The Memeing of life

dinsdag.org | Eigen Kweek

Tickets

vr. 03/03/2023 | 20u30

Prijzen

Inkom : 14.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 2.80 euro

Locatie


Een digitale, dol-geswipete beelden-carrousel waar schattige kittens, goedkope TikTok challenges en ironische memes de revue passeren. Een live life-stream waar twee jongens gevangen zitten tussen de digitale veelheid van het web en Real Life.

Twee digital natives worden geboren in een nomansland tussen het analoge en het digitale. Een onbegrensde groene plek, waar alles schijnbaar mogelijk is. Het internet is een oneindige plek waar iedereen zijn plezier en verdriet vindt. Maar is er meer betekenis te vinden op de bodem van dat web?

The Memeing of Life is een digitale beelden-carrousel, waar verschillende acts elkaar in lichtsnelheid opvolgen. Een dadaïstisch cabaret van deze digitale tijd, waar schattige kittens en goedkope tiktok challenges samen met de bijtende ironie van 9gag de revue passeren. 

Bas Vanderschoot en Jeff Aendenboom knutselen aan hun virtuele wereld maar verliezen zichzelf in de veelheid van het web. Ze willen alles memen wat ze tegenkomen op zoek naar de schoonheid en de troost van dit nieuwe tijdperk. Laat je verwonderen en vier mee het feest van dit nieuwe tijdperk!

Dinsdag.org zijn Bas en Jeff of Jeff en Bas. Nadat ze samen aan het RITCS studeerde richtten ze dinsdag.org op om hun fascinatie voor zinnige onzin te vieren. Een zoektocht te starten naar professionele bricolage, doordachte warrigheid en gemeende ironie. Waarbij hun oog voor hun eerste voorstelling op cybercultuur en internet memes is gevallen. Daarnaast lusten ze allebei blauwe kaas.

  • DINSDAG.ORG is dit seizoen het Eigen Kweek traject uit Vlaams-Brabant.
  • Lees het interview met Bas, Jeff en Paulien

Credits

spel & creatie  Bas Vanderschoot en Jeff Aendenboom geluidsontwerp Willem Malfliet video & licht  Flor Huybens coaching  Joachim Robbrecht productie Eigen Kweek ondersteuning Radar Mechelen met dank aan  Benjamin Opdebeek, Frederick vandenbril, Ninetiesproduction & De Brakke Grond foto Anne harbers 

www.dinsdag.org