Moonlighter (film)

Desmond Dandies

Tickets

za. 06/11/2021 | 20u00

Prijzen

Inkom : 4.00 euro

Locatie


Vertoning van de film MOONLIGHTER met aansluitend een optreden van Desmond Dandies die de soundtrack van de film maakten.

“MOONLIGHTER”

Psychologisch drama/actie - ca. 50min

Na het overlijden van zijn vader worstelt Bart met zichzelf. Als gitarist vond hij lange tijd troost in zijn muziek en in zijn relatie. Wanneer hij eindelijk gedwongen wordt om de confrontatie aan te gaan met zijn verdriet, komt zijn leven op losse schroeven te staan en dreigt hij weg te zakken in een neerwaartse spiraal van onverwerkte emoties en pijn. Lukt het hem om zijn vader los te laten of sleurt zijn verdriet hem onverbiddelijk mee de afgrond in?
De muzikale scenes, brullende motoren en indrukwekkende skateboard tricks zullen je net zoals de intrigerende mix van digitaal en analoog camerawerk zonder veel moeite meesleuren in dit persoonlijke verhaal boordevol muziek, actie en emoties.

Moonlighter is de nieuwe film van Ruben Goffin en Kane Adams.
Met Bart van der Heijden, Heleen Desmet en Amber Janssens in de hoofdrollen.

 

Desmond Dandies

Desmond Dandies is een 4 koppige band die ontstaan is in november 2020. Ze brengen Garage-Psychedelische muziek en werken momenteel in de studio aan hun debuut album.

https://vi.be/platform/desmonddandies
https://www.instagram.com/desmonddandies/

De vertoning is in samenwerking met Jeugdhuis De Molotov.

Tickets: Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa of via deze website
Prijs: 4 euro

Extra info cast en crew:

Regie en scenario: Ruben Goffin
Na zijn filmopleiding aan Luca school of arts Brussel (Sint-Lukas) stort Ruben zich op het maken van videoclips. Hij werkte reeds samen met bekende artiesten als Jonas Winterland en Lenny & de Wespen. Zijn clips worden vertoond op TV Oranje, Ment TV en EEN (MIA’s 2013) terwijl zijn video’s voor indiebands als Viral Crush en Freedman het schopten tot op filmfestivals in o.a. Amerika en Italië.
Naast zijn commercieel werk produceert hij aan een hoog tempo persoonlijke projecten. 
In 2019 wist Ruben nog te verassen met “HOU VAN MIJ” nadat zijn film “Grief” (2016) selecties behaalde op verschillende internationale filmfestivals zoals AM Egypt Filmfestival, Fake Flesh (Canada), WMIFF (USA) en STIFF (Italië).

Concept en muziek: Kane Adams
Kane die mee het scenario uitwerkte wist zijn voorliefde voor analoge filmformaten (zoals super 8, VHS, etc..) in de film te verwerken. Hiernaast is hij tevens enorm gepassioneerd door muziek. Samen met zijn band Desmond Dandies verzorgde hij de soundtrack.
Het overlijden van Kane’s vader lag aan de basis van het scenario. Zijn eigen ervaringen zijn hierdoor een weerspiegeling van die van het hoofdpersonage.

Hoofdrollen:

Bart van der Heijden is acteur, regisseur en theatermaker. Hij studeerde in 2018 af als master aan Luca Drama in Leuven. Op het podium is hij te zien in voorstellingen van oa. Collectief Verlof, Theater Tieret en LAP vzw. Naast een rasecht theaterbeest, is hij een bevlogen theaterdocent (BAMM, Artforum, WISPER) en speelde hij mee in tientallen kortfilms.
Op 22 oktober is Bart te zien in Moonlighter, wat ondertussen al zijn derde samenwerking is met Ruben Goffin.

Heleen Desmet is voornamelijk te zien in theater bij gezelschap Collectief Verlof, waar ze tot de vaste artistieke kern behoort samen met collega-acteur Bart van der Heijden.

Ze speelt ook bij andere theatergezelschappen als BATMAT en Fernand.

Haar passie voor acteren bracht haar ook tot enkele interessante filmprojecten. Zo speelde ze onder meer mee in vorige films van Ruben Goffin en had ze de hoofdrol te pakken in de Engelstalige film ‘Solitude’ van Joris Donvil. Behalve acteren, leeft ze zich ook uit als singer-songwriter en stond ze met haar muziek als voorprogramma van Jonas Winterland in AB club.

Amber Frances Janssens is in 2018 aan LUCA Drama afgestudeerd waarna ze aan verschillende kortfilms heeft meegewerkt. Ze heeft net een nieuwe opleiding achter de rug waarin ze samenwerkte met 11.11.11 om op een creatieve manier mensen te verbinden via een concept als activisme.
Vanaf september studeert ze in Glasgow aan The Royal Conservatoire of Scotland.