Mouchette

Arne Sierens

Tickets

do. 09/12/2021 | 20u30

Locatie


Heb je tickets over, of ben je nog op zoek naar tickets. Neem dan een kijkje in onze ruilbox.

Ruilbox

Heb je nog plaatsen vrij, of zoek je iemand om mee te rijden?

Carpool

Mouchette en Arsène wankelen door de wereld.

Zij moet als meiske van 14 voor haar jonge zusje zorgen en het huishouden van haar zieke moeder bestieren. Hij is platzak, kwaad en verloren omdat zijn vrouw niets meer van zich heeft laten horen.

Wanneer het komt tot een ontmoeting, ontstaat ongewild een vreemde samenhorigheid waaraan ze zich allebei vastklampen. Mouchette verstrikt zich in leugens en uitvluchten. Argeloos blijft hij vertellen over zijn beslommeringen.Arsène komt te weten dat ze droomt van het schoolfeest waar ze flamenco zal dansen in een echt spaans kleed.

Geen onschuldig stuk maar eentje dat wel altijd enorme bijval heeft gekend bij pers, publiek en vooral ook jongeren.Mouchette veroverde in 1990 binnen- en buitenlandse podia en zette Sierens als auteur op de kaart. De tekst werd in 1990 bekroond met de Nederlands-Vlaamse Toneelschrijfprijs en de SABAM-prijs. In 1991 werd Sierens 3de laureaat van de Europese Toneelschrijfprijs: “De opeenvolging van momentopnamen, deze mengeling van gevoelens en gevoeligheden, verleent aan het stuk een zeldzame directheid en kernachtigheid”.

Sinds die ‘oerversie’ van ‘Mouchette’ heeft Sierens zich drie decennia verder een weg gebaand van auteur, over regisseur, tot volbloed theatermaker. Sierens grijpt een scharniermoment in zijn artistieke loopbaan aan om ‘zijn’ Mouchette opnieuw voor het voetlicht te brengen. Precies 30 jaar later beleeft ‘Mouchette’ haar 2DE première, met een volledige ‘remake’ met verregaande ingrepen naar inhoud en naar vorm.

Sierens werkt hiervoor samen met zijn gelieve actrice Anemone Valcke (Colette) en Wouter Bruneel (Arsène) maar voegt hier live muziek aan toe met flamencogitarist Myrddin De Cauter en avant-garde gitarist Jean-Yves Evrard.

Mouchette wordt gebracht In een nieuw decor van setdesigner Guido Vrolix.


Tekst : Arne Sierens

Met : Anemone Valcke, Wouter Bruneel, Myrddin De Cauter, Jean-Yves Evrard

Muziek : Myrddin De Cauter en Jean-Yves Evrard

Decor : Guido Vrolix

Regie : Arne Sierens

Productie : Arne Sierens i.s.m. Viva la Vida

Foto's: Kurt Van Der Elst