Pablo Neruda komt naar Herent

René Smeets

Tickets

vr. 24/05/2024 | 20u00

Locatie

GC De Wildeman - Klein Theater
Schoolstraat 15
3020 Herent
België


Heb je tickets over, of ben je nog op zoek naar tickets. Neem dan een kijkje in onze ruilbox.

Ruilbox

Heb je nog plaatsen vrij, of zoek je iemand om mee te rijden?

Carpool

Pablo Neruda, één van de grootste dichters aller tijden, is nu al vijftig jaar dood, maar de poëzie van deze Chileense Nobelprijswinnaar is nog altijd springlevend. Getuige daarvan zijn dichtbundel Twintig liefdesgedichten en een wanhoopslied, die in juni 2024 honderd jaar jong wordt! Van die bundel zijn wereldwijd zo’n 20 tot 30 miljoen exemplaren verspreid, in het Spaans en in ontelbare andere talen. Herentenaar René Smeets, sinds enkele decennia al actief als vertaler en bloemlezer van poëzie en sinds kort ook zélf als dichter, heeft hem zopas naar het Nederlands vertaald!

Tegelijk heeft Smeets een leesboek over Pablo Neruda samengesteld: Weg met Neruda! bevat gedichten van én over Neruda, enkele essays, een theatertekst en nog andere spielereien. Prima leesvoer voor wie zich een afgewogen beeld wil vormen niet alleen van de dichter van de wereldberoemde Canto general, maar ook van de - matige - politicus die Neruda was, én van de man wiens moreel kompas niet altijd goed stond afgesteld…

Op vrijdag 24 mei om 20 uur worden beide boeken voorgesteld in het klein theater van het gemeentelijk centrum De Wildeman.

René Smeets wordt geïnterviewd door Chantal de Waele, voormalig medewerker van Radio1, Canvas en Klara, en fervente poëzie- en muziekliefhebber; de Latijns-Amerikaanse muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Hans Mortelmans.