People In Houses, Philip Bradatsch, Maurice van Hoek

Roots night i.s.m. Rootstown

Tickets

vr. 02/10/2020 | 20u30

Prijzen

Inkom : 14.00 euro

Locatie


Heb je tickets over, of ben je nog op zoek naar tickets. Neem dan een kijkje in onze ruilbox.

Ruilbox

Heb je nog plaatsen vrij, of zoek je iemand om mee te rijden?

Carpool

Philip Bradatsch (D)
Folksinger - troubadour

Er zijn 1000 manieren om onderweg te zijn. Je kunt desgewenst steeds dezelfde 10 oude clubs spelen. Je kunt ook doen zoals Philip Bradatsch doet:

Elk jaar meer dan honderd keer optreden. Ranzige kelderlocaties, hippe indieclubs, grote en kleine festivals, pubs, rokerige bars op onbetrouwbare hoeken - hij heeft het allemaal gezien. Al tien jaar de rekeningen tellen voor huur, eten, roken en benzine. Zijn moeder een verpleegster, zijn vader een slotenmaker - hij had beter moeten weten. Maar dat heeft hij niet gedaan.

Nu is zijn nieuwe album Ghost On A String uit op Trikont, en wat een geluk dat hij het leven van een reizende troubadour nooit heeft opgegeven - er zit teveel goed verhaal in. Verhalen van radiatoren om onze harten en zielen te verwarmen. Van buitenstaanders, degenen die achterbleven, van de toekomst die nog steeds goed zou kunnen blijken, wat er ook gebeurt. Van exploderende sterren, van liefde, van de absurditeit van dingen. Van de geest aan de touwtjes van de poppenspeler, van volledige berusting en totale vrijheid.

De stem van Philip Bradatsch is opstandig, kalm, rustgevend en dromerig tegelijk - en het doet je denken dat hij meer weet. En misschien doet hij dat. En zo niet, dan zal hij ons tenminste laten geloven dat deze wereld haar romantiek en diepgang niet volledig heeft verloren.

website

Maurice van Hoek (nl)

We spreken 2015. Maurice van Hoek (25 januari 1992) is een getalenteerde student aan het conservatorium, maar met een haperend muzikaal kompas. In een zoektocht naar richting ontvlucht hij zijn opleiding en zijn toenmalige woonplaats Rotterdam om voor drie maanden door Amerika te trekken. Tijdens zijn zwerftocht laat hij alles los. Hij verkent het gebied waar de seventies countryfolk van iconen als The Eagles en James Taylor zijn oorsprong vindt en voelt zich meer dan ooit aangetrokken tot het genre. De zeggingskracht die er van de muziek uit gaat raakt Van Hoek in het hart. “Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient.”

website

People In Houses (be)

Eén Simon en twee Garfunkels brengen songs die van Crosby, Stills and Nash konden zijn (hadden die in Gent gewoond en had één van hen trompet gespeeld). Een valies vol bewogen vertelsels, gebracht op gitaar, resonator, mandoline, chromaharp, trompet, euphonium, mondharmonica, suitcase drum en Indisch harmonium. En vooral 3 purperen stemmen die geruststellend over je bol aaien: we zijn allemaal maar mensen, toch?

Website - facebook