Kurt Defranq

De binnenzak van de ziel

Tickets

di. 24/09/2019 | 20u30

Prijzen

Voorverkoop : 12.00 euro
Kassa : 14.00 euro

Locatie


Na een bezoek aan de Dossinkazerne in Mechelen keer je terug naar huis met een onbehagelijk gevoel. Hoe is zoiets ooit kunnen gebeuren? Tienduizenden mensen werden vanuit een kazerne in ons land vervoerd naar vernietigingskampen. ‘Dit is een voltooid verleden tijd’, wil je denken.

Samenwerking met de Dossinkazerne

Onderweg naar huis razen de zware trucks je voorbij. Vrachtwagens waarin mensen op de vlucht zich verstoppen in de hoop op een beter leven. Dit is de tegenwoordige tijd. Hoe komt het dat zoiets kan gebeuren?

Tijd om daarover een voorstelling over te maken en ze overal, in elk dorp, in iedere school, in elk godvergeten gat te gaan spelen. En, geen paniek! Het is niet omdat het onderwerp zwaar beladen is, dat er in de Binnenzak geen humor of poëzie zou zitten.

Acteur Kurt Defrancq werkte voor dit project samen met auteur Herwig Deweerdt en de Dossinkazerne. Na de voorstelling maakt de acteur tijd voor een korte nabespreking.

i.s.m. Vormingplus Oost-Brabant

Deze voorstelling kadert binnen het thema 'wij-zij denken'. Vormingplus Oost-Brabant biedt tussen 24/9 en 20/10 een waaier aan activiteiten rond dit thema (uitstap, film, lezingen). Je kan voor elke activiteit apart inschrijven via Vormingplus.

Bekijk het programma op www.wegvanextremen.be