Neeka & Wigbert

Dubbelconcert

Tickets

vr. 09/12/2022 | 20u30

Prijzen

Inkom : 15.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 3.00 euro

Locatie


Neeka
Meisje, meisje | akoestisch

“Eindelijk!” zei Guido Belcanto toen hij hoorde dat singer-songwriter Neeka (Ilse Goovaerts) na vijf albums in het Engels klaar was voor een nieuw Nederlandstalig avontuur. In 2012 schreef ze al het gevoelige pareltje ‘Jij kent de lijnen’, geïnspireerd door en over schilder Raoul De Keyser. Het leverde haar héél wat airplay op bij Radio 1. Toch duurt het nog enkele jaren voor ze beslist om verder te gaan in haar eigen taal. Vele fans en collega’s vroegen het nochtans: “Wanneer doe jij nu eens iets in het Nederlands?”
De singer-songwriter blijft ook in het Nederlands een melancholisch meisje: speels en vernuftig maar altijd een beetje donker.

©  Jeelen Meersman


Wigbert
Wij twee | pop & blues

Wigbert viert z’n dertig jaar carrière met een solotour: Wij Twee, eveneens de titel van zijn zesde soloplaat en alweer een juweel. Zijn stem is, gepokt-gemazeld-nog warmer geworden, maar belangrijker, hij beschikt over datgene waar elke muzikant naar op zoek is: een eigen stijl. Die houdt het midden tussen pure pop en blues in de beste New-Orleans traditie en zwierige funk.

Eén man - plus zijn favoriete gitaren – zingt en vertelt over zijn muziek, de verhalen achter de songs, zijn indrukken en passies, in een dialoog met het publiek. Veel authentieker wordt rootsmuziek in het Nederlands niet gemaakt.

©  Koen Bauters