JP Harris & John R Miller (USA)

country | americana (split-bill tour)

Tickets

za. 25/03/2023 | 20u30

Prijzen

Inkom : 14.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 2.80 euro

Locatie


Een uniek dubbel bill met JP Harris & John R Miller, twee alternatieve Amerikaanse country artiesten die in het voorjaar van 2022 samen Europa doorkruisen.  Ze nemen hun vriendin Chloe Edmunstone mee op viool en ze doen beide een set, dus je krijgt twee duo show acts voorgeschoteld.

John R. Miller begon muziek te spelen en te schrijven toen hij opgroeide in West Virginia, in een gebied langs de Potomac-rivier waar de bergen de Interstate 81 ontmoeten, en heeft sindsdien zijn liedjes uitgevoerd in de VS, Canada, Ierland, het VK, Japan en Europa. Hij heeft verschillende optredens gedaan op NPR's Mountain Stage met Larry Groce, was een aanbevolen songwriter en performer op de Travelin' Appalachians Revue, en zijn lied "Coming Down" werd uitgevoerd door de Kentucky-artiest Tyler Childers op zijn album Live at Red Barn I & II. Met zijn band de Engine Lights verbreedt de muziek zich tot een unieke dwarsdoorsnede van folk, countryblues en rock n roll, met stuwende fiddle, close harmonieën, sluwe gitaarplukken en een diepe ritmesectie. Hun meest recente volledige album, The Trouble You Follow, werd in 2018 uitgebracht via Lexington, KY's Emperor Records.

Rond Nashville staat JP Harris  bekend als een van de beste timmerlieden. Hij bouwt opnamestudio's en is een krak in het restaureren van historische huizen. Maar ook als een van de beste nobullshit ouderwetse countryzangers. Hij staat ook bekend om zijn krachtige banjospel op handgemaakte instrumenten. Met Don’t You Marry No Railroad Man, zijn debuutopname van traditionele muziek onder onder de naam JP Harris' Dreadful Wind & Rain, komt zijn echt Amerikaanse muzikale repertoire naar boven.