op tienjarige leeftijd trad Jimmy op in de BBC-documentaire Django’s Legacy, waarna de hele wereld kennis maakte met zijn kunsten.

Hij trad op door heel Europa. Van het Concertgebouw tot Djangofestivals in Oslo en Parijs. Een carrière waar iedere muzikant van droomt. Maar in 2004 raakte Rosenberg steeds verder verstrikt in zijn eigen leven, waar muziek niet meer altijd de boventoon voerde. Er moest een
tournee worden gecanceld en Jimmy kwam terecht in de schaduwkant van het leven.

Na jaren van stilte pakte hij de gitaar weer op. Meteen waren daar weer lovende kritieken. In 2022 is hij prompt geboekt als sterspeler op het Jazz Festival in Milaan en keert hij eind juni eindelijk ook terug naar het podium van Samois-sur-Seine, het beroemde Django Reinhardt Festival in Frankrijk. Ondertussen stromen de aanvragen van over de hele wereld opnieuw binnen.