Martyn Joseph (Wal)

de Welsh Springsteen

Tickets

za. 26/03/2022 | 20u30

Prijzen

Inkom : 16.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 3.20 euro

Locatie


Martyn Joseph uit Cardiff wordt ook wel de Welsh Springsteen genoemd. Hij maakt intense liedjes en is een fenomenale gitarist, zijn performances doen denken aan bijvoorbeeld Luka Bloom of Bruce Cockburn, maar bovenal staat hij bekend om zijn zeer intense live concerten die regelmatig door mensen worden omschreven als hun meest intense concertervaring.

Martyn Joseph is veel meer dan een zanger, hij is een entertainer van het zuiverste ras. Met songs doorspekt met politieke en maatschappijgerichte statements, neemt hij het publiek mee op een tocht waarbij hij geen enkel taboe uit de weg gaat. Zijn songs staan bol van sociale bewogenheid zonder op enig moment prekerig over te komen.

Maar Martyn’s ambitie gaat verder dan entertainment en dieper dan commercie. Reeds vele malen zette hij zich belangeloos in voor goede doelen en met zijn muziek zou hij het liefst hemel en aarde willen bewegen. Naast Martyn’s drukke schema van optredens is hij onlangs met zijn partner een liefdadigheidsorganisatie begonnen die microkredieten verstrekt aan diverse kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, die hij daar ook zelf gaat brengen en overhandigen zonder tussenkomst van anderen. Hij doet al z’n werk met heel veel liefde en compassie en vindt er ook hernieuwde inspiratie in.
‘Seeing is believing’ is een omschrijving die men vaak heeft gebruikt om zijn live shows te omschrijven. Ze zijn dan ook onvergetelijk.