Le blue du caftan

Wereldfilm

Tickets

do. 15/02/2024 | 14u00
do. 15/02/2024 | 20u00

Locatie


Halim (Saleh Bakri) heeft samen met zijn vrouw Mina (Lubna Azabal) een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar een enorme genegenheid voor elkaar. Mina's ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen ervoor dat dit fragiele evenwicht onder druk komt te staan. Verenigd in hun liefde, helpen ze elkaar om hun angsten onder ogen te zien.

In Le blue du caftan toont regisseur Maryam Touzani (ADAM) dat liefde verschillende vormen kan aannemen. De fenomenale acteerprestaties van Saleh Bakri en de Belgische actrice Lubna Azabal (INCENDIES, REBEL, ADAM) zorgen samen met de prachtige cinematografie voor een aangrijpende, warme en universele film.

Le blue du caftan is geselecteerd voor het Filmfestival Oostende 2023. In Cannes werd de film met een staande ovatie ontvangen en won hij de FIPRESCI-prijs in het Un Certain Regard-programma.

Regie: Maryam Touzani / Cast: Lubna Azabal, Saleh Bakri, Ayoub Missioui  / Genre: Drama, Romantiek / 118 minuten /  Marokko / 2021

Een organisatie van KWB, Femma, Okra, Davidsfonds, in samenwerking met GC De Wildeman.