Radio Cachot

Justine

Tickets

vr. 04/03/2022 | 20u30

Prijzen

Inkom : 14.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 2.80 euro

Locatie


Radio Cachot stelt voor: Justine
Wars van alle taboes, ontdaan van elke fabel, het leven achter de tralies, dit is Radio Cachot.

Introductie
Muziektheater uit eerste hand. Na de succesvolle doortocht van de productie Radio Cachot doorheen Vlaanderen vertelt Fred, ex-gedetineerde, een nieuw verhaal.
Justine, een naam gebaseerd op het Franse justice (rechtvaardigheid) of Vrouwe Justitia, de geblinddoekte Romeinse godin die op alle gerechtsgebouwen wordt afgebeeld met zwaard en weegschaal. Het verhaal, gebaseerd op ware feiten, ontluisterend en noodzakelijk.
Gebracht door een krachtige jazzcombo dat als een hartslag doorheen de productie zal leiden en je meesleurt doorheen de donkere kamers van onze menselijke ziel.
 

Verhaallijn
Justine is verpleegster, in het gevang. Geen oude mensen verschonen, kindjes een pleister op de vinger plakken. Neen, zij geeft eerste hulp aan moordenaars, dieven en verkrachters. Aspirine bij hoofdpijn. Methadon voor de verslaafden en houvast voor de verdwaalden.
Justine is de moeder van velen, het maakt haar kwetsbaar en geliefd. Ook zo voor Fred. Toen hij binnen ging was zij de eerste die hij leerde kennen. Door de jaren heen kregen ze een vertrouwensrelatie… maar zoals alles is dat ook tijdelijk en verlaat hij de gevangenis in 2007. Hij hoort niets meer van Justine tot hij 11 jaar later de krant openslaat.
Fred en Jolijn reconstrueren samen met de muzikanten, aan de hand van dit verhaal, de rol van de vrouwelijke hulpverlener en hoe ieder zich staande houdt in de gevangenis tussen de mannen wier vrijheid werd ontnomen en daarmee ook de moederliefde, affectie en lust. Justine is het verhaal over alle de vrouwelijke hulpverleners, verpleegsters, cipiers, hulpverleners en administratie. Hoe zij een noodzakelijke rol vervullen in een gevangenis maar daardoor ook erg kwetsbaar worden voor de vele hopeloze, verloren, verdwaalden of vertroebelde zielen die gevangenissen bevolken.Maar ook hoe je als hulpverlener geconfronteerd wordt met een machtspositie die een verantwoordelijkheid met zich meebrengt die bij momenten tegen het instinct ingaat. Vrouwe Justitia aan het werk.

Acteurs/muzikanten
Fred Klee: Zang, gitaar en verteller
Jolijn Antonissen: Zang en rol Justine
Jan Ieven: Bas
Alano Gruarin: Piano en zang
Arnout Hellofs: Drums en zang