Letterbekken - Yves Petry (auteurslezing)

Bibliotheekraad Herent presenteert

Tickets

do. 18/04/2024 | 20u00

Locatie

GC De Wildeman - Klein Theater
Schoolstraat 15
3020 Herent
België


Heb je tickets over, of ben je nog op zoek naar tickets. Neem dan een kijkje in onze ruilbox.

Ruilbox

Heb je nog plaatsen vrij, of zoek je iemand om mee te rijden?

Carpool

Yves Petry is naar eigen zeggen geen alwetende verteller. Met andere woorden, geen schrijver die precies weet hoe het allemaal zit, maar schrijft een boek waarin meningen botsen, wedijveren, vechten.

“Er is geen standpunt die bepaalt wie gelijk heeft en wie niet. Dostojevski heeft dit genre in zijn tijd opnieuw leven ingeblazen. En dit is precies wat ik ook doe. Ik wil geen eigen standpunt vertolken, niet in mijn boeken. Ook niet achteraf, eigenlijk. Ik zie niet in hoe je op die manier een roman kunt schrijven. Dan schrijf je geen roman, maar een pamflet. Als schrijver ben in ik staat om verschillende standpunten gestalte te geven, ook extreme standpunten.”  - uit: Interview met Yves Petry over zijn roman ‘De geesten’.

Misschien heeft het feit dat Petry geen germanist is maar filosoof, hier iets mee te maken. Dit wil geenszins zeggen dat zijn taal niet aanspreekt. Getuige hiervan zijn de vele bekroningen: longlist AKO, Libris, Inktaap, … en ook de mooiste zin. Ook nu staat hij op de longlist voor de Libris literatuurprijs 2023. Tegen dat hij komt weten we al lang of hij dit gehaald of niet, maar ongeacht het resultaat is het een intrigerende schrijver met een divers oeuvre. Voldoende reden om hem naar Herent te vragen.